Page 135 of 190 FirstFirst ... 35 85 125 133 134 135 136 137 145 185 ... LastLast
Results 1,341 to 1,350 of 1891
  1. #1341
    New ROGer Array Crosslhs82 PC Specs
    Crosslhs82 PC Specs
    MotherboardAsus rog strix f gaming
    ProcessorRyzen 5 2600x @ 4.1ghz
    Memory (part number)F4-3200C14D-16GFX. Flare x
    Graphics Card #1Zotac gtx 1070 ti
    Sound CardOnbound
    MonitorVizio 24in tv 1080p
    Storage #1Samsung 970 evo plus M.2 500gb
    Storage #2Samsung 860 evo 250gb
    CPU CoolerCorsair h110i with Noctua ippc 3000rpm
    CaseThermatake f31 suppressor
    Power SupplyCorsair cx650m
    Keyboard Logitech wireless combo
    Mouse Logitech
    OS Win 10 1903
    Network RouterOnbound lan

    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    11
    Posts
    30

    Quote Originally Posted by frissonfry View Post
    Even for Ryzen 3000 it's got issues. If I want to run RAM and FCLK at 1:1, the max speed is 3200MHz no matter if I manually specify FCLK. Anything after that goes out of sync and my RAM gets errors. I love how every other Asus 4xx chipset AM4 board now has a beta or release BIOS for 1.0.0.3ABB but we don't. The only thing I want to do to finish my build is get my RAM and FCLK running at 3733MHz.
    As i would like to get my g.skill back to 3400 fast.

    I know i may not have it or be able to use it because of the 2600x being used. But where would i find that setting?
    I see it on my ryzen dram calc printout which is @ 0
    But don't see it in the bios dram timings.

    So for my update on my 2600x still at 3200 fast.
    Still @4.125ghz vddcr ov/ride voltage set @1.38125
    LLC BACKED OFF TO LEVEL 3
    Earlier today i had the LLC upto level 5 and ran realbench stress test with no issuse's.
    Working on lowering it now.

    Currently running p95 on the 2nd option down
    Small fft's all Caches max heat and avx's disabled.
    Max temp after 2 hrs is 75.3c on water in a warm room.
    Going to try posting a couple pics would someone that has oc experience on these systems take a look and see what you think of it.

    https://imgur.com/a/7JEO7WX

  2. #1342
    New ROGer Array frissonfry PC Specs
    frissonfry PC Specs
    MotherboardROG Strix X470-F
    ProcessorRyzen 3900x
    Memory (part number)Ballistix 2x16GB 3200MHz Micron E-Die
    Graphics Card #1Geforce 1080 ti
    Storage #1Adata SX8200 Pro 512GB
    CPU CoolerThermaltake 360mm AIO Watercooler
    CaseThermaltake's ripoff of the Fractal R4
    Power SupplyCoolermaster 1200w gold
    OS Windows 10 Pro

    Join Date
    Aug 2019
    Reputation
    10
    Posts
    21

    Quote Originally Posted by Crosslhs82 View Post
    As i would like to get my g.skill back to 3400 fast.

    I know i may not have it or be able to use it because of the 2600x being used. But where would i find that setting?
    I see it on my ryzen dram calc printout which is @ 0
    But don't see it in the bios dram timings.
    The FCLK setting is in the top level Ai Tweaker menu in the BIOS. It's a dropdown box that appears below the RAM speed drop down. This only appears for 3000 series CPUs as far as I know.

  3. #1343
    ROG Enthusiast Array Filters PC Specs
    Filters PC Specs
    MotherboardAsus Rog X470-F
    ProcessorRyzen 5 3600X
    Memory (part number)TridentZ F4-3200C14-8GTZ
    Graphics Card #1Msi Gtx 1070 Gaming 8g
    Storage #1Samsung Evo850
    Storage #2Crucial MX300 M.2
    CPU CoolerCustom Water loop EK
    CaseFractal Design R5
    Power SupplyEvga 650 P2
    OS Win10Pro

    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    66

    You dont have FCLK option on 2600X :P
    By the way, why you OC the 2600X ? Mina was running undervolt -0.05 llc2 whit optimized vrm setting pbo disable and xfr enable whit great result boosting 4.150 in game and 4 in p95 latest version whit blend option no problem. And after all i suggest you to optimize ram first then at least oc the CPU cause can cause instability on the ram aswell

  4. #1344
    New ROGer Array Crosslhs82 PC Specs
    Crosslhs82 PC Specs
    MotherboardAsus rog strix f gaming
    ProcessorRyzen 5 2600x @ 4.1ghz
    Memory (part number)F4-3200C14D-16GFX. Flare x
    Graphics Card #1Zotac gtx 1070 ti
    Sound CardOnbound
    MonitorVizio 24in tv 1080p
    Storage #1Samsung 970 evo plus M.2 500gb
    Storage #2Samsung 860 evo 250gb
    CPU CoolerCorsair h110i with Noctua ippc 3000rpm
    CaseThermatake f31 suppressor
    Power SupplyCorsair cx650m
    Keyboard Logitech wireless combo
    Mouse Logitech
    OS Win 10 1903
    Network RouterOnbound lan

    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    11
    Posts
    30

    Quote Originally Posted by frissonfry View Post
    The FCLK setting is in the top level Ai Tweaker menu in the BIOS. It's a dropdown box that appears below the RAM speed drop down. This only appears for 3000 series CPUs as far as I know.
    Ok thank you
    That explains why I'm not seeing it.

    Ok p95 passed 8hr run of the 2nd test option
    Small fft's all L caches max heat with no avx's.
    75c max temp on water in a warm room.
    Next run po5 when i get back next week will be a custom run of 512k 4096mb 15min fft 12-13 gb ram usage and no avx's.
    Cinebench r15 score 4 runs within a couple points of each other @1412 to 1415
    Just ran a 3dmark firestrike score 18002
    Www.3dmark.com/3dm/38798508
    Check out the turbo speed. Wow.

  5. #1345
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2019
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Guys, do anyone know what is this for ?
    CPU Power Phase Control => optimised or extreme ? it seems that makes my cpu get better speeds

    There is also other one for SOC, is optimised safe ?

    I have returned my previous 3800x, the new one I have got it is much better, I can start windows with a 1900 FCLK but in cpuz it only shows 1896.
    I have 2 cores at 4.491ghz and 2 cores at 4.516ghz the rest at 4.441ghz

    Thanks
    Last edited by Belcebuu; 08-24-2019 at 12:30 PM.

  6. #1346
    New ROGer Array Crosslhs82 PC Specs
    Crosslhs82 PC Specs
    MotherboardAsus rog strix f gaming
    ProcessorRyzen 5 2600x @ 4.1ghz
    Memory (part number)F4-3200C14D-16GFX. Flare x
    Graphics Card #1Zotac gtx 1070 ti
    Sound CardOnbound
    MonitorVizio 24in tv 1080p
    Storage #1Samsung 970 evo plus M.2 500gb
    Storage #2Samsung 860 evo 250gb
    CPU CoolerCorsair h110i with Noctua ippc 3000rpm
    CaseThermatake f31 suppressor
    Power SupplyCorsair cx650m
    Keyboard Logitech wireless combo
    Mouse Logitech
    OS Win 10 1903
    Network RouterOnbound lan

    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    11
    Posts
    30

    Quote Originally Posted by Filters View Post
    You dont have FCLK option on 2600X :P
    By the way, why you OC the 2600X ? Mina was running undervolt -0.05 llc2 whit optimized vrm setting pbo disable and xfr enable whit great result boosting 4.150 in game and 4 in p95 latest version whit blend option no problem. And after all i suggest you to optimize ram first then at least oc the CPU cause can cause instability on the ram aswell

    Since going to the 5204 bios I have lost performance no matter what way i set the bios xfr, pbo, undervolt it dosent matter what i do to let it goby itself.

    The 4602 i had no problems running 3400 fast ryzen dram calculator on my g.skill flare x 3200 cl14 2x8.
    Since 5204 it took mem training and 1.42v to 1.44v to even boot.
    But what ever i do over (3200 fast with No errors) it throughs errors and or blank screens or BSOD'S.

    Currently the way i have it set I'm at least close to what i had prior to the update and with less voltage.

  7. #1347
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2018
    Reputation
    12
    Posts
    41

    Quote Originally Posted by lorcav123 View Post
    Hello, I have strange problem. On back of my mobo I have connected wireless usb adapter and it works great. If I connect USB stick on front panel of my case and start to use usb stick my internet speed becomes very slow. What could this be? I am still on BIOS 4204 and I am using my old windwos installation from my previous mbo. Should I update BIOS and reinstall Windows? Also when updating BIOS I just put it on stick and update through BIOS, as far as I seen there si no bridge BIOS so I can safely update to latest version?
    bump

    Anyone knows?

    Also I have R5 1600, what is the latest best BIOS to update? It seems stupid to me that the last BIOS has bugs for all R5 1600, maybe wait for a new BIOS ?

  8. #1348
    ROG Enthusiast Array Filters PC Specs
    Filters PC Specs
    MotherboardAsus Rog X470-F
    ProcessorRyzen 5 3600X
    Memory (part number)TridentZ F4-3200C14-8GTZ
    Graphics Card #1Msi Gtx 1070 Gaming 8g
    Storage #1Samsung Evo850
    Storage #2Crucial MX300 M.2
    CPU CoolerCustom Water loop EK
    CaseFractal Design R5
    Power SupplyEvga 650 P2
    OS Win10Pro

    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    66

    Quote Originally Posted by lorcav123 View Post
    bump

    Anyone knows?

    Also I have R5 1600, what is the latest best BIOS to update? It seems stupid to me that the last BIOS has bugs for all R5 1600, maybe wait for a new BIOS ?
    Do a fresh windows install first of all, for the bios try the last one for me work great of any of the 3 generation

  9. #1349
    ROG Member Array gabrielsp85 PC Specs
    gabrielsp85 PC Specs
    MotherboardAsus STRIX X470-F Gaming
    ProcessorAMD Ryzen 7 2700x
    Memory (part number)CMW16GX4M2C3200C16
    Graphics Card #1AMD Radeon VII
    MonitorIt's trash. plz help
    CPU CoolerRYUO 240 AIO
    CaseH500i
    Power SupplyCorsair HX750
    OS Windows 10
    Network RouterAsus RT-ACRH17
    gabrielsp85's Avatar
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    10
    Posts
    19

    Quote Originally Posted by lorcav123 View Post
    bump

    Anyone knows?

    Also I have R5 1600, what is the latest best BIOS to update? It seems stupid to me that the last BIOS has bugs for all R5 1600, maybe wait for a new BIOS ?
    did you installed the chipset and mobo drivers? Also, it's not a good idea to run the same windows installation as your old mobo in a new/different one.

  10. #1350
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2015
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by Orb79 View Post
    Personally I think vcore-soc of 1.15 is quite high, and not always needed

    2700x - Asus 470-F Strix gaming
    Noctua NF15 AM4
    PE 2, PBO enabled, scalar 10.
    3400 mhz cl16

    Using fixed voltage because it keeps my cpu much cooler under load
    all core boost while gaming is ~ 4.2 ghz (44 degrees)
    cb15 1872

    I have setup my cooling to go be aggressive at 45 degrees, Noctua fans will run at 80%
    on Idle my cpu is arround 27 - 35 degrees

    cpu voltage 1.35 (LLC4)
    soc voltage 1.0 (LLC2)
    ram voltage 1.38
    pll votlage 1.8 (set fixed)
    I copied your settings and it was perfect, but I didn't find the pll voltage setting, where is it on x470-f?

    my 2700x is hitting 1.35~1.38v, 4.3ghz and 50~55 ºc in AC Odyssey
    i use custom WC.

Page 135 of 190 FirstFirst ... 35 85 125 133 134 135 136 137 145 185 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •