Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    ROG Member Array computerhead2 PC Specs
    computerhead2 PC Specs
    MotherboardMaximus VIII Hero
    Processor6700K
    Memory (part number)F4-3200C16D-8GTZ
    Graphics Card #1EVGA GTX 970SSC
    OS Windows 7

    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    10
    Posts
    7

    First Time Power Up - No POST - Q-Code 00 - Bad Board or CPU?

    The CPU is an 8700K, the board is the Maximus X Hero WI-FI AC.

    With power applied The board LEDs light up and color cycles. But the CPU fan does not power up/spin. The cases fans do come on.

    I get no beeps, or codes other than 00 (not used), just case fans and board LED lights

    I have moved RAM (2 sticks ) to different slots in accordance with the User guide directions. The memory has is GSKILL RGB and the modules LED come on and color cylcle

    I just used the FlashBack Bios via the USB and that seemed to work okay, based on the flashing blue button and the time (2 -3 minutes). So my current BIOS should be 1003

    I have checked all the power connections and removed the CPU and inspected for any bent pins in the socket and reinstalled its and have the air cooler installed (NH15S).

    I don't have a graphics card installed , I am not using a SATA port, instead have a M.2 SSD drive installed

    Thinking it is the CPU, but maybe I have missed something... any thoughts/recommendation or advice to furthur trouble shoot?

    Thanks

    Chuck

  2. #2
    Tech Marketing Manager HQ Array Raja@ASUS's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Reputation
    171
    Posts
    7,451

    Things to check:

    1) Although your post states you've checked the power connections, double-check the EPS 12V connector, again. If it is a modular PSU, check it it secure on both sides (PSU connector and motherboard connector).

    2) If the board is in a chassis, take it out set it up on a non-conductive surface - just in case it is shorting or being warped.

    3) If those don't work, difficult to say whether it's the CPU or board. Code 00 can be numerous things on the board (such as power rails not pulling up or corrupt firmware). Could be CPU, too, but unlikely if it is new (not something we hear of often).

    -Raja

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Same issue!

    Quote Originally Posted by computerhead2 View Post
    The CPU is an 8700K, the board is the Maximus X Hero WI-FI AC.

    With power applied The board LEDs light up and color cycles. But the CPU fan does not power up/spin. The cases fans do come on.

    I get no beeps, or codes other than 00 (not used), just case fans and board LED lights

    I have moved RAM (2 sticks ) to different slots in accordance with the User guide directions. The memory has is GSKILL RGB and the modules LED come on and color cylcle

    I just used the FlashBack Bios via the USB and that seemed to work okay, based on the flashing blue button and the time (2 -3 minutes). So my current BIOS should be 1003

    I have checked all the power connections and removed the CPU and inspected for any bent pins in the socket and reinstalled its and have the air cooler installed (NH15S).

    I don't have a graphics card installed , I am not using a SATA port, instead have a M.2 SSD drive installed

    Thinking it is the CPU, but maybe I have missed something... any thoughts/recommendation or advice to furthur trouble shoot?

    Thanks

    Chuck
    I'm having this same issue and have the same or very similar setup... what was your fix? I called ASUS and they told me it was the motherboard. I got a replacement motherboard and have the same issue.

    Also, what did you name your bios CAP file?

    Thanks in advance!!

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    same issues

    Hello,

    i am a nearly the same, for me it was the CPU was installed incorrectly.

    once i saw this, changed CPU, it worked fine

    Hope that helps
    tim

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •