Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Auto shutdown

  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    10
    Posts
    4

    C7H Auto shutdown

    I have NO idea what is going on. My newly built ryzen platform 2700x, c7h will automagically shut down during extended idle. It won't be able to power up by using the power button.. My razer mouse still have led.. Mobo start button have led.. No q code. I have to manually switch off and on my psu then I'm able to power up normally.. Anyone know what's going on?

    Im on the latest beta bios.. It happens even on the last official bios.
    Last edited by infatality; 04-26-2018 at 01:06 AM.

  2. #2
    ROG Guru: Green Belt Array haihane PC Specs
    haihane PC Specs
    MotherboardCrosshair V Formula Z
    ProcessorAMD FX 8350
    Memory (part number)Gskill F3-2400C10-8GTX
    Graphics Card #1ASUS HD 6950
    Storage #1WD Velociraptor 1TB
    Storage #2Corsair Neutron GTX 120GB SSD
    CPU CoolerCooler Master Seidon 120XL
    CaseCooler Master Silencio 650
    Power SupplyCorsair HX850
    Keyboard Corsair K70 RGB
    Mouse Logitech G500
    OS Windows 7 X64
    Network RouterLinksys E2500
    haihane's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Reputation
    106
    Posts
    609

    uh,
    Windows Power options?
    no siggy, saw stuff that made me sad.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Are all the bios settings on their default value?

    Can be caused by an unstable overclocking or a faulty hardware.
    Last edited by nimer; 04-26-2018 at 12:30 AM.

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by haihane View Post
    uh,
    Windows Power options?
    windows default balance.

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by nimer View Post
    Are all the bios settings on their default value?

    Can be caused by an unstable overclocking or a faulty hardware.
    Only docp and apm/erp s4+5 enable*

    *Not possible to be faulty hardware.. as its doesnt auto shut under stress or anything.. Just during extended idle like 2 hours.. *

  6. #6
    ROG Guru: Yellow Belt Array lightknightrr PC Specs
    lightknightrr PC Specs
    MotherboardAsus Crosshair VI Hero WiFi
    ProcessorAMD Ryzen-7 1800X
    Memory (part number)F4-3200C14D-32GTZ
    Graphics Card #1Radeon Vega Frontier Edition
    Sound CardHT Omega eClaro
    MonitorSamsung 4K
    Storage #1Samsung NVMe SSD 960 PRO 1TB
    Storage #2Crucial MX200 1TB SSD
    CPU CoolerCorsair H115i
    CaseThermaltake Chaser Mk-1 (Modified)
    Power SupplyThermaltake Toughpower DPS G RGB 1500W Titanium
    Keyboard Corsair K95 RGB PLATINUM
    Mouse Corsair Scimitar Pro RGB
    Mouse Pad Corsair Gaming MM600 Dual Sided Aluminum Gaming Mouse Pad
    OS Windows 10 Pro 64-bit OEM
    Accessory #1 Firewire Expansion Card
    Accessory #2 Black Magic Intensity Pro 4K
    Accessory #3 Mailiya USB 3.0 5-Port Expansion Card
    lightknightrr's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Reputation
    10
    Posts
    144

    I think, like with the CH6, there's a chip either getting too hot, or receiving too many bad commands, that's resulting in this nonsense. I say this, as my CH6 Wifi will run for days without issue, then suddenly die; machine needs to be fully switched off, and then switched on before it will work again, and this is with top of the line components. Perhaps it's the VRM? But I want a program or logger or something to find out the problem definitely before randomly swapping even more components at this point...Event Viewer shows nothing worthwhile.

  7. #7
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    10
    Posts
    221

    Quote Originally Posted by lightknightrr View Post
    I think, like with the CH6, there's a chip either getting too hot, or receiving too many bad commands, that's resulting in this nonsense. I say this, as my CH6 Wifi will run for days without issue, then suddenly die; machine needs to be fully switched off, and then switched on before it will work again, and this is with top of the line components. Perhaps it's the VRM? But I want a program or logger or something to find out the problem definitely before randomly swapping even more components at this point...Event Viewer shows nothing worthwhile.
    See this post: https://rog.asus.com/forum/showthrea...-anyone-else#4

    You should check to see if this maybe causing the problem you are seeing.

  8. #8
    ROG Enthusiast Array aeonconcepts PC Specs
    aeonconcepts PC Specs
    MotherboardAsus Crosshair VII Hero
    ProcessorRyzen 2700X
    Memory (part number)F4-3200C14D-32GFX
    Graphics Card #1GTX 1080 ti Ekwb Water Block
    MonitorLG34UM95
    Storage #1Samsung EVO 960 M.2
    CPU CoolerEkwb Monoblock
    CaseCorsair Air 540
    Power SupplyCorsair Ax860i
    Keyboard CrapSeries M800
    Mouse CrapSeries Rival 310
    Headset CrapSeries Siberia
    OS Win 10 X64
    aeonconcepts's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Reputation
    10
    Posts
    28

    Elmor confirmed that Corsairlink software will also cause random shutdowns: if you have it installed.

  9. #9
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by aeonconcepts View Post
    Elmor confirmed that Corsairlink software will also cause random shutdowns: if you have it installed.
    I can confirm that I receive the random shutdowns and I have corsair link.

    Can anyone else confirm that they have corsair link + random shutdowns?

  10. #10
    ROG Enthusiast Array aeonconcepts PC Specs
    aeonconcepts PC Specs
    MotherboardAsus Crosshair VII Hero
    ProcessorRyzen 2700X
    Memory (part number)F4-3200C14D-32GFX
    Graphics Card #1GTX 1080 ti Ekwb Water Block
    MonitorLG34UM95
    Storage #1Samsung EVO 960 M.2
    CPU CoolerEkwb Monoblock
    CaseCorsair Air 540
    Power SupplyCorsair Ax860i
    Keyboard CrapSeries M800
    Mouse CrapSeries Rival 310
    Headset CrapSeries Siberia
    OS Win 10 X64
    aeonconcepts's Avatar
    Join Date
    Dec 2016
    Reputation
    10
    Posts
    28

    Corsair link and nzxt software have been confirmed on overclock.net more info on the ch7 thread on that site

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •