Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    ROG Member Array AlwaysWinter PC Specs
    AlwaysWinter PC Specs
    MotherboardAsus Hero Maximus z230
    Processorintel 8700k
    Memory (part number)corsair vengence 3200 16-18-18-36
    Graphics Card #1RX 580
    MonitorLG28ud69p
    Storage #1samsung 960 evo
    Power Supply750 EVGA 10yr warranty
    Network Router1200ac

    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    21

    is there a auto tune for memory

    i was wondering if there was a tool to automaticly overclock your memory, dont necessarily need the processor overclocked but i wouldnt mind an auto tune for memory as i have ddr4 3200 ram cas 16 corsair however im sure i could get tighter timings

  2. #2
    ROG Guru: Gold Belt Array Menthol PC Specs
    Menthol PC Specs
    MotherboardM 10 Apex / XI gene
    Processor8700K / 9900K
    Memory (part number)2x8 Gskill Trident Z 4266/2x2x8 Gskill Trident Z 4500
    Graphics Card #1RTX 2080ti / GTX 1060
    Sound CardSoundBlaster Ae5 / Onboard
    MonitorBENQ 32" 4K
    Storage #1Intel 900p 480GB/Samsung 960 Pro 1TB
    Storage #2Intel 750 1.2TB/Plextor 1 TB 2X 950 Pro
    CPU CoolerCorsair H150i AIO / H1110i
    CaseCorsair 740 ? Lian Li Air
    Power SupplyCorsair AX 1200i / AX 1200i
    Keyboard Corsair
    Mouse ASUS Strix
    Headset HyperX Cloud Alpha
    Mouse Pad ASUS
    Headset/Speakers Logitech Z906
    OS 10 X64 Pro
    Network RouterVerizon Fios
    Accessory #1 Intel Wifi BT pcie card
    Accessory #2 Red Bull
    Accessory #3 English Breakfast Tea
    Menthol's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    241
    Posts
    4,548

    AlwaysWinter,
    You need to list your hardware specs at minimum for someone to help.
    If it is an Intel board there is usually a setting to enable XMP which should set it to the rated speed of your memory set
    ROG motherboards typically have memory presets in the bios that you may find a setting that works with your memory kit

  3. #3
    ROG Member Array AlwaysWinter PC Specs
    AlwaysWinter PC Specs
    MotherboardAsus Hero Maximus z230
    Processorintel 8700k
    Memory (part number)corsair vengence 3200 16-18-18-36
    Graphics Card #1RX 580
    MonitorLG28ud69p
    Storage #1samsung 960 evo
    Power Supply750 EVGA 10yr warranty
    Network Router1200ac

    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    21

    yea, im trying to edit my profile or signature to include my specs. iv tried with 2 browsers now window edge and chrome latest edition. clicked edit profile but cant seem to edit my system specs on the second tab

  4. #4
    ROG Member Array AlwaysWinter PC Specs
    AlwaysWinter PC Specs
    MotherboardAsus Hero Maximus z230
    Processorintel 8700k
    Memory (part number)corsair vengence 3200 16-18-18-36
    Graphics Card #1RX 580
    MonitorLG28ud69p
    Storage #1samsung 960 evo
    Power Supply750 EVGA 10yr warranty
    Network Router1200ac

    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    21

    see ifthis list py specs. i added it now in two places
    Asus Hero Maximus Z370, intel 8700k Corsair c16-18-18-36 vengence 3200mhz 750evga PSU rx580gpu

  5. #5
    Administrator Array Silent Scone@ROG's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    127
    Posts
    1,944

    Other than the Maximus Tweak Profiles, memory tuning will need to be done manually. Try straight 14s with that kit, and raise DRAM voltage to 1.4 - 1.45.

  6. #6
    ROG Member Array AlwaysWinter PC Specs
    AlwaysWinter PC Specs
    MotherboardAsus Hero Maximus z230
    Processorintel 8700k
    Memory (part number)corsair vengence 3200 16-18-18-36
    Graphics Card #1RX 580
    MonitorLG28ud69p
    Storage #1samsung 960 evo
    Power Supply750 EVGA 10yr warranty
    Network Router1200ac

    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    21

    is it safe long term to use voltage higher than 1.35 for 24/7 operatyions with the skylake cpu's intel 8700k?
    Asus Hero Maximus Z370, intel 8700k Corsair c16-18-18-36 vengence 3200mhz 750evga PSU rx580gpu

  7. #7
    Administrator Array Silent Scone@ROG's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    127
    Posts
    1,944

    Quote Originally Posted by AlwaysWinter View Post
    is it safe long term to use voltage higher than 1.35 for 24/7 operatyions with the skylake cpu's intel 8700k?
    Yes those voltages are safe.

  8. #8
    ROG Member Array AlwaysWinter PC Specs
    AlwaysWinter PC Specs
    MotherboardAsus Hero Maximus z230
    Processorintel 8700k
    Memory (part number)corsair vengence 3200 16-18-18-36
    Graphics Card #1RX 580
    MonitorLG28ud69p
    Storage #1samsung 960 evo
    Power Supply750 EVGA 10yr warranty
    Network Router1200ac

    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    21

    what does the memory algorythym training settings do
    Asus Hero Maximus Z370, intel 8700k Corsair c16-18-18-36 vengence 3200mhz 750evga PSU rx580gpu

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •