Page 1 of 6 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 52
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Exclamation ROG SPATHA wireless not working

    Hi everyone!

    I updated the firmware of Spatha and now is not working in wireless mode. I tried updating the dock, the armoury. I tried to unplug the battery, reinstall several times armoury and still not working....Is like the dock and the mouse can´t pairing


    Armoury version: 2.04.09
    Firmware: 1.69

    Im sure 100% that is a software problem.

    Any ideas?

    Thank you in advance

  2. #2
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    So wireless was working previously? Did this happen after upgrading to Armoury 2.04.09?
    Is your dock firmware on 1.32?
    Are you on the latest version/build of Windows 10?
    Is the dock connected to a hub or a laptop? Tried different USB ports?

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by MasterC@ASUS View Post
    So wireless was working previously? Yes
    Did this happen after upgrading to Armoury 2.04.09? Yes
    Is your dock firmware on 1.32? Yes
    Are you on the latest version/build of Windows 10? Yes
    Is the dock connected to a hub or a laptop? Tried different USB ports?
    Is connected to a hub, then I tried to connect directly to the laptop, tried on pc, tried on mac....

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    22

    ROG Spatha "lagging" and not tracking properly

    So now my mouse just started acting weird like its lagged and not moving accordingly, sometimes the button pressing doesnt work either while its acting like this. Its weird cuz it seems to come and go without a reason, already tried to clean the sensor in case it was something in it but wouldnt make sense since the buttons dont click either and reinstalled armoury, revert to the old armoury but still have the same issues, im honestly truly disappointed with this mouse, considering the price i paid for it and being experiencing problems constantly...
    It seems to happen only when in wireless
    Last edited by cyber1000; 04-16-2018 at 09:22 PM.

  5. #5
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    Please check if you have the latest software and firmware:
    Click image for larger version. 

Name:	Latest SW and FW - April 2018.JPG 
Views:	147 
Size:	26.7 KB 
ID:	73291

    Tried different USB ports? If possible, avoid connecting the Spatha to USB hubs or front-panel USB ports.

  6. #6
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    Avoid using the hub and try all USB ports on the laptop/PC.

  7. #7
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by MasterC@ASUS View Post
    Avoid using the hub and try all USB ports on the laptop/PC.
    I tried in 4 differents pcs....wireless is not working

  8. #8
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    22

    Yeah both the armory and firmwares are updated, also tried all the other ports problem still happens, now the light is just flashing red and 10min ago the mouse stopped working completely both wired and wireless, armoury set the mouse to 50dpi and all the buttons automatically set to disable, i swear i dunno wth is going on with this mouse

    at this point im not sure if its the mouse or armoury corrupting the mouse tbh, the armoury is glitched as hell both old and new, never had a stable version of it since i had the mouse, profiles erases on itself, settings goes wild etc, its really disappointing paying 150€ for a mouse and have this kind of issues and i cant even return it cuz its past the time and nothing guarantees me that sending to rma will fix it or avoid it from happening in a future soon
    Last edited by cyber1000; 04-17-2018 at 04:53 PM.

  9. #9
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    Sorry to hear of your troubles with the mouse. Please try resetting the Spatha by opening it up with the supplied tool, then disconnect and reconnect the battery. Sounds like the mouse tracking issue is simply that the dpi has somehow been changed to 50, just check if you changed profiles inadvertently. Profiles generally don't disappear, unless new firmware or software requires it in order to update.

    Just reset and customize all the settings the way you want it, then give it another try.

  10. #10
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    Sounds like a software issue if it was working fine before, which laptop do you have?

Page 1 of 6 1 2 3 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •