Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 24
  1. #11
    New ROGer Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Which version of the AMD NVME RAID drivers are you using? I don't think ASUS has packaged up an update in a while of the RAID or chipset drivers, but both are available directly from AMD:

    https://support.amd.com/en-us/downlo...%2010%20-%2064

    I am running the most current builds from AMD with no compatibility issues and the expected speed.

  2. #12
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    8

    I have the current version 9.2.0.23

    Asus support sent me an older version, going to try those this weekend.

    How many nvme and what speeds are you getting?
    Last edited by Gen_Mayhem702; 03-16-2018 at 05:16 AM.

  3. #13
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    8

    So in the bios under raid config / controller information I see UEFI for all 4 drives listed as 9.1.0-00014, in the latest AMD release the release notes says it covers the UEFI, why is the bios reporting this older rev?

    Click image for larger version. 

Name:	20180315_223702.jpg 
Views:	1 
Size:	134.2 KB 
ID:	72330

  4. #14
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Hello

    these are my results with 2x Hyper M.2 x16 (PCIe Slot 3 - 4/4/4/4 / "RAID" and PCIe Slot 4 - 4/4 / "RAID") and 6x EVO 960 250 GB.

    Driver 9.2.0.23 - Strip Size 128K - Bios 0902

    The second image are the results configured as Stripeset in Windows 10 Pro (1709) with the Samsung NVME Driver (v 2.3)
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos 6x_evo_raid_128kb_benchmark_14-14-14-30-44-1T_treiber_09023.jpg  

    6x_evo_benchmark_14-13-13-28-42-1T_1.jpg  

    Last edited by Sea Sheperd; 03-16-2018 at 06:57 AM.

  5. #15
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    8

    can you check you bios, advanced/raid config / controller information and tell me what the UEFi driver version listed there is? Many thanks!

    Quote Originally Posted by Sea Sheperd View Post
    Hello

    these are my results with 2x Hyper M.2 x16 (PCIe Slot 3 - X16 and PCIe Slot 4 - X8) and 6x EVO 960 250 GB.

    Driver 9.2.0.23 - Strip Size 128K

  6. #16
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by Gen_Mayhem702 View Post
    can you check you bios, advanced/raid config / controller information and tell me what the UEFi driver version listed there is? Many thanks!
    I will do so when I'm at home.

  7. #17
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by Sea Sheperd View Post
    I will do so when I'm at home.
    Controller Information - it is "9.1.0-00014" as well...

    ...and my results with 4x Samsung Evo 960 250 GB in one Hyper Card (Slot 3) and 256KB strip size
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos Raid-Version_iB.jpg  

    4xevo_250_nvme_PCIe_raid0_256kb.jpg  


  8. #18
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Thanks a ton for doing that! Really appreciate it!

    The HHWInfo64 says that all of my NVMe drives have 4x and actually lists the 9.2.023 driver ... Whiskey Tango Foxtrot?
    Click image for larger version. 

Name:	HWInfo64.JPG 
Views:	1 
Size:	222.2 KB 
ID:	72342

    Now under drives HWInfo show a 9.0 driver for the configuration, windows device manager under system devices shows the AMD RAID config device as the current 9.2.023 ... I'm stumped
    Click image for larger version. 

Name:	HWInfo64-2.JPG 
Views:	1 
Size:	50.8 KB 
ID:	72343

    Quote Originally Posted by Sea Sheperd View Post
    Controller Information - it is "9.1.0-00014" as well...

    ...and my results with 4x Samsung Evo 960 250 GB in one Hyper Card (Slot 3) and 256KB strip size

  9. #19
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Under Device manager / Disk Drives is there a different driver than the MS one? Window 10 64-bit current on all updates
    Click image for larger version. 

Name:	device_manager - disk drives.JPG 
Views:	0 
Size:	82.3 KB 
ID:	72344

  10. #20
    New ROGer Array
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    10
    Posts
    7

    @Gen_Mayhem702

    a few questions:

    - Did you install the ASUS AI Suite? This might have enabled HPET and this might slow down the system significantly?

    To disable it you can run "bcdedit /deletevalue useplatformclock" on the command prompt as admin.

    - Which Stripsize are you using? I noticed that 128k seems better than 64k or 256K?

    - Did you do a secure erase with the Samsung Tool (You have to create a bootable USB - Stick with the tool on it in Samsung Magician)?


    I have the same settings shown in HWINFO64 and it is the same Microsoft Driver from 2006 under the "Disk drives" tab in my "Device Manager"

    I have to say that I also expected a little bit more from my setup but in the end I am satisfied. From what I read, Ryzen / Threadripper generally seems to have lower 4K values.
    Last edited by Sea Sheperd; 03-17-2018 at 09:44 AM.

Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •