Page 2 of 9 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast
Results 11 to 20 of 86
  1. #11
    Administrator Array Silent Scone@ASUS's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    124
    Posts
    1,805

    Grab this version of the chipset driver: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/...731.1512160048

    If running AIDA64, or any other application that is polling devices, close and retest.
    Also, uninstall Geforce drivers and Geforce Experience, run DDU driver removal utility and reinstall the latest Geforce driver.
    Last edited by Silent Scone@ASUS; 03-10-2018 at 02:12 PM.

  2. #12
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    16

    Quote Originally Posted by Silent Scone View Post
    I've been able to replicate this issue on my own system with the Apex. I'll let you when I find a solution.
    is it allowed to post links to reddit or other forums?

    Anyways i read that somwone found a temporary workaround *by Disabling wake-on-magic-packet (in the network adapter's properties)
    Have not had the time to try this though since my computer is in my studio.*

  3. #13
    Administrator Array Silent Scone@ASUS's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    124
    Posts
    1,805

    Yes, that's fine.

    For me, following my post worked - but it's not necessarily the same root cause. I'm also running insider build 171115.

    Wake on magic packet isn't enabled by default, either.

  4. #14
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    16

    Quote Originally Posted by Silent Scone View Post
    Yes, that's fine.

    For me, following my post worked - but it's not necessarily the same root cause. I'm also running insider build 171115.

    Wake on magic packet isn't enabled by default, either.
    ok ill try your solution.

    *https://www.reddit.com/r/Windows10/c...one_of_my_cpu/

  5. #15
    ROG Guru: Orange Belt Array DooRules's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    20
    Posts
    414

    I have one core running full blast as well it seems. As soon as I closed out Aida64 it dropped right off. Started it back up and one core picked right up again. I use it to monitor some temps for my Aquaero controller. i guess i will try Hwinfo64 and see if the same thing persists.


    For me it seems Aida64 was the culprit. Killed it and tried Hwinfo and on several reboots no core going full bore at startup. I will monitor to see if it stays this way.
    Last edited by DooRules; 03-11-2018 at 04:44 PM.
    7980XE on Asus ApexVI
    Zotac 2080Ti
    Intel 900P
    2 x Samsung 950 Pro
    EVGA 1600W
    Alienware 34"
    Samsung 28" 4K

  6. #16
    Administrator Array Silent Scone@ASUS's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    124
    Posts
    1,805

    Quote Originally Posted by DooRules View Post
    I have one core running full blast as well it seems. As soon as I closed out Aida64 it dropped right off. Started it back up and one core picked right up again. I use it to monitor some temps for my Aquaero controller. i guess i will try Hwinfo64 and see if the same thing persists.


    For me it seems Aida64 was the culprit. Killed it and tried Hwinfo and on several reboots no core going full bore at startup. I will monitor to see if it stays this way.

    Update to the latest beta, there is far less latency for me but it's still there.

  7. #17
    Administrator Array Silent Scone@ASUS's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    124
    Posts
    1,805

    The problem seems to be with AIDA and the OS putting significant overhead on the system. This is easily replicated by disabling and re-enabling Low-Level Sensor Operation under the stability panel in AIDA.

    I've contacted AIDA regarding the issue.

  8. #18
    ROG Guru: Orange Belt Array DooRules's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    20
    Posts
    414

    Quote Originally Posted by Silent Scone View Post
    The problem seems to be with AIDA and the OS putting significant overhead on the system. This is easily replicated by disabling and re-enabling Low-Level Sensor Operation under the stability panel in AIDA.

    I've contacted AIDA regarding the issue.

    All I did was open task manager and go to cpu performance. Change look to logical processors and you could see one core hammering away. Close Aida and it dropped right off. Open it back up and the same core picked back up again. Little different method but same result.
    Good find Silent scone. Thanks for the heads up.

    No such issue with Hwinfo.
    7980XE on Asus ApexVI
    Zotac 2080Ti
    Intel 900P
    2 x Samsung 950 Pro
    EVGA 1600W
    Alienware 34"
    Samsung 28" 4K

  9. #19
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    16

    My issue was resolved by installing the chipset driver suggested by you! Havent tried overclocking my system yet*

    EDIT: i just ran OCCT and now it is back, the issue! Im gonna see if i can replicate this again.
    Last edited by cRiTza; 03-12-2018 at 03:49 PM. Reason: False statement

  10. #20
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2017
    Reputation
    10
    Posts
    10

    It's an issue that happens randomly for me- no rhyme or reason - just luck of the draw on full shutdown/reboot.

    I do not run AIDA at all, so I don't believe it's the problem.

    I already have the latest ME drivers/firmware from ASUS.

Page 2 of 9 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •