Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    10
    Posts
    30

    ROG AURA Service

    While messing around on my computer, found a service installed and running
    ROG AURA Service
    Was able to find the installer on some common cache folder
    decided to do a fresh install and install this program
    after that install ROG Aura Core from Win Store

    You might need to reboot, and end task once or twice, but it should run

    https://1drv.ms/u/s!ApbigFW49Nzoi8B_G2osvUTOiDhIww
    Pulled and tested on rog-gu501gm from Best Try

    If you try, and it work please post Model of system, for other to know
    Last edited by egonzalez7579; 06-02-2018 at 07:27 AM. Reason: Added DL Link

  2. #2
    ROG Guru: Yellow Belt Array tap002 PC Specs
    tap002 PC Specs
    Laptop (Model)ROG Strix GL703GE-IS74
    MotherboardASUSTeK COMPUTER INC. GL703GE
    Processori7-8750H CPU @ 2.20GHz
    Memory (part number)16GB DDR4 2666MHz DRAM
    Graphics Card #1GTX 1050i
    Storage #1MICRON 1100_MTFDDAV256TBN
    tap002's Avatar
    Join Date
    May 2018
    Reputation
    13
    Posts
    145

    Thank you! worked for GL703GE

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    10
    Posts
    30

    Quote Originally Posted by tap002 View Post
    Thank you! worked for GL703GE
    SWEET

  4. #4
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    10
    Posts
    30

    Quote Originally Posted by tap002 View Post
    Thank you! worked for GL703GE
    Just wondering, does the gaming center, fan setting stick on your system? mine keep reverting to balance

  5. #5
    ROG Guru: Yellow Belt Array tap002 PC Specs
    tap002 PC Specs
    Laptop (Model)ROG Strix GL703GE-IS74
    MotherboardASUSTeK COMPUTER INC. GL703GE
    Processori7-8750H CPU @ 2.20GHz
    Memory (part number)16GB DDR4 2666MHz DRAM
    Graphics Card #1GTX 1050i
    Storage #1MICRON 1100_MTFDDAV256TBN
    tap002's Avatar
    Join Date
    May 2018
    Reputation
    13
    Posts
    145

    Quote Originally Posted by egonzalez7579 View Post
    Just wondering, does the gaming center, fan setting stick on your system? mine keep reverting to balance
    By default game center is set to Extreme; if you set to standard and reboot it reverts to extreme. (I don't know if that will apply the default fan settings) I have my game center set to manual then that setting will hold when rebooting, and "my fan setting stays where I've set it". If you choose manual; game center by default overclocks the gpu, I've moved the slider bar to 0 for no over clocking. P.S. fn/f5 key will control fan setting.

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    10
    Posts
    5

    egonzalez7579, Do you still have the installer? Your OneDrive link is no longer working.

    Thanks!
    Scott K


    Quote Originally Posted by egonzalez7579 View Post
    While messing around on my computer, found a service installed and running
    ROG AURA Service
    Was able to find the installer on some common cache folder
    decided to do a fresh install and install this program
    after that install ROG Aura Core from Win Store

    You might need to reboot, and end task once or twice, but it should run

    https://1drv.ms/u/s!ApbigFW49Nzoi8B_G2osvUTOiDhIww
    Pulled and tested on rog-gu501gm from Best Try

    If you try, and it work please post Model of system, for other to know

  7. #7
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    10
    Posts
    30

    Quote Originally Posted by ScottKarlins View Post
    egonzalez7579, Do you still have the installer? Your OneDrive link is no longer working.

    Thanks!
    Scott K
    Try this one,

    Quote Originally Posted by VTec555 View Post
    You can download if needed also a ISO of the driver DVD here:

    https://www.asustreiber.de/downloads...gm-treiber-dvd

  8. #8
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2012
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Zephyrus GM501 - Aura Core Fixed!

    Quote Originally Posted by egonzalez7579 View Post
    Try this one,
    Thank you egonzalez723785. That worked!

    Installed the Aura Lighting Service, then the Store Aura Core. Rebooted, and Aura Core is working once again! Only issue is the brightness slider does nothing. Seems the brightness is locked to 33%. At least I can now change the colors and effects though!

    Thanks again, Scott K.

  9. #9
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    10
    Posts
    30

    Quote Originally Posted by ScottKarlins View Post
    Thank you egonzalez723785. That worked!

    Installed the Aura Lighting Service, then the Store Aura Core. Rebooted, and Aura Core is working once again! Only issue is the brightness slider does nothing. Seems the brightness is locked to 33%. At least I can now change the colors and effects though!

    Thanks again, Scott K.
    you problably missing AsInstAppxbundle, and AsChkKB, from\Software\StoreAPP\ASUS\ROG AURA CORE UWP\2.1.13.0\5109

  10. #10
    ROG Member Array crispinrosete PC Specs
    crispinrosete PC Specs
    MotherboardAsus ROG Maximus X Hero Wifi-AC
    ProcessorIntel Core i3-8100 3.60GHz
    Memory (part number)G.Skill Trident Z 3600mhz RGB (16gb)
    Graphics Card #1Rog Strix Geforce GTX 1060 Advance Edition 6gb
    MonitorAsus VC239H
    Storage #1M.2 WD Green 240gb
    Storage #2Seagate 1TB Barracuda
    CPU CoolerBykski AIO 240
    CaseAerocool Quartz
    Power SupplySeasonic M12II-620 EVO 80+ Full Modular
    Keyboard Redragon Aryaman
    Mouse Redragon Dagger
    Headset Badwolf
    Mouse Pad G-Force Extended Mousepad
    Headset/Speakers Creative
    OS Windows 10 Pro 64bit
    Network RouterPLDT Fibr
    crispinrosete's Avatar
    Join Date
    May 2018
    Reputation
    10
    Posts
    20

    Hi guys please help me, I have a problem with my aura sync it RANDOMLY FREEZES the light effects and the "Lightingservices.exe" process in task manager using high percentage in cpu.. I already tried to uninstall and re-install the aura software, updating bios into latest version and the aura software too, power down - unplugging cable and running as administrator the aura "setup" but still the issue exist with high cpu usage and freeze. And also I already tried to install the older version of aura software but nothing happened.

    BIOS - 1401
    ROG Maximus X Hero AC-Wifi
    2x4gb Team T-Force Delta 2 RGB 2666MHz
    Intel Core i3-8100

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •