Page 6 of 7 FirstFirst ... 4 5 6 7 LastLast
Results 51 to 60 of 64
  1. #51
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    20
    Posts
    25

    That's seems high for 5ghz? Or are you running more? I read that different CPUs have different VID behavior, that even with the settings / overrides on, if the processor is not happy with the volts at load it will shove more in regardless. Or perhaps at least try, I don't quite understand it fully cos I haven't experienced it with my 7700k or my 3960x. I always appreciated an little initial overshoot when I load comes on from idle volts (say from 0.7 to 1.28 the down to 1.25v in my case for my 4.8 profile), this seems to help preventing instability when a load comes on (something that I had to fine tune for on my 3960x)

  2. #52
    ROG Guru: Orange Belt Array bass junkie xl PC Specs
    bass junkie xl PC Specs
    MotherboardAsus Rog XI Code Z-390 -Bios -1502
    Processori9-9900-Ks @ 5.3/5.0 Cache @ 1.35v
    Memory (part number)32 GB ( 8 GB x 4 ) Team Group X @ 4133 mhz cl-16-16-16-36 @ 1.50v / vccio = 1.27v/ vcssa = 1.27 v
    Graphics Card #1RTX 3080 EVGA XC3 Ultra
    Sound CardMotherboard Realtec , Driver 87.46
    MonitorAsus PG279Q , 27 inch 165 HZ , 1440p G-Sync
    Storage #1Samsung 970 evo 1 TB x 2 m.2 nvme ssd
    Storage #2Samsung 970 evo + 500 GB (OS ) m.2 nvme ssd
    CPU CoolerDeep Cool Gamermaxx 360mm v2 / Kraken G12 s36 360mm
    CaseThermaltake View 71 full Glass
    Power SupplyEvga 1000w Platnuim
    Keyboard Corsair K95 Platnuim RGB
    Mouse Corsair Night Sword RGB
    Headset Razer Kraken 7.1 chroma
    Mouse Pad Asus Sheeth Large
    Headset/Speakers Logitech Z-5500 THX 5.1
    OS Windows 10-1909 x64 Pro
    bass junkie xl's Avatar
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    28
    Posts
    342

    Quote Originally Posted by SMB_92 View Post
    That's seems high for 5ghz? Or are you running more? I read that different CPUs have different VID behavior, that even with the settings / overrides on, if the processor is not happy with the volts at load it will shove more in regardless. Or perhaps at least try, I don't quite understand it fully cos I haven't experienced it with my 7700k or my 3960x. I always appreciated an little initial overshoot when I load comes on from idle volts (say from 0.7 to 1.28 the down to 1.25v in my case for my 4.8 profile), this seems to help preventing instability when a load comes on (something that I had to fine tune for on my 3960x)
    i need 1.36v for 5.0 ghz no avx offset to be 24 hr stable in real bench , prime 95 , occt linpack .

    1.36v on load that is .

    i wouldnt say 1.36v is high for 5 ghz , alot of forums i read the average vcore i would say is 1.35v-1.4 v

    i would say 1.4v for 5 ghz is high .

    i dont mind a little over shoot but 1.36v adaptive no offset i get spikes to 1.392 v on havey load .

    if i use a load line cali less then 6 i volt drop below my set 1.36.

    i notice the cpu and svid give the cpu 0.016v incriments under load so if i use a -0.016 offset with 1.36v total adaptive mode then it gets better but then i drop down to 1.344 v and then get 1.36v 40 % of the time under load and only spikes to 1.372v witch isnt bad . but im worried that when it drops down to 1.344v when light loads it might give me a whea error eventualy none yet though .

    ill try load line level 5 but im going to have to use a higher vcore like 1.38v so when under load i get 1.35v - 1.38v

  3. #53
    ROG Guru: Yellow Belt Array will_s PC Specs
    will_s PC Specs
    MotherboardAsus Maximus Hero X
    ProcessorIntel i7 8700K
    Memory (part number)G.Skill F4-3600C16-8GTZNC Trident Z
    Graphics Card #1Aorus 1080ti
    Sound Cardexternal Turtle Beach
    MonitorPredator 34"
    Storage #1Samsung 960 Pro 1TB m.2 (PCIE)
    Storage #2Samsung 850 EVO
    CPU CoolerCorsair H115i Pro
    CaseCorsair Carbide Air 740 ATX Cube
    Keyboard Logitech G105
    Mouse Logitech G Pro Gaming
    Headset Turtle Beach Elite Pro
    OS Windows 10
    Network RouterAsus
    Accessory #1 Fanatech CSW2
    Accessory #2 Fanatech V3's

    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    10
    Posts
    174

    it improved myboot times for when the Rog startup screen appears.........had to disable CPU fan as it wouldnt boot ( not sure what my 115i pro is plugged into )

    edit: post still twice as long as new Asrock K6 with 8600K ( just oc it to 5000 with 1.3 volts not that I had any real clue on what I was doing)

  4. #54
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Feb 2015
    Reputation
    20
    Posts
    25

    Oh so your running with no AVX offset, I think mine was requiring about the same in that Occt test for AVX but too hot so I bring offset to 2 for 5ghz to keep the 1.292v happy. Otherwise whea.

    Always seems like 1.4v is the ceiling for health, was so with 3960x not sure for other between then and 7700k/8700k.

    Regarding boot time mine seems to spend a bit of time at Post the same way my Rive did, seems to come on and then flash for a sec then show rog screen again for a few secs, then boot time to Windows logo is almost instant. I guess rog boards really go hard with the Post/training?

  5. #55
    ROG Guru: Orange Belt Array bass junkie xl PC Specs
    bass junkie xl PC Specs
    MotherboardAsus Rog XI Code Z-390 -Bios -1502
    Processori9-9900-Ks @ 5.3/5.0 Cache @ 1.35v
    Memory (part number)32 GB ( 8 GB x 4 ) Team Group X @ 4133 mhz cl-16-16-16-36 @ 1.50v / vccio = 1.27v/ vcssa = 1.27 v
    Graphics Card #1RTX 3080 EVGA XC3 Ultra
    Sound CardMotherboard Realtec , Driver 87.46
    MonitorAsus PG279Q , 27 inch 165 HZ , 1440p G-Sync
    Storage #1Samsung 970 evo 1 TB x 2 m.2 nvme ssd
    Storage #2Samsung 970 evo + 500 GB (OS ) m.2 nvme ssd
    CPU CoolerDeep Cool Gamermaxx 360mm v2 / Kraken G12 s36 360mm
    CaseThermaltake View 71 full Glass
    Power SupplyEvga 1000w Platnuim
    Keyboard Corsair K95 Platnuim RGB
    Mouse Corsair Night Sword RGB
    Headset Razer Kraken 7.1 chroma
    Mouse Pad Asus Sheeth Large
    Headset/Speakers Logitech Z-5500 THX 5.1
    OS Windows 10-1909 x64 Pro
    bass junkie xl's Avatar
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    28
    Posts
    342

    cold boot test with

    -fast boot enabled in bios
    -csm disabled
    -intel 600p m.2 ssd
    - 2 hdds
    -ram xmp @ 3000 mhz @ manual 4000 mhz cl 18
    -ram tweak mode 1
    -ram trainning on ( default )
    -mch full check auto ( on )

    power bottom pressed to the windows desk top sound is 28 seconds ( windows 8.1 x 64 )

    -mch full check off
    -ram training off

    25 seconds .

  6. #56
    ROG Guru: Yellow Belt Array will_s PC Specs
    will_s PC Specs
    MotherboardAsus Maximus Hero X
    ProcessorIntel i7 8700K
    Memory (part number)G.Skill F4-3600C16-8GTZNC Trident Z
    Graphics Card #1Aorus 1080ti
    Sound Cardexternal Turtle Beach
    MonitorPredator 34"
    Storage #1Samsung 960 Pro 1TB m.2 (PCIE)
    Storage #2Samsung 850 EVO
    CPU CoolerCorsair H115i Pro
    CaseCorsair Carbide Air 740 ATX Cube
    Keyboard Logitech G105
    Mouse Logitech G Pro Gaming
    Headset Turtle Beach Elite Pro
    OS Windows 10
    Network RouterAsus
    Accessory #1 Fanatech CSW2
    Accessory #2 Fanatech V3's

    Join Date
    Sep 2013
    Reputation
    10
    Posts
    174

    Quote Originally Posted by bass junkie xl View Post
    cold boot test with

    -fast boot enabled in bios
    -csm disabled
    -intel 600p m.2 ssd
    - 2 hdds
    -ram xmp @ 3000 mhz @ manual 4000 mhz cl 18
    -ram tweak mode 1
    -ram trainning on ( default )
    -mch full check auto ( on )

    power bottom pressed to the windows desk top sound is 28 seconds ( windows 8.1 x 64 )

    -mch full check off
    -ram training off

    25 seconds .
    not good , my Asrock does it in half the time

    The Hero does it in about 20 seconds ( up to Win10 logon screen )

    But new BIOS is quicker but not by much

  7. #57
    ROG Enthusiast Array phatmonkey PC Specs
    phatmonkey PC Specs
    MotherboardRog Maximus Hero Xiii WiFi
    Processori9 10900k
    Memory (part number)Corsair LPX Vengenace 4 x 16GB 3333 BL
    Graphics Card #1MSI RTX 3090 Suprim X
    Sound CardRealtek / Mbox 3 Pro / Foccusrite 18i20 2nd Gen + 3rd Gen
    MonitorPredator Z35
    CPU CoolerCorsair H115i Pro RGB
    CaseCorsair 900D
    Power SupplyCorsair AX1200
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Logitech G PRO
    Headset Logitech cheap **** lol
    Mouse Pad Razzer thingy
    OS Windows 10 64bit
    phatmonkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    64

    I updated to the new BIOS and now my PC starts twice from a cold boot, for example it starts, goes off a second later then starts up fine, I notice this only happens when the XMP profile is enabled in bios, the previous bios version in my case the bios that came with retail did not do this. Is this something I need to look into further? Asus Rog Maximus Formula X Motherboard
    Cheers
    Ryan
    Last edited by phatmonkey; 04-14-2018 at 12:17 PM.

  8. #58
    ROG Guru: White Belt Array KeksimusMaximus PC Specs
    KeksimusMaximus PC Specs
    MotherboardAsus ROG Maximus X Hero
    Processori7-8700k
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB 3200MHz 2x8GB
    Graphics Card #1EVGA GTX1080Ti FTW3
    MonitorDell s2718dg A04
    Storage #1Crucial MX100 128GB
    Storage #2WD Black 500GB
    CPU CoolerNZXT Kraken X62
    CaseNZXT S340 Elite
    Power SupplySeasonic Prime Gold 650
    Keyboard CoolerMaster Masterkeys L White
    Mouse Tracer Pert TRM-503
    Headset HyperX Cloud I
    OS Windows 10 Pro
    KeksimusMaximus's Avatar
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    104

    Quote Originally Posted by phatmonkey View Post
    I updated to the new BIOS and now my PC starts twice from a cold boot, for example it starts, goes off a second later then starts up fine, I notice this only happens when the XMP profile is enabled in bios, the previous bios version in my case the bios that came with retail did not do this. Is this something I need to look into further? Asus Rog Maximus Formula X Motherboard
    Cheers
    Ryan
    Same thing happens to me but its been happening since 1003 bios or even 803.
    Dargus Maximus
    ~Explorer ~Engineer ~Guide
    My Youtube channel - PC modding, streaming, gaming

  9. #59
    ROG Enthusiast Array phatmonkey PC Specs
    phatmonkey PC Specs
    MotherboardRog Maximus Hero Xiii WiFi
    Processori9 10900k
    Memory (part number)Corsair LPX Vengenace 4 x 16GB 3333 BL
    Graphics Card #1MSI RTX 3090 Suprim X
    Sound CardRealtek / Mbox 3 Pro / Foccusrite 18i20 2nd Gen + 3rd Gen
    MonitorPredator Z35
    CPU CoolerCorsair H115i Pro RGB
    CaseCorsair 900D
    Power SupplyCorsair AX1200
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Logitech G PRO
    Headset Logitech cheap **** lol
    Mouse Pad Razzer thingy
    OS Windows 10 64bit
    phatmonkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    64

    Quote Originally Posted by KeksimusMaximus View Post
    Same thing happens to me but its been happening since 1003 bios or even 803.
    Thanks for letting me know, so it must be a known issue then....
    cheers
    Ryan

  10. #60
    ROG Guru: Orange Belt Array bass junkie xl PC Specs
    bass junkie xl PC Specs
    MotherboardAsus Rog XI Code Z-390 -Bios -1502
    Processori9-9900-Ks @ 5.3/5.0 Cache @ 1.35v
    Memory (part number)32 GB ( 8 GB x 4 ) Team Group X @ 4133 mhz cl-16-16-16-36 @ 1.50v / vccio = 1.27v/ vcssa = 1.27 v
    Graphics Card #1RTX 3080 EVGA XC3 Ultra
    Sound CardMotherboard Realtec , Driver 87.46
    MonitorAsus PG279Q , 27 inch 165 HZ , 1440p G-Sync
    Storage #1Samsung 970 evo 1 TB x 2 m.2 nvme ssd
    Storage #2Samsung 970 evo + 500 GB (OS ) m.2 nvme ssd
    CPU CoolerDeep Cool Gamermaxx 360mm v2 / Kraken G12 s36 360mm
    CaseThermaltake View 71 full Glass
    Power SupplyEvga 1000w Platnuim
    Keyboard Corsair K95 Platnuim RGB
    Mouse Corsair Night Sword RGB
    Headset Razer Kraken 7.1 chroma
    Mouse Pad Asus Sheeth Large
    Headset/Speakers Logitech Z-5500 THX 5.1
    OS Windows 10-1909 x64 Pro
    bass junkie xl's Avatar
    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    28
    Posts
    342

    Quote Originally Posted by KeksimusMaximus View Post
    Same thing happens to me but its been happening since 1003 bios or even 803.
    asus x hero ( wifi ) here

    bios 503 . 805 .104,1103 never had this issue once . i have the kinda funny issue if i unplug my psu power cable for longer then 20 seconds to let power drain
    when i plug it in and power up system the system will turn on for 2 seconds turn off then back on thats the only time it does it never does it when the power cord doesnt get removed from the psu , odd for you guys

Page 6 of 7 FirstFirst ... 4 5 6 7 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •