Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    ROG Member Array eera5607 PC Specs
    eera5607 PC Specs
    MotherboardAsus Maximus IX Code
    ProcessorIntel i7 7700k
    Memory (part number)Corsair Vengeance LPX 32GB
    Storage #1Samsung 960 EVO m.2
    Power SupplyEVGA 850 GQ, 80+ GOLD
    OS Linux Ubuntu 18.04 LTS 64 bit

    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Samsung 960 EVO m.2 and RAMCache

    Hello everyone!

    I have a Samsung 960 EVO 500 GB PCIe 3.0 x4, NVMe 1.2. installed on a motherboard ASUS ROG Maximus IX Code. I have Samsung Magician installed but this drive is not compatible with RAPID. I was checking the downloads for the motherboard and there is an app called RAMCache that seems to do something similar to RAPID technology from Samsung. Do you think that it is worth it to install it on my PC? Am I going to notice any difference? I have 32 GB RAM Corsair Vengeance LPX DDR4 DRAM 3200MHz. If you recommend to use, how many RAM do I have to reserve for it?

    Thank you!

  2. #2
    ROG Guru: Brown Belt Array MrAgapiGC PC Specs
    MrAgapiGC PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Code
    Processor9900K
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3600C18
    Graphics Card #1STRIX-GTX1080ti-O8G-GAMING
    MonitorAOC AGON AG2701QX (2)
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Kingston Savage 500GB
    CPU CoolerNzxt X74 360mm AIO
    CaseNzxt H700
    Power SupplyEVGA 850 G2
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Asus Spartha
    Headset Hyper X Cloud Revolver S
    Mouse Pad Hyper X Fury S 900mx420mm
    Headset/Speakers Logitech Z337
    OS Windows 10 64btis
    Network RouterTpLink Archer C9
    Accessory #1 EKWB FANs all of them
    MrAgapiGC's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    28
    Posts
    1,829

    No need to use RAMCache on a Nvme.

    With the current tech, RAMCache eventually will be gone.

    if you have Samsung normal sata ssd, you can use the Samsung app. If you do not have Samsung normal sata ssd there NO NEED To use the magician. i stop using that program.

  3. #3
    ROG Member Array eera5607 PC Specs
    eera5607 PC Specs
    MotherboardAsus Maximus IX Code
    ProcessorIntel i7 7700k
    Memory (part number)Corsair Vengeance LPX 32GB
    Storage #1Samsung 960 EVO m.2
    Power SupplyEVGA 850 GQ, 80+ GOLD
    OS Linux Ubuntu 18.04 LTS 64 bit

    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Thanks.

  4. #4
    ROG Member Array Desperanto PC Specs
    Desperanto PC Specs
    MotherboardASUS ROG STRIX Z390-F GAMING
    ProcessorIntel Core i7 9700k
    Memory (part number)CORSAIR Vengeance LPX CMK16GX4M2B3200C16 DDR4 - 4x8Gb
    Graphics Card #1ASUS ROG-STRIX-RTX3070-O8G-GAMING
    Storage #1SAMSUNG 970 EVO MZ-V7E250BW
    CPU CoolerDEEPCOOL ASSASSIN II, 140мм

    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    10
    Posts
    9

    How can I start RumCache on sustem run? I have it in autostart, but after winlogon starts only GUI (icon on taskbar) but then I need open it manualy? chose amount of RAM and start service.
    Click image for larger version. 

Name:	2019-01-15 19_51_36-.png 
Views:	2 
Size:	309.2 KB 
ID:	78215
    Last edited by Desperanto; 01-15-2019 at 06:36 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •