Page 1 of 16 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 10 of 183

Hybrid View

  1. #1
    ROG Guru: White Belt Array Dimitrios1971 PC Specs
    Dimitrios1971 PC Specs
    Laptop (Model)GX700VO
    MotherboardASUS ROG ZENITH EXTREME ALPHA
    ProcessorAMD Ryzen Threadripper 2950X
    Memory (part number)F4-4000C18Q2-64TZR (3333MHz)
    Graphics Card #1ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti OC-Edition
    Graphics Card #2ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti OC-Edition
    MonitorROG Swift PG348Q Gaming
    Storage #13 x Samsung SSD NVMe 960 PRO 1TB Raid0
    Storage #22 x HGST Ultrastar He8 Raid_1
    CPU CoolerCOOLER MASTER MasterLiquid ML360 RGB TR4 Edition
    CaseCOOLERMASTER COSMOS C700P
    Power SupplyASUS ROG THOR 1200P
    Keyboard ROG Strix Flare RGB
    Mouse ROG Strix Evolve, ROG Gladius II
    Headset ROG Strix Fusion 700 & ROG Strix Wireless
    Mouse Pad ROG Sheath
    Headset/Speakers ROG Strix Magnus
    OS Win10_x64
    Network RouterFRITZ!Box 6590 Cable
    Accessory #1 BW-16D1H-U PRO
    Accessory #2 OC Panel I
    Accessory #3 ROG Headset Holder
    Dimitrios1971's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Reputation
    65
    Posts
    97

    AURA 1.05.38 [Report all issues in this thread]

    AURA 1.05.38

    Changelog:
    Can install and run on laptops and any PC platform
    Can run with only Aura Sync peripherals
    Update Aura desktop logo
    Increase the support number of Addressable LED to 120 for each Addressable header
    Improve system stability
    Improve and adjust effect settings
    Add multi-language support
    for Windows 7 32-bit & 64-bit, Windows 8.1 64-bit, Windows 10 64-bit (support depends on CPU)

    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/...ol_1.05.38.zip

  2. #2
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Feb 2017
    Reputation
    10
    Posts
    40

    I'm assuming that it will find its way to the individual motherboard pages eventually?
    Its not listed for my X Formula.

  3. #3
    ROG Guru: White Belt Array KeksimusMaximus PC Specs
    KeksimusMaximus PC Specs
    MotherboardAsus ROG Maximus X Hero
    Processori7-8700k
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB 3200MHz 2x8GB
    Graphics Card #1EVGA GTX1080Ti FTW3
    MonitorDell s2718dg A04
    Storage #1Crucial MX100 128GB
    Storage #2WD Black 500GB
    CPU CoolerNZXT Kraken X62
    CaseNZXT S340 Elite
    Power SupplySeasonic Prime Gold 650
    Keyboard CoolerMaster Masterkeys L White
    Mouse Tracer Pert TRM-503
    Headset HyperX Cloud I
    OS Windows 10 Pro
    KeksimusMaximus's Avatar
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    104

    Quote Originally Posted by Dimitrios1971 View Post
    AURA 1.05.38

    Changelog:
    Can install and run on laptops and any PC platform
    Can run with only Aura Sync peripherals
    Update Aura desktop logo
    Increase the support number of Addressable LED to 120 for each Addressable header
    Improve system stability
    Improve and adjust effect settings
    Add multi-language support
    for Windows 7 32-bit & 64-bit, Windows 8.1 64-bit, Windows 10 64-bit (support depends on CPU)

    http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/...ol_1.05.38.zip
    Hello, im very gald to see "Increase the support number of Addressable LED to 120 for each Addressable header" but now a question remains, why only 120? Is there a firmware limitation on the Asus Aura embedded controller? I was doing tests on Aura settings and at most i was able to control 128 LEDs (not 120) https://www.youtube.com/watch?v=Ub-EWTsMPkg

    Please be honest with us that there is something broken inside Asus Aura embedded controller. The fact that Asus Aura is able to control at most 128 LEDs points to conclusion that probably someone somewhere who was programming Aura embedded code decided to use an signed integer 8 (int8) data type for addressing LEDs, int8 can hold values from -128 to 127, fits perfectly where 1st led is index 0 while last led is index 127.
    A proper solution would be to use at least an uint8 (from 0 to 255) or even uint16 that is supported on any 8-bit microcontrollers. But that, if Asus Aura uses separate controller, is impossible to fix on existing motherboards.
    So because of programmers error we are now limited only to 128 LEDs?
    Dargus Maximus
    ~Explorer ~Engineer ~Guide
    My Youtube channel - PC modding, streaming, gaming

  4. #4
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    32

    There's still conflict between Corsair LINK and Aura...
    LED effects are laggy when Corsair RAM is connected to Aura and Corsair Link is working.

  5. #5
    ROG Enthusiast Array theWanderer521 PC Specs
    theWanderer521 PC Specs
    MotherboardROG Strix Z370-E
    Processori7 8700k
    Memory (part number)Corsair Vengeance 32Gb 3200MHz
    Graphics Card #1Aorus GTX 1080 Ti
    MonitorAsus 27" and 23"
    Storage #11 TB Seagate HHD / 2 TB Seagate HHD
    Storage #2500 GB Samsung EVO
    CPU CoolerCoolerMaster MasterLiquid 240 AIO
    CaseCougar Panzer Mid-Tower Chassis
    Power SupplyCorsair RM750i
    Keyboard Logitech G810 RGB Orion Spectrum
    Mouse Logitech G102 Prodigy
    Mouse Pad VIPAMZ XL Mouse Pad
    OS Windows 10 64 bit

    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    61

    Quote Originally Posted by Ingvarr100th View Post
    There's still conflict between Corsair LINK and Aura...
    LED effects are laggy when Corsair RAM is connected to Aura and Corsair Link is working.
    Kindly check this out:

    https://www.asus.com/campaign/aura/u...3060220_m1.pdf

    Other Lighting software
    Conflicts might occur between Aura and other lighting control software. If you are having problem
    controlling the lighting of your Aura sync products, ensure that any other lighting control software and
    its background processes are closed/uninstalled to avoid conflict.

  6. #6
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    32

    Quote Originally Posted by theWanderer521 View Post
    Kindly check this out:

    https://www.asus.com/campaign/aura/u...3060220_m1.pdf

    Other Lighting software
    Conflicts might occur between Aura and other lighting control software. If you are having problem
    controlling the lighting of your Aura sync products, ensure that any other lighting control software and
    its background processes are closed/uninstalled to avoid conflict.
    I really have more knowledge than some FAQ, and I know what issue is...
    But it was said that it will be under investigation with Corsair whit intent to fix this but after that declaration there is silence.
    So this will be fixed or not?
    Last edited by Ingvarr100th; 02-28-2018 at 02:13 AM.

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2017
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Some issues

    Hello,

    I like the AURA software and also the new look. I use it with the following hardware:

    - ASUS ROG Maximus IX Hero
    - ASUS ROG Claymore
    - ASUS ROG Gladius II
    - G.Skill Trident Z RGB
    - Deepcool Captain 240 EX RGB
    - MasterFan Pro 120 Air Balance RGB

    All devices are set to be in sync, static red. So a complete pretty AURA setup in theory...
    However, I have 3 issues with makes it hard to use it:

    - I regularly use Standby / Hibernate under Windows 10. The software then often "forgets" the config, and mouse and/or keyboard behave completely different, e. g. have color change, heartbeat or whatever. I then have to unsync and sync them again or switch Aura off and on. Really annoying!

    - When using color cycle, the ROG Claymore and ROG Gladius II are not completely in sync. Gladius seems to be in sync with all other components but it looks like the Claymore always lacks behind some hundred ms. This produces a quite disturbing effect. Also annoying!

    - It is possible to give different colors for the RGB-Headers, so I can give CPU cooler and fans dedicated color. This means to me that the headers can be addressed each on their own. But e. g. in the mode "Comet", they are not turned off and on separately as one would expect. They are always addressed together with the mainboard. Would it maybe be possible to have them addressable separately?

    Best regards

    Stefan

  8. #8
    ROG Member Array liuhongxin1993 PC Specs
    liuhongxin1993 PC Specs
    Laptop (Model)/
    Motherboardx99-e ws 10g
    Processori7-6950x
    Memory (part number)Trident Z RGB F4-3200C15D-32GTZR
    Graphics Card #1asus gtx 1080ti
    Graphics Card #2gt 545
    Storage #1samsung ssd 960 pro 1TB
    CPU CoolerMasterLiquid Pro 120
    Power Supplycorsair AX1500i
    Keyboard Craft Advanced Keyboard
    Mouse Wireless Mouse MX Master 2S
    OS windows 10

    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    11

    AURA x99-e-10g ws

    AURA x99-e-10g ws Shutdown can not be controlled
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos 20180301115702.jpg  

    20180301115714.jpg  


  9. #9
    New ROGer Array
    Join Date
    Oct 2016
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Motherboard: ROG MAXIMUS VIII HERO ALPHA
    Processor: i7-6700K
    BIOS version: 3703
    OS: Windows 10 Pro 1709
    Memory kit: DDR4 G.Skill Ripjaws V F4-3000C15Q-32GVR 32GB (4x8GB) 3000MHz
    Graphics card: ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING
    Mouse: Zowie EC1-A
    Keyboard: Corsair Strafe Cherry MX Red CH-9000088 (without led software)
    Cooling solution: Corsair Hydro Series H100i v2
    Aura version: 1.05.38
    Other lighting software with version: Corsair Link 4.9.5.25 for cooling led

    2. A detailed description of your problem
    Aura Software can't see my mothearboard, only the graphic card.
    The old Aura software only for MB works fine (version 1.01.16)

    3. A screenshot / photo / video showing your problem
    Click image for larger version. 

Name:	ae.JPG 
Views:	145 
Size:	28.0 KB 
ID:	72031
    Click image for larger version. 

Name:	28537418_10211510082208484_186955557_n.jpg 
Views:	8 
Size:	130.0 KB 
ID:	72032

  10. #10
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    12
    Posts
    317

    Just out of curiosity, do i have to use the AURA cleaner?

    I just installed the new AURA version, at first it cleared the current version as stated: maintenance complete.
    Then, i ran the installation again, and it installed the new version.

Page 1 of 16 1 2 3 11 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •