Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    11
    Posts
    9

    Any experience with bios 306 to GL553VE?

    Hi,

    I have just seen that there is a new update. Anyone tried it? Does anyone know details what is it for?

    Thanks,
    Tom

  2. #2
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    14
    Posts
    91

    Hi everyone!
    Is BIOS 306 for GL553 that BIOS update fixing Spectre/Meltdown issues?

  3. #3
    ROG Guru: White Belt Array mmohamed2's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    97

    Quote Originally Posted by Lord Obsidian View Post
    Hi everyone!
    Is BIOS 306 for GL553 that BIOS update fixing Spectre/Meltdown issues?
    No, the fix come as a simple update from windows update
    https://www.asus.com/ae-en/support/F...008.1509197453

    i notice that all the bios have the same size and asus doesn't mention anyting about the changes but only "Optimize system performance"

  4. #4
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    14
    Posts
    91

    Quote Originally Posted by mmohamed2 View Post
    No, the fix come as a simple update from windows update
    https://www.asus.com/ae-en/support/F...008.1509197453
    For meltdown - yes, but spectre patches need microcode update from OEM manufacturer to be fully activated.

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by Larrodan View Post
    Hi,

    I have just seen that there is a new update. Anyone tried it? Does anyone know details what is it for?

    Thanks,
    Tom
    Hi, I would also like to know more details about this update, before flashing it!

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Anyone flashed this version? noticed any change?

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    11
    Posts
    9

    afterall i did it and updated all drivers too... i didn't notice anything. have to use max performance in nvidia if dont wanna bsod, my wifi keeps disconnect if i use asus driver not the old microsoft one.... it's a crap.

  8. #8
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    37

    i m with bios 305 yet, i hope someone kindly give us a change log

  9. #9
    ROG Member Array
    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by Larrodan View Post
    afterall i did it and updated all drivers too... i didn't notice anything. have to use max performance in nvidia if dont wanna bsod, my wifi keeps disconnect if i use asus driver not the old microsoft one.... it's a crap.
    in my case the bsod started since windows updated to v1709 and it was "issued" with BIOS version 304. After flashing, I have never had bsod again, but sometimes the application crash (windows still running). To fix this also need to set max performance in nvidia... so somehow the problem persist, and will probabbly be fixed with newer driver from nvidia?
    Just for you to know, after bios updated I did a clean driver installation, removing previous version with "driver fusion", the free version.

    I don´t have the wifi driver issue you mention... but sounds like a common fail of windows drivers (I issued that on other computers).
    You can try some cleaner (like ccleaner) if you haven't done so, and reinstalling driver again.

    My exact laptop model is GL553VE-DS74, so maybe your wifi card is different than mine

  10. #10
    ROG Member Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    11
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by fedess View Post
    in my case the bsod started since windows updated to v1709 and it was "issued" with BIOS version 304. After flashing, I have never had bsod again, but sometimes the application crash (windows still running). To fix this also need to set max performance in nvidia... so somehow the problem persist, and will probabbly be fixed with newer driver from nvidia?
    Just for you to know, after bios updated I did a clean driver installation, removing previous version with "driver fusion", the free version.

    I don´t have the wifi driver issue you mention... but sounds like a common fail of windows drivers (I issued that on other computers).
    You can try some cleaner (like ccleaner) if you haven't done so, and reinstalling driver again.

    My exact laptop model is GL553VE-DS74, so maybe your wifi card is different than mine
    Yeah, bsod came with 1709, no vga bug in 16xx, but still doesn't matter which nvidia driver i use latest-greatest or pack from asus site. If I dont set force-max-performance it's a fix bsod if i alt+tab my game. (and when i tried to force my win to stay on 16xx it just fell apart to small pieces after a few weeks... and i had to reinstall)

    Wifi card is a different story. I have rtl8723be. It was already crap in 16xx not just in 17xx. The best solution for me is to use the old ms driver what came with win10. But i had enough and I bought an 5ghz ac usb stick.... but daaamn... i don't understand why they don't put an ac card in, maybe it's more expensive with about 5$? Not this old halfdead 'n'.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •