Page 138 of 150 FirstFirst ... 38 88 128 136 137 138 139 140 148 ... LastLast
Results 1,371 to 1,380 of 1498
  1. #1371
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    7

    So I have the 2700x and the X470-F. Updated it (stupidly enough) to the 5204. I was getting errors on my RAM at stock speeds 2400mhz. Now I updated the BIOS again to 5204 and it boots with no issues at 2400mhz with no errors at memtest. If I OC to 3000mhz which was my previous OC, Windows goes BSOD. If I run memtest I get like 20 errors on just the first test....I can't even boot at 3200mhz!

    RAM is Ballistix Gaming 32GB Kit (2x16) BLS2K16G4D32AESB - They are set at 1.35v.

    EDIT: Contacted CRUCIAL about it, they recommended removing the battery for a few minutes. Did it and RAM runs stock without errors but still can't OC like I used to. Fk ASUS with the BIOS Updates. It worked fine on 4602....damn you ASUS
    Last edited by apaniagua; 08-19-2019 at 09:50 PM.

  2. #1372
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2016
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Quote Originally Posted by apaniagua View Post
    So I have the 2700x and the X470-F. Updated it (stupidly enough) to the 5204. I was getting errors on my RAM at stock speeds 2400mhz. Now I updated the BIOS again to 5204 and it boots with no issues at 2400mhz with no errors at memtest. If I OC to 3000mhz which was my previous OC, Windows goes BSOD. If I run memtest I get like 20 errors on just the first test....I cap RAM is Ballistix Gaming 32GB Kit
    You aren’t running a Ryzen 2 CPU, why don’t you just downgrade the BIOS to the last version before they added Matisse support?

    Explicitly said if you ain’t having problems with your version, to not upgrade if you aren’t planning on running a Matisse chip.

    *

  3. #1373
    New ROGer Array
    Join Date
    Jun 2016
    Reputation
    10
    Posts
    8

    Quote Originally Posted by Gaboexe View Post
    hello everyone im trying to recover my bricked mobo with a flasher but i doesnt seem to work, can someone give a backup of a working bios? sorry for my bad english
    there’s no dual bios or flashback support with the X470-F.

    Your only option is to RMA or purchase another board that has said capabilities. *The bios chip is soldered into the board**

  4. #1374
    ROG Member Array Gaboexe PC Specs
    Gaboexe PC Specs
    MotherboardStrix X470F
    ProcessorRyzen 7 2700X
    Memory (part number)Gskill Trident Z 16GB 3200mhz
    Graphics Card #1EVGA RTX 2080 XC
    Storage #1WD BLUE 1TB M.2
    Storage #2TOSHIBA 1 TB
    CPU CoolerDeepcool Gammaxx GT
    CaseCorsair Spec06 RGB
    Power SupplyCorsair CX750M
    OS Windows 10 Pro X64

    Join Date
    Nov 2015
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by gdaswani View Post
    there’s no dual bios or flashback support with the X470-F.

    Your only option is to RMA or purchase another board that has said capabilities. *The bios chip is soldered into the board**

    already fixed it with a programmer

  5. #1375
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    7

    Quote Originally Posted by gdaswani View Post
    You aren�t running a Ryzen 2 CPU, why don�t you just downgrade the BIOS to the last version before they added Matisse support?

    Explicitly said if you ain�t having problems with your version, to not upgrade if you aren�t planning on running a Matisse chip.

    *
    Yeah I updated because I thought it would allow me to get my memory to 3200mhz, above the 3000mhz I was getting. I even flashed back and didn't work. Memories are getting errors now, so I decided to RMA them.

  6. #1376
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2019
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Changing EDC in Ryzen master stuck at 145A

    Is there a setting or reason why I cant get Ryzen Master to see my EDC at anything but 145A? In BIOS it shows the right value(360A) but in Ryzen Master it always shows incorrect.

  7. #1377
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    17

    So there's my answer to the question of whether this motherboard is good for overclocking 2 RAM modules.
    The answer is HELL TO THE NO.
    G.Skill 2*8 3200CL14, latest DRAM Calculator by 1usmus.
    The highest frequency for the Safe preset - 3400 MHz, it loads Windows but can't get through TestMem without errors.
    The highest frequency for the Fast preset - 3333 MHz, all the same.
    And when I set it to 3466 MHz or higher - there's that sweet black screen and my road to CLRTC jumper.
    Yeah it can load @ 3600, but CL22 - like seriously?
    So if you want to really overclock your expensive RAM - better go for at least Crosshair Hero or something not from ASUS.

  8. #1378
    ROG Guru: Orange Belt Array xeizo PC Specs
    xeizo PC Specs
    Laptop (Model)HP i7-7500U 16GB 256GB NVMe
    MotherboardAsus Maximus VIII Hero
    Processor6700K
    Memory (part number)32GB HyperX/CorsairLP @ 3200MHz
    Graphics Card #1MSI 1080Ti @ Water
    Sound CardSteinberg UR22
    MonitorAOC 1440p 27" S-PLS
    Storage #1256GB Samsung 950 Pro NVMe
    Storage #22xSSD:s, 4xHDD:s
    CPU CoolerAntec 620 AIO push-pull 2xNidec Gentle Typhoon 1450rpm
    CaseCorsair Carbide 200R
    Power SupplyCooler Master V550S
    Keyboard Logitech G710+ MX Brown (50$ on sale)
    Mouse Steelseries Sensei RAW
    Headset Sennheiser HD600
    Mouse Pad Steelseries, hard
    Headset/Speakers Swissonic ASM5 active studio monitors (thomann.de)
    OS Windows10 preview build 16237
    Network RouterAsus RT-N66U

    Join Date
    Apr 2016
    Reputation
    38
    Posts
    269

    My G.Skill 2x16GB on Prime Pro, very similar to X470-F, max 3400MHz. On C7H 3800c16 1T 60+GB/s bandwidth. 64.5ns latency. Yes, C7H is better in that regard.

  9. #1379
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    17

    Quote Originally Posted by xeizo View Post
    My G.Skill 2x16GB on Prime Pro, very similar to X470-F, max 3400MHz.
    2x16 is completely different, but here it's 2x8 and it should be much better than that.

  10. #1380
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    10
    Posts
    190

    Quote Originally Posted by Crosslhs82 View Post
    Asus
    Please fix the 5204 bios for those of us still running gen + cpu's. We should've lost any performance or be having the ram issues that are going on
    Or give us a way to revert back to earlier bios versions safely.
    The 4602 version was very stable for my 2600x and G.skill flare x 3200 but now i can't even get 3266 without errors or Bsod's.
    So what is the most stable BIOS for the 2700x and 2x8GB memory running at 2666 (not overclocked)? I am still on 4207 and never updated after that.

Page 138 of 150 FirstFirst ... 38 88 128 136 137 138 139 140 148 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •