Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 24
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2016
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Unable to run ASUS Aura

    Click image for larger version. 

Name:	Aura.jpg 
Views:	232 
Size:	18.0 KB 
ID:	72542


    I have tried every work around i can find but still no luck trying to get Aura to Launch.

    I did a fresh install on windows then eventually tried to re-install Aura 2 months later. I keep getting the Aura has stopped working when i try and run after installation.

    i have tried to kill the power, i have uninstalled every bit of LED related software (only one was my logitech keyboard/mouse/headset software). I had not re-installed corsair link either. Also after the fresh install i did not install any other ASUS software since the re-install, Aura was the 1st one. Since then i have managed to install GPU tweak and corsair link and they all work fine, no matter what i try Aura wont work.,


    I have tried all of these versions with power downs and unplugging as well...

    Lighting_Control_1.01.09
    Lighting_Control_1.01.16
    Lighting_Control_1.05.25
    Lighting_Control_1.05.28
    Lighting_Control_1.05.38
    Lighting_Control_Win7-81-10_V10102


    I have also done the unblock on the zip and run as administrator as well as other OS compatibility modes and still nothing.

    It's still the only bit of software im having issues with. Have i missed some mandatory software after the re-install? I did update the bios just before i did the fresh windows install.

    I noticed the doctor dump mentions AURA for X99 while im on a z170 Hero Alpha viii



    Manufacturer Manufacturer01
    Application name AURA for X99 series


    WARNING: Following frames may be wrong.
    aura+0xcd7c
    aura+0x6e103
    aura+0x67a71
    aura+0x26203
    aura+0x2a95f
    aura+0x24efc
    aura+0x8c04c
    aura+0xa1b54


    PLEASE HELP as this is very frustraiting

    I hope it's some form of user error but i can't find anything that will work

    OS Name Microsoft Windows 10 Home
    Version 10.0.16299 Build 16299
    Other OS Description Not Available
    OS Manufacturer Microsoft Corporation
    System Name DESKTOP-ERBVO0T
    System Manufacturer System manufacturer
    System Model System Product Name
    System Type x64-based PC
    System SKU SKU
    Processor Intel(R) Core(TM) i7-6700K CPU @ 4.00GHz, 4008 Mhz, 4 Core(s), 8 Logical Processor(s)
    BIOS Version/Date American Megatrends Inc. 3703, 27/12/2017
    SMBIOS Version 3.0
    Embedded Controller Version 255.255
    BIOS Mode Legacy
    BaseBoard Manufacturer ASUSTeK COMPUTER INC.
    BaseBoard Model Not Available
    BaseBoard Name Base Board
    Platform Role Desktop
    Secure Boot State Unsupported
    PCR7 Configuration Binding Not Possible
    Windows Directory C:\WINDOWS
    System Directory C:\WINDOWS\system32
    Boot Device \Device\HarddiskVolume2
    Locale Australia
    Hardware Abstraction Layer Version = "1********
    Username DESKTOP-ERBVO0T\Chris
    Time Zone AUS Eastern Summer Time
    Installed Physical Memory (RAM) 32.0 GB
    Total Physical Memory 31.9 GB
    Available Physical Memory 28.7 GB
    Total Virtual Memory 36.7 GB
    Available Virtual Memory 32.8 GB
    Page File Space 4.75 GB


    Also i can't install AURA via GPU Tweak either
    Click image for larger version. 

Name:	Aura GPU Tweak.jpg 
Views:	2 
Size:	44.2 KB 
ID:	72545
    Last edited by christofalee; 03-25-2018 at 01:24 PM.

  2. #2
    ROG Guru: Yellow Belt Array Sprayingmango PC Specs
    Sprayingmango PC Specs
    Laptop (Model)Late 2017 MacBook Pro 15"
    MotherboardRampage VI Extreme X299
    Processori9 7900X
    Memory (part number)G-Skill Trident Z RGB 3600 32GB
    Graphics Card #1EVGA 2080Ti XC Ultra
    Graphics Card #2EVGA 2080Ti XC Ultra
    MonitorTriple Asus PG27UQ G-Sync
    Storage #1Samsung 970 Evo 2TB NVME
    Storage #2Samsung 970 Evo 1TB NVME
    CPU CoolerCorsair H150i Pro RGB
    CaseCorsair 1000D
    Power SupplyCorsair AX1600i
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Logitech G Pro Lightspeed
    Headset No...just no. Sennheiser HD650s w/ Schitt Stack
    Mouse Pad Logitech PowerPlay
    Headset/Speakers Denon 7.2 Atmos w/ Polk Signature Series
    OS Win10 Pro 1809
    Network RouterAsus Rog Rapture GT-5300

    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    10
    Posts
    176

    What are your full system specs? Are you using a hacked copy of Win10?

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2016
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by Sprayingmango View Post
    What are your full system specs? Are you using a hacked copy of Win10?
    Na, legit copy of Windows 10



    1 Pioneer BDR-209DBK 16x Blu-Ray Writer Black
    1 Western Digital WD Black WD2003FZEX 2TB
    1 Samsung 950 Pro 512GB M.2 SSD
    1 Corsair Graphite 780T Black Full Tower Case
    1 Corsair RM850i 80Plus Gold 850W Modular Power Supply
    1 ASUS GeForce GTX 980 Ti Strix 6GB
    1 Microsoft Windows 10 Home 32bit/64bit USB Flash Drive
    1 Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M4B2800C14 32GB (4x8GB) DDR4 Black
    1 Corsair Hydro Series H115i Liquid CPU Cooler
    1 Intel Core i7 6700K
    1 ASUS Maximus VIII Hero Alpha Motherboard

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Quote Originally Posted by christofalee View Post
    Na, legit copy of Windows 10



    1 Pioneer BDR-209DBK 16x Blu-Ray Writer Black
    1 Western Digital WD Black WD2003FZEX 2TB
    1 Samsung 950 Pro 512GB M.2 SSD
    1 Corsair Graphite 780T Black Full Tower Case
    1 Corsair RM850i 80Plus Gold 850W Modular Power Supply
    1 ASUS GeForce GTX 980 Ti Strix 6GB
    1 Microsoft Windows 10 Home 32bit/64bit USB Flash Drive
    1 Corsair Vengeance LPX CMK32GX4M4B2800C14 32GB (4x8GB) DDR4 Black
    1 Corsair Hydro Series H115i Liquid CPU Cooler
    1 Intel Core i7 6700K
    1 ASUS Maximus VIII Hero Alpha Motherboard
    try running the installer as administrator

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2016
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by razsnavi View Post
    try running the installer as administrator
    Yeah have done that, with no luck

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2016
    Reputation
    10
    Posts
    9

    just decided to go all out and re-format windows again.... the very first thing I did when booting in.... same error.

    This leads me to think its an issue with the software itself or something to do with the bios?????

    Any ideas???

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2016
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Some other odd things i noticed as well

    it always installs with the Admin shield over the logo regardless of how i try and install it.

    I even tried pulling the battery out of the motherboard too while i took out the GPU, that didn't seem to work either

    Also i should note: The Chipset logo is in gradient mode and the first header is in white breathing mode. I can't change either of these and they do turn off when the machine is powered down (unlike some other issues people have)

    Click image for larger version. 

Name:	Aura Logo.jpg 
Views:	223 
Size:	21.1 KB 
ID:	72550
    Last edited by christofalee; 03-26-2018 at 08:21 AM. Reason: added image

  8. #8
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    1

    same problem here z370e

  9. #9
    ROG Member Array Triliuner PC Specs
    Triliuner PC Specs
    MotherboardROG Strix Z370-E Gaming
    ProcessorIntel i7 8700K
    Memory (part number)G.Skill TridentZ 4x8GB 3866Mhz
    Graphics Card #1ROG Strix 1080TI OC
    MonitorSamsung CHG90 49"
    Storage #1Samsung 960 EVO 250GB (OS)
    Storage #2Samsung 960 EVO 1TB
    CPU CoolerThermaltake Floe Riing RGB 240
    CaseInfinity EOS
    Power SupplyEnermax REVOLUTION X’t II 750W
    Keyboard Razer Blackwidow Chroma v2
    Mouse Razer Mamba Wireless Chroma
    Mouse Pad Corsair RGB POLARIS
    Headset/Speakers Razer Leviathan
    OS Windows 10 64Bit Pro Edition
    Triliuner's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    18

    try in safe mode

  10. #10
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2016
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by Triliuner View Post
    try in safe mode
    No luck with that either,

    When i start in safe mode as minimal i get this error, but then eventually the same stopped working message

    Click image for larger version. 

Name:	safe mode.jpg 
Views:	201 
Size:	6.9 KB 
ID:	72591

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •