Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    New ROGer Array Pluss1 PC Specs
    Pluss1 PC Specs
    MotherboardAsus ROG ZENITH EXTREME EATX TR4
    ProcessorAMD Threadripper 1950X 3.4GHz 16-Core
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB 64GB [4 x 16GB] DDR4-3200 Memory (F4-3200C14Q-64GTZR)
    Graphics Card #1Asus GeForce GTX 1080 Ti 11GB STRIX GAMING
    MonitorAsus PA329Q 32.0" 3840x2160 60Hz
    Storage #1Samsung 960 EVO 250GB M.2-2280
    Storage #2Samsung 960 EVO 1TB M.2-2280
    CPU CoolerHEATKILLER​® IV PRO f​or Threadr​ipper™ PUR​E COPPER
    CaseCooler Master HAF 932 ATX Full Tower
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 850W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX
    Keyboard SteelSeries Apex [RAW]
    Mouse Razer Taipan
    Headset Logitech G35
    Mouse Pad Corsair MM600
    Headset/Speakers Logitech Z680
    OS Windows 10 & macOS High Sierra
    Network RouterGet Box II
    Pluss1's Avatar
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Question ROG AREION 10G stopped working

    Hi!

    I got my ROG AREION 10G bundled with my Asus ROG Zenith Extreme motherboard, and it worked fine until I installed the drivers and software that came on the USB. Now it shows up with an exclamation mark next to it as an "Ethernet Controller" in Device Manager in Windows 10 Pro.

    Further details:

    Device type: Other devices
    Manufacturer: Unknown
    Location: PCI Slot 1 (PCI bus 7, device 0, function 0)

    Device status:

    The drivers for this device are not installed. (Code 28)
    There are no compatible drivers for this device.

    To find a driver for this device, click Update Driver.

    It says it doesn't have a driver installed and when I try to install it via Aquantia_AQtion_x64_Win_ver1.40.042.0.msi, nothing happens.

    What do?

  2. #2
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    Have you tried uninstalling and then reinstalling the driver?

    Check if the driver download completed properly:
    https://www.asus.com/Motherboards/RO...Desk_Download/
    Did you arrive at this screen after installation?
    Attachment 72131

    Were there any changes in your hardware configuration, such as a sound card or second graphics card?
    Have you tried a different PCIe slot?

  3. #3
    New ROGer Array Pluss1 PC Specs
    Pluss1 PC Specs
    MotherboardAsus ROG ZENITH EXTREME EATX TR4
    ProcessorAMD Threadripper 1950X 3.4GHz 16-Core
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB 64GB [4 x 16GB] DDR4-3200 Memory (F4-3200C14Q-64GTZR)
    Graphics Card #1Asus GeForce GTX 1080 Ti 11GB STRIX GAMING
    MonitorAsus PA329Q 32.0" 3840x2160 60Hz
    Storage #1Samsung 960 EVO 250GB M.2-2280
    Storage #2Samsung 960 EVO 1TB M.2-2280
    CPU CoolerHEATKILLER​® IV PRO f​or Threadr​ipper™ PUR​E COPPER
    CaseCooler Master HAF 932 ATX Full Tower
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G2 850W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX
    Keyboard SteelSeries Apex [RAW]
    Mouse Razer Taipan
    Headset Logitech G35
    Mouse Pad Corsair MM600
    Headset/Speakers Logitech Z680
    OS Windows 10 & macOS High Sierra
    Network RouterGet Box II
    Pluss1's Avatar
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Yes, I have tried most options countless times. Deleting the driver and reinstalling with the card mounted. Unmounting the card, installing the driver and then mounting the card, different drivers and so forth. I haven't tried connecting it to a different PCIe slot, so I'll give that a try too. Which driver do you want me to download? Those are the motherboard drivers, not the ROG AREION 10G drivers AFAIK. When I click on the attachment link I get to a page that says "vBulletin Message: Invalid Attachment specified. If you followed a valid link, please notify the administrator".

  4. #4
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    I wonder what driver you were using when it worked initially...
    When the Areion is installed, typically you'd see this:
    Click image for larger version. 

Name:	ROG Areion 10G - no driver.JPG 
Views:	22 
Size:	11.5 KB 
ID:	73340

    Download Areion driver here:
    Click image for larger version. 

Name:	10G.JPG 
Views:	0 
Size:	53.4 KB 
ID:	73341
    Direct link: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/...221.1511925089

    Install driver:
    Click image for larger version. 

Name:	10G - driver setup.JPG 
Views:	22 
Size:	23.6 KB 
ID:	73342

    When installation is complete:
    Click image for larger version. 

Name:	10G - Driver installed.JPG 
Views:	0 
Size:	57.1 KB 
ID:	73343

    Then under Device Manager, you should see this:
    Click image for larger version. 

Name:	ROG Areion 10G.JPG 
Views:	22 
Size:	30.2 KB 
ID:	73344

    If changes were made to your hardware configuration, then try a different PCIe slot or revert back to what you had before to check if the NIC is okay.

  5. #5
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Mine was faulty too.

    I fixed it by replacing with a different brand.

    Product support for our 10GB NICs has been a little on the poor side.

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by Austerror View Post
    Mine was faulty too.

    I fixed it by replacing with a different brand.

    Product support for our 10GB NICs has been a little on the poor side.
    I upgraded my internet to 1gb (comcast) and tried testing speeds. I noticed when testing with this card it freezing my pc when speeds go above 400mb/s. I tried intel built in one and get 940mb/s.

    Can some one help me with this issue?

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •