Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    New ROGer Array cnaipep PC Specs
    cnaipep PC Specs
    MotherboardROG RAMPAGE VI APEX
    ProcessorIntel® Core™ i7-7820X
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB 16GB DDR4 16GTZR Kit 4133 CL19 (2x8GB)
    Graphics Card #1ROG-POSEIDON-GTX1080TI-P11G-GAMING
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    cnaipep's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Question USB 3.0 is not working in 3.1 Asus ROG Apex VI

    Hello!
    I have a little problem. All my USB 3.0 devices(flash drive, card reader) are not working in 3.1 ports on my MB. But if i will plug something 2.0 - it works. i tried to install Asmedia_USB3.1-3.0_Driver from asus site but it says "this driver does not support your device". in BIOS i can't change anything about xHCI/EHCI.
    i have Win 10 pro and it is up to date.
    I really do not know what to do ...

  2. #2
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    73

    The first thing I would check are the USB settings in BIOS. It is possible (if unlikely) that they have been disabled. This would also explain why the driver installer cannot find a compatible device.

  3. #3
    Administrator Array Silent Scone@ASUS's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    124
    Posts
    1,801

    By default, these options should allow the controller to work. Perhaps you can screenshot what you're seeing under USB Configuration in the BIOS?

  4. #4
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    73

    This is an old post, but I am having the same issue with my Omega. USB 3.0 just stopped working.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •