Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    ROG Member Array Zuluch PC Specs
    Zuluch PC Specs
    MotherboardRampage VI APEX
    ProcessorIntel i7-7800X
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum 16GB 3200MHz
    Graphics Card #1ASUS GTX 1070 STRIX
    Sound CardCambridge Audio DacMagic Plus
    MonitorASUS PG348Q
    Storage #1Samsung 950 PRO M.2
    CaseThermaltake Core P5
    Power SupplyCORSAIR RM750i
    Keyboard CORSAIR K65
    Mouse CORSAIR Scimitar Pro
    OS WINDOWS 10 PRO

    Join Date
    Apr 2013
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Fan Xpert 4 Source

    Hi
    On my RVI APEX in Fan Xpert 4 cant use water sensor like source for my fans !!??
    Could see temp on sensors but there are not active for use them. I had no problem with this sensors on M IX Formula.
    Any idea why its happen
    Ty

  2. #2
    ROG Member Array Zuluch PC Specs
    Zuluch PC Specs
    MotherboardRampage VI APEX
    ProcessorIntel i7-7800X
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum 16GB 3200MHz
    Graphics Card #1ASUS GTX 1070 STRIX
    Sound CardCambridge Audio DacMagic Plus
    MonitorASUS PG348Q
    Storage #1Samsung 950 PRO M.2
    CaseThermaltake Core P5
    Power SupplyCORSAIR RM750i
    Keyboard CORSAIR K65
    Mouse CORSAIR Scimitar Pro
    OS WINDOWS 10 PRO

    Join Date
    Apr 2013
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Sry
    Last edited by Zuluch; 04-29-2018 at 05:52 PM.

  3. #3
    ROG Guru: Brown Belt Array davemon50 PC Specs
    davemon50 PC Specs
    Laptop (Model)Asus G752VY-DH72 (17") and Asus G752VT-DH74 (17")
    MotherboardAsus ROG LGA2011-v3 Rampage V Edition 10, x99 EATX
    ProcessorIntel Core i7-6950X Extreme 10-core 25MB Cache 3.0 GHz
    Memory (part number)Corsair Vengeance LPX Red DDR4 DRAM 64GB-4x16 3333 (CMK64GX4M4B3333C16R)
    Graphics Card #1Sapphire Nitro Radeon R9 Fury 4GB HBM Backplate
    Graphics Card #2Sapphire Nitro Radeon R9 Fury 4GB HBM Backplate
    Sound CardAsus SupremeFX Hi-Fi Audio DAC
    Monitor(2) Dell UltraSharp U2515H 25-inch monitors
    Storage #1(3) SSD's - Samsung 960 1TB M.2, Intel 535 480G, Intel 510 250G
    Storage #2(3) HDD's - Western Digital Caviar Black 2TB 3.5-in SATA III 64MB Cache
    CPU CoolerCorsair Hydro Series H80
    CaseCorsair Obsidian Series 650D Black, ATX, Mid Tower
    Power SupplyCorsair Digital AXi-Series AX1200i (1200W) 80+ Platinum Rating
    Keyboard Logitech Wireless K360
    Mouse Logitech Wireless MX Anywhere 2
    Headset HyperX Cloud II
    OS Windows 10 Pro 64-Bit
    davemon50's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    45
    Posts
    1,002

    Might need a BIOS update to do that. See THIS THREAD for exact same issue on another board. There's a discussion of a couple ways around it too. How many inputs are you allowing in your BIOS?

    As an aside, your trolling comment about this forum is off-base, since many people here try to help when they have the time and the information in front of them. But you didn't bother to list any of your system specs or configuration, what and how you have things connected, no pics, and no history of your trial and error, so not sure what kind of magic answers were you expecting? You probably should indicate those things in this thread so people can help you better.
    Davemon50

  4. #4
    ROG Member Array Zuluch PC Specs
    Zuluch PC Specs
    MotherboardRampage VI APEX
    ProcessorIntel i7-7800X
    Memory (part number)Corsair Dominator Platinum 16GB 3200MHz
    Graphics Card #1ASUS GTX 1070 STRIX
    Sound CardCambridge Audio DacMagic Plus
    MonitorASUS PG348Q
    Storage #1Samsung 950 PRO M.2
    CaseThermaltake Core P5
    Power SupplyCORSAIR RM750i
    Keyboard CORSAIR K65
    Mouse CORSAIR Scimitar Pro
    OS WINDOWS 10 PRO

    Join Date
    Apr 2013
    Reputation
    10
    Posts
    5

    I`m already on latest 1301 BIOS
    Click image for larger version. 

Name:	Untitled.jpg 
Views:	5 
Size:	97.8 KB 
ID:	73552
    I had before Maximus IX Formula and was not any problem to choose WATER IN or OUT sensor for fans profile source.

  5. #5
    ROG Guru: Brown Belt Array davemon50 PC Specs
    davemon50 PC Specs
    Laptop (Model)Asus G752VY-DH72 (17") and Asus G752VT-DH74 (17")
    MotherboardAsus ROG LGA2011-v3 Rampage V Edition 10, x99 EATX
    ProcessorIntel Core i7-6950X Extreme 10-core 25MB Cache 3.0 GHz
    Memory (part number)Corsair Vengeance LPX Red DDR4 DRAM 64GB-4x16 3333 (CMK64GX4M4B3333C16R)
    Graphics Card #1Sapphire Nitro Radeon R9 Fury 4GB HBM Backplate
    Graphics Card #2Sapphire Nitro Radeon R9 Fury 4GB HBM Backplate
    Sound CardAsus SupremeFX Hi-Fi Audio DAC
    Monitor(2) Dell UltraSharp U2515H 25-inch monitors
    Storage #1(3) SSD's - Samsung 960 1TB M.2, Intel 535 480G, Intel 510 250G
    Storage #2(3) HDD's - Western Digital Caviar Black 2TB 3.5-in SATA III 64MB Cache
    CPU CoolerCorsair Hydro Series H80
    CaseCorsair Obsidian Series 650D Black, ATX, Mid Tower
    Power SupplyCorsair Digital AXi-Series AX1200i (1200W) 80+ Platinum Rating
    Keyboard Logitech Wireless K360
    Mouse Logitech Wireless MX Anywhere 2
    Headset HyperX Cloud II
    OS Windows 10 Pro 64-Bit
    davemon50's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    45
    Posts
    1,002

    If they are grayed out then the only thing you can do is probe the BIOS for an option to turn them on. If that option doesn't exist you probably don't have it with this board, at least not yet under the current BIOS edition. In the thread I posted someone was posting water temp to sensor TS1, you might have to resort to that for now. There's also the other software if so choose, although I wouldn't prefer that solution myself. Do you have them connected to the correct headers, and do you have choice to select a different header?

    If there's no option for it you might consider opening a separate thread with that request. Either under Software, or else maybe under Product Feedback.
    Davemon50

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •