Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    ROG Guru: Yellow Belt Array Zarathustraa PC Specs
    Zarathustraa PC Specs
    MotherboardRampage V Extreme
    Processori7 5930k
    Memory (part number)F4-3000C15Q-32GRK
    Graphics Card #1Dragon 660ti 2GD5
    Monitor3 x VG27AH
    Storage #1850 Pro 1TB
    Storage #2850 Pro 256GB
    CPU CoolerNoctua Nh-D15
    CaseCorsair 780T
    Power SupplyCorsair AX1500i
    Keyboard Kinesis Advantage
    Mouse Logitech G502
    OS Windows 8.1, and Linux Mint
    Accessory #1 Aquaero 6xt

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    10
    Posts
    201

    Ouch just saw huge temperature spike in Aida64.

    Hope this is a bug in Aida64 causing a false reading. 127 degrees c is a little disconcerting. I have my power phases set to extreme, and T. Probes disabled. Wouldn't I physically notice or hear something if vrm went up like that? Are the VRMs even rated for a temp that high?


    Click image for larger version. 

Name:	Graph.PNG 
Views:	5 
Size:	100.5 KB 
ID:	72904Click image for larger version. 

Name:	Stats.PNG 
Views:	2 
Size:	83.3 KB 
ID:	72905
    Last edited by Zarathustraa; 04-13-2018 at 02:51 PM.

  2. #2
    ROG Guru: Green Belt Array UltraNEO* PC Specs
    UltraNEO* PC Specs
    Laptop (Model)Dell XPS 13
    MotherboardAsus Rampage V Edition 10
    ProcessorIntel i7-6850k
    Memory (part number)G.SKILL F4-3600C17Q-32GTZR
    Graphics Card #1Titan X (Pascal)
    Graphics Card #2Titan X (Pascal)
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q (x3)
    Storage #1Samsung 970 Pro 1TB NVMe
    Storage #2Samsung 860 Pro 1Tb (x4)
    CPU CoolerCustom Watercooled
    CaseCaseLabs SMA8
    Power SupplyCorsair AX1500i
    Keyboard Keyboard Paradise Custom
    Mouse Logitech G903
    Mouse Pad Logitech G840 XL
    Headset/Speakers ART SLA2 Linear Amp with JBL Control 5
    OS Win 10 Pro
    Network RouterPF Sense
    Accessory #1 Logitech Brio 4k
    Accessory #2 Logitech PowerPlay Game Pad
    UltraNEO*'s Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    48
    Posts
    601

    Quote Originally Posted by Zarathustraa View Post
    Hope this is a bug in Aida64 causing a false reading. 127 degrees c is a little disconcerting. I have my power phases set to extreme, and T. Probes disabled. Wouldn't I physically notice or hear something if vrm went up like that? Are the VRMs even rated for a temp that high?


    Click image for larger version. 

Name:	Graph.PNG 
Views:	5 
Size:	100.5 KB 
ID:	72904Click image for larger version. 

Name:	Stats.PNG 
Views:	2 
Size:	83.3 KB 
ID:	72905
    Well your lucky that this won't damage the processor since it's actually the VRM which is reporting a spike for a moment. And yes, they are should be fine upto 120°C maximum
    Last edited by UltraNEO*; 04-17-2018 at 05:35 PM.
    ASUS ROG RVIE Omega | i9-9980xe | Dominator Platinum 128GB 3333 MHz | EVGA RTX 2080 Ti SLI | Samsung 970 Pro 1TB NVMe (x3)
    WD Black 4TB x2 | WD Black 6TB | Corsair AX1200i | CaseLabs SMA8 | Custom Water Cooling | HWLabs Black Ice Nemesis GTX 560
    XSPC RX 480 v3 | XSPC D5 Vario x2 | EK Blocks | EK-RES X3 400 | BitsPower Fittings | GentleTypoon 1850 x12 | Corsair SP140 x8 | Lamptron CM615

    Twitch.tv/MsNikita | Twitter.com/MsNikitaTV | Instagram.com/MsNikitaTV | Reddit.com/r/MsNikitaTV

  3. #3
    Administrator Array Silent Scone@ASUS's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    124
    Posts
    1,832

    A jump that high is almost certainly going to be a polling error. No real need to set phase to extreme, either. Just leave at default.

  4. #4
    ROG Guru: Yellow Belt Array Zarathustraa PC Specs
    Zarathustraa PC Specs
    MotherboardRampage V Extreme
    Processori7 5930k
    Memory (part number)F4-3000C15Q-32GRK
    Graphics Card #1Dragon 660ti 2GD5
    Monitor3 x VG27AH
    Storage #1850 Pro 1TB
    Storage #2850 Pro 256GB
    CPU CoolerNoctua Nh-D15
    CaseCorsair 780T
    Power SupplyCorsair AX1500i
    Keyboard Kinesis Advantage
    Mouse Logitech G502
    OS Windows 8.1, and Linux Mint
    Accessory #1 Aquaero 6xt

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    10
    Posts
    201

    Quote Originally Posted by Silent Scone View Post
    A jump that high is almost certainly going to be a polling error. No real need to set phase to extreme, either. Just leave at default.
    I might go back down to default. Honestly, changing the phase setting didn't really show much of change for temp. Is there any particular reason to run default over optimized or extreme?

  5. #5
    Administrator Array Silent Scone@ASUS's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    124
    Posts
    1,832

    Quote Originally Posted by Zarathustraa View Post
    I might go back down to default. Honestly, changing the phase setting didn't really show much of change for temp. Is there any particular reason to run default over optimized or extreme?
    Not unless doing extreme benchmarking.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •