Page 143 of 223 FirstFirst ... 43 93 133 141 142 143 144 145 153 193 ... LastLast
Results 1,421 to 1,430 of 2229
  1. #1421
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by Filters View Post
    its out on official asus support page ABB bios

    https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/m...-ASUS-5216.zip
    Just updated from 5007 and so far so good. RAM seems stable at the same speed. However when loading my old settings from 5007 I noticed there are some weird settings changed:

    RCD Parity [Auto]->[Disabled]
    DRAM Address Command Parity Retry [Auto]->[Disabled]
    Write CRC Enable [Auto]->[Disabled]
    DRAM Write CRC Enable and Retry Limit [Auto]->[Disabled]
    These settings does not exist from what I can tell. Nothing in the saved .txt. I don't know what these settings do but seems you have to input everything manually again if you don't want to disable these.

  2. #1422
    ROG Member Array andrewtjb12 PC Specs
    andrewtjb12 PC Specs
    MotherboardAsus Strix x470-f
    ProcessorRyzen 5 3600x
    Memory (part number)CMK16GX4M2A2400C16R
    Graphics Card #1RX 5700 XT
    MonitorLG 25UM58-P
    Storage #1Corsair Force MP510 NVMe
    Storage #2Seagate Barracuda 2tb
    CPU CoolerWraith Cooler
    CaseFractal Design Define R5
    Power SupplyCorsair RM550x
    OS Windows 10 Pro
    andrewtjb12's Avatar
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Latest bios finally seems to fix all the mouse lag I was having.

    Did run into a issue with the USB ports not working after flashing but reflashing seems to have fixed it.

  3. #1423
    ROG Guru: White Belt Array Filters PC Specs
    Filters PC Specs
    MotherboardAsus Rog X470-F
    ProcessorRyzen 5 3600X
    Memory (part number)TridentZ F4-3200C14-8GTZ
    Graphics Card #1Msi Gtx 1070 Gaming 8g
    Storage #1Samsung Evo850
    Storage #2Crucial MX300 M.2
    CPU CoolerCustom Water loop EK
    CaseFractal Design R5
    Power SupplyEvga 650 P2
    OS Win10Pro

    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    75

    Ye never use old setting when updating bios

  4. #1424
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    10
    Posts
    248

    Quote Originally Posted by fragande View Post
    So are we getting a 1.0.0.3ABB BIOS any time soon? All the other B450/X470 boards in the lineup seems to have (over two weeks ago). After hearing about the longevity concerns with 1.0.0.2 it would feel better to have latest AGESA. I'm still on 5007 as I've mostly heard bad things about 5204 so I've been waiting for a new ABB based version before updating.
    What longevity concerns with 1.0.0.2? I am still on 42xx BIOS so I'm wondering if I should update, I still have my 2700x

  5. #1425
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    7

    So, just got a 3700X, and updated to the ABB bios. Maybe I lost the silicon lottery, but:

    1) Peak core at 4366. Others go lower. 199 single core CB15, 2080 multi.
    2) High voltages. Ryzen balanced plan, but it goes ocnstantly from 0.98 to 1.495. Average for the last 3.5h (gaming session included) was at 1.36v. Seems high.
    3) All core load clock sitting at ~3960. Current cooler: 212X. Could this be the issue? (I'm fairly certain that a 212X is better than the stock cooler)

    Did I just get the worst 3700X ever? Could this be a BIOS problem? Cooler problem? Or is it working as it should?

    Thanks!

    Edit: memory is at 3600 16-15-15-32, 1.38v, apparently stable, and everything else is at stock settings. Tried messing with negative offset and PBO, no luck.

  6. #1426
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by Falko83 View Post
    So, just got a 3700X, and updated to the ABB bios. Maybe I lost the silicon lottery, but:

    1) Peak core at 4366. Others go lower. 199 single core CB15, 2080 multi.
    2) High voltages. Ryzen balanced plan, but it goes ocnstantly from 0.98 to 1.495. Average for the last 3.5h (gaming session included) was at 1.36v. Seems high.
    3) All core load clock sitting at ~3960. Current cooler: 212X. Could this be the issue? (I'm fairly certain that a 212X is better than the stock cooler)

    Did I just get the worst 3700X ever? Could this be a BIOS problem? Cooler problem? Or is it working as it should?

    Thanks!

    Edit: memory is at 3600 16-15-15-32, 1.38v, apparently stable, and everything else is at stock settings. Tried messing with negative offset and PBO, no luck.
    With 3960 at load you mean heavy load? or even gaming? because if it is heavy load, it is currently okay, if you enable pbo it could go to 4.1 at heavy load, for the rest it seems like just normal, PBO for me needs to be enabled on both settings to be really enabled, i dont know if it is a bug or what, but i found for a lot of stuff is better to have it disabled, i get the same performance but lower temps, just "lower" points on CB.

  7. #1427
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by lilithvl View Post
    With 3960 at load you mean heavy load? or even gaming? because if it is heavy load, it is currently okay, if you enable pbo it could go to 4.1 at heavy load, for the rest it seems like just normal, PBO for me needs to be enabled on both settings to be really enabled, i dont know if it is a bug or what, but i found for a lot of stuff is better to have it disabled, i get the same performance but lower temps, just "lower" points on CB.
    Yes, 3960 on CB15 All-Core load.

    When benchmarking on CPU-Z Bench, the valid score show 4060 as the clock speed.

  8. #1428
    ROG Enthusiast Array Crowzer PC Specs
    Crowzer PC Specs
    MotherboardAsus ROG X470 Strix Gaming F
    ProcessorRyzen 7 3800X
    Memory (part number)16 GB G.Skill Trident Z RGB 3200 Cas14
    Graphics Card #1Zotac Gaming RTX 2080 Ti AMP!
    MonitorAsus Rog Swift PQ279Q
    Storage #1Samsung 970 EVO 500GB
    Storage #2Western Digital My Book Elite 2TO
    CPU CoolerCorsair h100i RGB Platinum
    CaseFractal Meshify C
    Power SupplyBe Quiet Straight Power 11 850W
    Keyboard Corsair K70 RGB mk.2
    Mouse Corsair Glaive
    Headset Hyper X Cloud II
    Mouse Pad ASUS ROG Sheath
    Headset/Speakers Edififer speakers
    OS Windows 10 x64 1903
    Accessory #1 XBOX One Pad wirelss
    Accessory #2 Corsair ST100 RGB
    Crowzer's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    10
    Posts
    39

    For example: I got 4217 on all cores (heavy load as CB) with PBO on my 3800X

  9. #1429
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    5

    yeah i got on my 3700x with pbo enabled with CB, 4117. Without PBO i'm around 3950.

  10. #1430
    New ROGer Array
    Join Date
    Apr 2019
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by fragande View Post
    So are we getting a 1.0.0.3ABB BIOS any time soon? All the other B450/X470 boards in the lineup seems to have (over two weeks ago). After hearing about the longevity concerns with 1.0.0.2 it would feel better to have latest AGESA. I'm still on 5007 as I've mostly heard bad things about 5204 so I've been waiting for a new ABB based version before updating.
    what are the bad things about 5204? I’m on 5204, should I be concerned? I’m using 2600x.

Page 143 of 223 FirstFirst ... 43 93 133 141 142 143 144 145 153 193 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •