Page 28 of 186 FirstFirst ... 18 26 27 28 29 30 38 78 128 ... LastLast
Results 271 to 280 of 1852
  1. #271
    ROG Guru: Orange Belt Array AniChatt PC Specs
    AniChatt PC Specs
    Laptop (Model)ThinkPad X270 i7 7500U
    MotherboardAsus Strix X470-F 4204
    ProcessorR5 1600X 3.90GHz 1.325v
    Memory (part number)FlareX 3000MHz 4x8GB 1.39v
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus GTX 1080
    MonitorLG 29UM69G Ultrawide
    Storage #1960EVO NVMe 250GB
    Storage #2850EVO SATA 1TB
    CPU CoolerCorsair H115i
    CaseNZXT S340 Razer
    Power SupplySeasonic Prime 850W
    Keyboard Corsair Strafe RGB
    Mouse Corsair Harpoon
    OS Windows 10 1809
    AniChatt's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    12
    Posts
    282

    Quote Originally Posted by Niptech View Post
    Smoothing the CPQ fan speed is pointless when the temperature is rising due to high vcore.
    At idle using 4018 vcore peak to v1.46 every few seconds but with version 4008 it's flat v0.45 so temp is below 44 C.
    yes very correct since yr core volt is high it will increase the temp. What I have told is just to normalize the spikes not anything else.

  2. #272
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    11
    Posts
    66

    Strange one today, PC been running fine for a while, I been gaming for hours and other stuff without issue, all while HWINFO64 is running in the hidden icons section in the background, checking every now and then for temp updates.

    However today, I thought I would start closing down background stuff to see how it affected temps, stuff like sonic studio, steam, logitech etc nothing windows related, however during this whole time I had HWINFO visible on my left monitor so I could see the temps react as I closed stuff. But the PC crashed with a blue screen and the following error "page fault in non paged area". Has anyone got this before with HWINFO64, could this just be coincidence that it did it while having it visible and I do actually have a hardware problem, or could it be hwinfo related, because I have been running it hidden/background for a few days now with the pc turning off or crashing.

  3. #273
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    10
    Posts
    34

    Quote Originally Posted by deankenny View Post
    Strange one today, PC been running fine for a while, I been gaming for hours and other stuff without issue, all while HWINFO64 is running in the hidden icons section in the background, checking every now and then for temp updates.

    However today, I thought I would start closing down background stuff to see how it affected temps, stuff like sonic studio, steam, logitech etc nothing windows related, however during this whole time I had HWINFO visible on my left monitor so I could see the temps react as I closed stuff. But the PC crashed with a blue screen and the following error "page fault in non paged area". Has anyone got this before with HWINFO64, could this just be coincidence that it did it while having it visible and I do actually have a hardware problem, or could it be hwinfo related, because I have been running it hidden/background for a few days now with the pc turning off or crashing.

    This is almost certainly a ram error. Have you OC'd it? Tried running at least 400% HCI?

  4. #274
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    11
    Posts
    66

    Quote Originally Posted by Leeta View Post
    This is almost certainly a ram error. Have you OC'd it? Tried running at least 400% HCI?
    Nope, I was right, was to do with HWinfo64 and conflicts it has with ASMedia.

  5. #275
    ROG Guru: Orange Belt Array AniChatt PC Specs
    AniChatt PC Specs
    Laptop (Model)ThinkPad X270 i7 7500U
    MotherboardAsus Strix X470-F 4204
    ProcessorR5 1600X 3.90GHz 1.325v
    Memory (part number)FlareX 3000MHz 4x8GB 1.39v
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus GTX 1080
    MonitorLG 29UM69G Ultrawide
    Storage #1960EVO NVMe 250GB
    Storage #2850EVO SATA 1TB
    CPU CoolerCorsair H115i
    CaseNZXT S340 Razer
    Power SupplySeasonic Prime 850W
    Keyboard Corsair Strafe RGB
    Mouse Corsair Harpoon
    OS Windows 10 1809
    AniChatt's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    12
    Posts
    282

    SO is 4018 BIOS is better than any older release?

  6. #276
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    31

    Quote Originally Posted by AniChatt View Post
    SO is 4018 BIOS is better than any older release?
    I haven't tested it very much, my overclocks are still working the same as on 4011. Might be different for people with low bin memory or other stuff since they "improved system performance" whatever that means.

  7. #277
    ROG Member Array boccia77 PC Specs
    boccia77 PC Specs
    MotherboardAsus ROG Strix x470-f
    ProcessorRyzen 5 1600x
    Memory (part number)F4-3200C14D-16GVR
    Graphics Card #1ZOTAC GEFORCE GTX 970
    Storage #1Samsung SSD 970 EVO 250 GB
    Storage #2Samsung SSD 840 PRO 120 GB
    CPU CoolerCorsair H90
    CaseCorsair Carbide 400Q
    Power SupplyCorsair HX650
    OS Windows 10 Pro

    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    10
    Posts
    9

    very confused

    Hi all,
    I just made a new system with Ryzen 5 1600x on ASUS STRIX X470-F Gaming and Ram G.Skill RipJaws V 16GB (2X8) DDR4-3200MHz.
    The Ram it's working fine with DOCP settings, but it's IMPOSSIBLE to overclock the CPU with this MB.
    If I keep the auto settings on the CPU, with CPUz I see speed fluctuating from 2 to 4.1 GHz depending on the CPU load and Windows see a Ryzen 5 3.6 GHz, so everything seems fine.
    But, as soon as I touch any setting related to Clock Speed, the CPU goes in OC mode but I get 2200 MHz fixed. With the CPU Queen test from AIDA64, I get 67000 with auto settings and 40000 with any OC setting. I tried to change the multiplier from 36.5 to 45 with the same result. Only windows see a faster CPU, but test scores are always the same. Even changing manually DID and FID brings the same result. The only option that should work with this CPU should be working with p-state values BUT seems that this MB doesn't allow to change them.
    Searching over Internet I found that the multiplier should work with BiOS ver. 1002, so I should try to downgrade from 4018 to 1002 as this may be the the only way to OC my CPU.
    Actually I'm not very happy about this MB, but may be some of you have some suggestions....

    thanks
    Bye

  8. #278
    ROG Guru: Orange Belt Array AniChatt PC Specs
    AniChatt PC Specs
    Laptop (Model)ThinkPad X270 i7 7500U
    MotherboardAsus Strix X470-F 4204
    ProcessorR5 1600X 3.90GHz 1.325v
    Memory (part number)FlareX 3000MHz 4x8GB 1.39v
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus GTX 1080
    MonitorLG 29UM69G Ultrawide
    Storage #1960EVO NVMe 250GB
    Storage #2850EVO SATA 1TB
    CPU CoolerCorsair H115i
    CaseNZXT S340 Razer
    Power SupplySeasonic Prime 850W
    Keyboard Corsair Strafe RGB
    Mouse Corsair Harpoon
    OS Windows 10 1809
    AniChatt's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    12
    Posts
    282

    Quote Originally Posted by norman_87 View Post
    I haven't tested it very much, my overclocks are still working the same as on 4011. Might be different for people with low bin memory or other stuff since they "improved system performance" whatever that means.
    Thanks I am thinking to give it a try but my 4008 working fantastic so in a bit hesitation....

  9. #279
    ROG Guru: Orange Belt Array AniChatt PC Specs
    AniChatt PC Specs
    Laptop (Model)ThinkPad X270 i7 7500U
    MotherboardAsus Strix X470-F 4204
    ProcessorR5 1600X 3.90GHz 1.325v
    Memory (part number)FlareX 3000MHz 4x8GB 1.39v
    Graphics Card #1Gigabyte Aorus GTX 1080
    MonitorLG 29UM69G Ultrawide
    Storage #1960EVO NVMe 250GB
    Storage #2850EVO SATA 1TB
    CPU CoolerCorsair H115i
    CaseNZXT S340 Razer
    Power SupplySeasonic Prime 850W
    Keyboard Corsair Strafe RGB
    Mouse Corsair Harpoon
    OS Windows 10 1809
    AniChatt's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    12
    Posts
    282

    Quote Originally Posted by boccia77 View Post
    Hi all,
    I just made a new system with Ryzen 5 1600x on ASUS STRIX X470-F Gaming and Ram G.Skill RipJaws V 16GB (2X8) DDR4-3200MHz.
    The Ram it's working fine with DOCP settings, but it's IMPOSSIBLE to overclock the CPU with this MB.
    If I keep the auto settings on the CPU, with CPUz I see speed fluctuating from 2 to 4.1 GHz depending on the CPU load and Windows see a Ryzen 5 3.6 GHz, so everything seems fine.
    But, as soon as I touch any setting related to Clock Speed, the CPU goes in OC mode but I get 2200 MHz fixed. With the CPU Queen test from AIDA64, I get 67000 with auto settings and 40000 with any OC setting. I tried to change the multiplier from 36.5 to 45 with the same result. Only windows see a faster CPU, but test scores are always the same. Even changing manually DID and FID brings the same result. The only option that should work with this CPU should be working with p-state values BUT seems that this MB doesn't allow to change them.
    Searching over Internet I found that the multiplier should work with BiOS ver. 1002, so I should try to downgrade from 4018 to 1002 as this may be the the only way to OC my CPU.
    Actually I'm not very happy about this MB, but may be some of you have some suggestions....

    thanks
    Bye
    That is I think the multiplier bug but it means you may be doing something wrong during bios oc. Just asking to know, what is your experience with overclocking and are u a new pc builder? Besides you don't need p-state oc. This option has been removed from bios in many mobo since many people are messing with this setting causing boot failure I believe.

  10. #280
    New ROGer Array happeleh PC Specs
    happeleh PC Specs
    MotherboardASUS X470-F Gaming
    ProcessorRyzen 5 2600x
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB 3200 F4-3200C16D-16GTZR
    Graphics Card #1RX 580
    MonitorMonoprice ZEROG QHD
    Storage #1Kingston Hyper X 120GB
    Storage #2Seagate Barracuda 7200 RPM 1TB
    CPU CoolerCryorig H7 Quad Lumi
    CasePhanteks Enthoo Evolv
    Power SupplyAntec 750w
    Keyboard Corsiar K70 Red
    Mouse Logitech G403 RGB
    Headset Audio Technica ATH-M50
    Mouse Pad Steel Series QCK Mass
    Headset/Speakers Vizio Sound Bar
    OS Windows 10 Home 64bit
    Network RouterAmped Athena AC 2600

    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Question Issues with 3200MHz memory

    Hey guys, first post here on the forums.

    I've built my fare share of PCs, 3 X470 machines this summer counting my own rig. I'm having trouble getting my RAM to "operate" at 3200MHz. Any settings I touch involving RAM just result in failure to boot a few times, then the PC resets itself once it realizes the settings won't let it boot. It's a 3200MHz kit so I feel like this isn't asking tooo much of it and I am certain this kit is on the QVL for this board (thats why I bought this RAM). I'm here asking for suggestions.

    I recently upgraded my pc with the following:

    ASUS Strix X470-F Gaming Motherboard
    Ryzen 5 2600X
    G.Skill Trident Z 16GB (F4-3200C16D-16GTZR)

    Rest of my specs are as follows:

    MSI RX 580 GAMING X 8GB
    Kingston Hyper X 120GB SSD (boot drive)
    Seagate Barracuda 7200 RPM 1TB
    Cryorig H7 Quad Lumi
    Phanteks Enthoo Evolv
    Antec 750w (have to open up my pc to double check exact model)
    Windows 10 Home 64bit

    I have very limited experience with CPU/RAM overclocking, but I feel as though the things I have already tried aren't too crazy and should have worked.

    For example I built a PC for a buddy of mine right after I built this one. X470 AORUS GAMING 7 WIFI, RYZEN 2700X, some QVL compatable Ripjaw V 3200 DDR4.
    We booted into the BIOS, switched XMP to Proflie 1, and boom it worked. 3200mhz memory, checked with CPU-Z was all running great, no stability issues whatsoever.

    It's my understanding that D.O.C.P. is ASUS's spin on XMP and is basically the same thing. When I turn it on the PC just simply won't boot then resets with factory BIOS settings. Currently I have the performance enhance at Level 3 (OC), all other settings default. This is one of the few things that did work. I also flashed the bios from 4011->4018 and still have the same problems. I do feel that I gained some system stability after this update.

    Can anyone provide some settings I could try, or other suggestions?

    I can provide exact images from my BIOS once I start trying things. I really wan't this to work.

Page 28 of 186 FirstFirst ... 18 26 27 28 29 30 38 78 128 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •