Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 34
  1. #1
    ROG Guru: Yellow Belt Array masterac's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    11
    Posts
    150

    troubleshooting all the issue with the zenith, a 1950x and 1080 ti

    hie to all here is a list of all the troubleshooting i am having, since we are all on the same board, and the same family of cpu , and same connection for the main ssd i figure some of us must have run into the same issue


    my ssd is a 960 pro of 2 tb, using the m.2 port under the plate ( not the dimm)

    all driver are up to date


    ---------------------------------------------

    BSOD list : ( i will update it with anyone that had other that i didn't list, and hopefully people can supply the solution if they have been able to find it .




    DRIVER_OVERRAN_STACK_BUFFER


    happen while i was playing a game, and collection of information stuck at 35 % so hard to hard reboot, first time i ever got this one so i don't know


    PFN_LIST_CORRUPT

    happen while i played a movie from one of my hard drive




    ---------------------------------------------
    ---------------------------------------------
    MAIN ISSUE WITH THE BOARD
    ---------------------------------------------
    ---------------------------------------------



    ---------------------------------------------

    FAIL TO BOOT infinity
    computer stay stuck in boot and refuse to go to bios, used to be 5 time then bios telling me my memory setting had to be set back to default.

    pluging power off and waiting few minutes to do it again failed, then for no reason it finaly boot, showing me the same screen telling me the memory had to be put on default

    - environment : analysis of the the pc case didn't reveal abnormal temperature
    - board : oled screen last info was when it was displaying CPU
    - PSU : psu is a corsair 1500w giving enough power


    SOLUTION FOUND : NONE

    enjoy the video of it here if yo want to see

    this one you can see the oled screen but it stop at cpu
    https://drive.google.com/open?id=1ZA...DspAyMUkHqgvRz

    https://drive.google.com/open?id=1E8...8ovUoLgrvRYluH





    ---------------------------------------------

    RAM MEMORY SETTING CHANGING ON ITS OWN

    seem to happen from time to time, mostly when pc is hard reboot, even tho my ram is at default 2133mhz, and always is at 2133mhz in bios i did see once that is was setup at 3600mhz, and since i know the pc can't boot on those setting and i live alone, it only show that something on the board is faulty

    SOLUTION FOUND : NONE

    ---------------------------------------------

    MONITOR FLICKER ( its flicker, caps can be confusing)

    read my other post on the gpu to learn more

    SOLUTION FOUND :
    slowly turning back on each monitor separatly for now using the computer with 2, didn't see the issue back, didn't change any cable, or anything, one monitor left


    ---------------------------------------------

    ASUS ROG AERION ethernet card

    the card just doesn't work, even with driver downloaded from asus

    SOLUTION FOUND :
    NOT WORKING AT ALL, that card doesn't show any sign of life, i tried everything

    ---------------------------------------------
    CAN'T MAKE M.2 PORT WORK AT x8 instead of x4

    if i change it to x8, computer refuse to boot, and i can't find where to disable the u.2 port
    Click image for larger version. 

Name:	20180306_175314.jpg 
Views:	1 
Size:	498.3 KB 
ID:	72174


    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    ---------------------------------------------
    ---------------------------------------------
    SOFTWARE ISSUE
    ---------------------------------------------
    ---------------------------------------------

    ---------------------------------------------

    WINDOWS FREEZE AT START,
    strangely my windows had been freezing at boot and sometime while opening task manager, some cpu core were hitting spike of 100% usage for no reason

    soulution found : NONE

    ---------------------------------------------

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



    can you all share the issue you have been getting with the board please

  2. #2
    ROG Guru: Yellow Belt Array Legolas PC Specs
    Legolas PC Specs
    MotherboardMaximus X Hero Wifi AC
    ProcessorIntel Core i7 8600k oc 5Ghz
    Memory (part number)Samsung DDR4 16GB
    Graphics Card #1ASUS NVIDIA GTX 1080
    MonitorASUS MS246
    Storage #1Samsung MZVPV256
    Storage #2Samsung MZVPV256
    CPU CoolerCorsair H110I v2
    Power SupplyPC 1200W Turbo-Cool 1200
    Keyboard ASUS SK2045

    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    242

    Hello,

    Could you provide hardware specifications for better help?
    Sincerely,
    Legolas

  3. #3
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    May 2017
    Reputation
    32
    Posts
    165

    Wow so many problems , where does one even start to help you?

    I'll start with the network card since it's the easiest. https://www.asus.com/Motherboard-Acc...Desk_Download/ < Have you downloaded the drivers off that link? What about installing the drivers from the included Asus USB?

  4. #4
    ROG 師傅 Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 1920X
    Memory (part number)F4-3200C14Q-32GVK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Phobya Bench...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic SS-1200XP3
    Keyboard Logitech G810 or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse G502 or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    481
    Posts
    13,384

    Sounds to me like something is fundamentally wrong with the setup.

    If I had to start somewhere I would look at your RAM...corruption from RAM can lead to bad OS install...worsening corruption of OS as time goes on...general instability etc.

    As said...it would help if you filled in your hardware specs in detail...like memory part number(s) etc.

    Have you tested each stick of memory separately on the recommended slot...that kind of basic troubleshooting. Have you tried running HCI memtest or RAM Test to see if memory is stable?

  5. #5
    ROG Guru: Yellow Belt Array masterac's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    11
    Posts
    150

    Quote Originally Posted by Arne Saknussemm View Post
    Sounds to me like something is fundamentally wrong with the setup.

    If I had to start somewhere I would look at your RAM...corruption from RAM can lead to bad OS install...worsening corruption of OS as time goes on...general instability etc.

    As said...it would help if you filled in your hardware specs in detail...like memory part number(s) etc.

    Have you tested each stick of memory separately on the recommended slot...that kind of basic troubleshooting. Have you tried running HCI memtest or RAM Test to see if memory is stable?

    well talk about instability, windows just went nuts, task manager show up but no writting anywhere, just the form of it, and even funnier, trying to save a file with pain, the part when you save and put a name, well the name become an partial image of the second screen, i even made a video because that some stuff i have never saz in my life before, i tried to install cpu z right now and the installer only show a line going from bottom to top of monitor

    i am even missing some line when i click right on sound manager, i get a partial line for the "reccording device " that only show " reccord de"


    i never knew bad ram could corrupt os over time, but its aint getting better for sure, before reboot i am going to make sure all my essentiel file that i still got left on C drive are move on some other one, in case pc doesnt make it

    can you give me some link of soft to test ram you recommend ?


    you ask for part here what i know from the top of my head

    cpu : 1950x
    ram : kit of 64, its the trident z f4-3600c17q-64gtzr cl17-19-19-39 1.35v
    main ssd : samsung 960 pro 2tb
    gpu : aorus 1080 ti WB ( the one that require an external radiator and pump)
    psu : corsair ax1500i

    need anything else ?

    i am uploading the video i made that show how bad it is, i will send you the link if you are curious

    update,

    here is just a copy of the info from the ram that proove its samsung b-die, i did post all of the info on the 4 stick of ram but they are a few post deeper in this thread, so here it is if anyone is lazy

    Click image for larger version. 

Name:	snap13032018140949.png 
Views:	1 
Size:	39.1 KB 
ID:	72259
    Last edited by masterac; 03-13-2018 at 01:34 PM.

  6. #6
    ROG 師傅 Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 1920X
    Memory (part number)F4-3200C14Q-32GVK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Phobya Bench...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic SS-1200XP3
    Keyboard Logitech G810 or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse G502 or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    481
    Posts
    13,384

    OK, as you probably know that memory is Hynix, high rfequency, high density modules which, unfortunately, is about as bad a RAM choice for this platform as you can get.

    I presume you are not trying to run them at rated specs? Are you running them at BIOS defaults 2133 1.2v...

    Have you tried running them at 1.35V DRAM volatge, 1.1V SOC (or even a bit higher) and 2133MHz?

    HCI Memtest is free I think but you have to learn how to test with it....though I think there is a program that will help you launch multiple instances of it...

    And of course troubleshooting get the system down to basics...no unnecessary USB connections...single GPU to single monitor...etc

    I would backup and reinstall windows with maybe 2 sticks of RAM in recommended slots running at F5 defaults in BIOS but with DRAM voltage set to 1.35v

  7. #7
    ROG Guru: Yellow Belt Array masterac's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    11
    Posts
    150

    Quote Originally Posted by Arne Saknussemm View Post
    OK, as you probably know that memory is Hynix, high rfequency, high density modules which, unfortunately, is about as bad a RAM choice for this platform as you can get.

    I presume you are not trying to run them at rated specs? Are you running them at BIOS defaults 2133 1.2v...

    Have you tried running them at 1.35V DRAM volatge, 1.1V SOC (or even a bit higher) and 2133MHz?

    HCI Memtest is free I think but you have to learn how to test with it....though I think there is a program that will help you launch multiple instances of it...

    And of course troubleshooting get the system down to basics...no unnecessary USB connections...single GPU to single monitor...etc

    I would backup and reinstall windows with maybe 2 sticks of RAM in recommended slots running at F5 defaults in BIOS but with DRAM voltage set to 1.35v

    i though my ram was samsung die, its the one taht was send to all demo kit of the threadripper allong with the zenith has the board

  8. #8
    ROG 師傅 Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 1920X
    Memory (part number)F4-3200C14Q-32GVK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Phobya Bench...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic SS-1200XP3
    Keyboard Logitech G810 or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse G502 or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    481
    Posts
    13,384

    You can find out with Thaiphoon Burner http://www.softnology.biz/files.html if you are curious...run as administrator.

    However Samsung makes different memory types too...I doubt they are Samsung B-die from the timings and at least one thread I checked said they were hynix...but it doesn't matter....

    Quote Originally Posted by Arne Saknussemm View Post
    I presume you are not trying to run them at rated specs? Are you running them at BIOS defaults 2133 1.2v...

    Have you tried running them at 1.35V DRAM volatge, 1.1V SOC (or even a bit higher) and 2133MHz?

  9. #9
    ROG Guru: Yellow Belt Array masterac's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    11
    Posts
    150

    Quote Originally Posted by Arne Saknussemm View Post
    You can find out with Thaiphoon Burner http://www.softnology.biz/files.html if you are curious...run as administrator.

    However Samsung makes different memory types too...I doubt they are Samsung B-die from the timings and at least one thread I checked said they were hynix...but it doesn't matter....


    i got in touch with gskill a while back they sended me those setting

    2933MHz CL15-15-15-35 (tCL-tRCD-tRP-tRCD) 1.35V


    i was able to run it by had on bsod along the way so i didn't push further

    using memtest i ended up with an error 177 , here is the screen shoot, i only got this error after 1 hours

    the guy ended up asking me to push 1.4 v but i forgot about it, also ther eis so many voltage option i didnt know which one to tweak

    Click image for larger version. 

Name:	cc.jpg 
Views:	2 
Size:	64.5 KB 
ID:	72183

  10. #10
    ROG Guru: Yellow Belt Array masterac's Avatar
    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    11
    Posts
    150

    Quote Originally Posted by Arne Saknussemm View Post
    You can find out with Thaiphoon Burner http://www.softnology.biz/files.html if you are curious...run as administrator.

    However Samsung makes different memory types too...I doubt they are Samsung B-die from the timings and at least one thread I checked said they were hynix...but it doesn't matter....
    uncompressing it i get an empty folder, wtf ?

Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •