Page 173 of 175 FirstFirst ... 73 123 163 171 172 173 174 175 LastLast
Results 1,721 to 1,730 of 1747
  1. #1721
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    10
    Posts
    26

    finding lost SN from mobo stickers

    can someone here run the batch https://github.com/LongSoft/FD44Editor/issues/4
    and compare it with the sticker on their boards.
    basically the 1st digit should be the all the same, I need this 1st digit to remake my SN, because it didn't back up my SN, UUID, MAC before downgrading.

    thanks in advance.

    Click image for larger version. 

Name:	Inked20191129_164130_LI.jpg 
Views:	0 
Size:	555.5 KB 
ID:	83247

  2. #1722
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    10
    Posts
    211

    Quote Originally Posted by Topfn View Post
    What's your CPU?

    Well, seems like the new bios + new chipset drivers (power plans) changed a few things.
    My cores are going to sleep less often with the new ryzen balanced? Not sure if bug or feature. Maybe DICE was programming it.

    BIOS settings I'm happy with:
    Global c-state control & CPPC -> enabled
    Power supply idle control -> low current idle (my PSU supports it)
    DRAM ECC enable -> disabled (my E-dies are NON-ECC)

    atm I'm messing around with PBO etc. and running CB20 with ryzen balanced plan
    PBO disabled was ~7782 allcore, with ~1.21V around 3950-3975MHz.. kinda low
    Stock 88W PPT was around 99-100%

    Gonna try something different now. Curious if it works.
    I thought the new chipset drivers would add new plans rather than replace old ones. I had to go back and disable sleep mode and my screens turning off after 45 min again I use third party software to turn my computer off after a certain amount of idle time instead. That works better than any plan.

  3. #1723
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    10
    Posts
    211

    Quote Originally Posted by SumTingWong View Post
    Should I flash to 1.0.0.4? Is there any stability issue at all? Is it safe to flash to 1.0.0.4?
    Is 1.0.0.4 the new chipset driver? Thats what I installed, and it says minimum idle 90% maximum 99% should I just leave that there or change those settings?

  4. #1724
    ROG Guru: Orange Belt Array xeizo PC Specs
    xeizo PC Specs
    Laptop (Model)HP i7-7500U 16GB 256GB NVMe
    MotherboardAsus Maximus VIII Hero
    Processor6700K
    Memory (part number)32GB HyperX/CorsairLP @ 3200MHz
    Graphics Card #1MSI 1080Ti @ Water
    Sound CardSteinberg UR22
    MonitorAOC 1440p 27" S-PLS
    Storage #1256GB Samsung 950 Pro NVMe
    Storage #22xSSD:s, 4xHDD:s
    CPU CoolerAntec 620 AIO push-pull 2xNidec Gentle Typhoon 1450rpm
    CaseCorsair Carbide 200R
    Power SupplyCooler Master V550S
    Keyboard Logitech G710+ MX Brown (50$ on sale)
    Mouse Steelseries Sensei RAW
    Headset Sennheiser HD600
    Mouse Pad Steelseries, hard
    Headset/Speakers Swissonic ASM5 active studio monitors (thomann.de)
    OS Windows10 preview build 16237
    Network RouterAsus RT-N66U

    Join Date
    Apr 2016
    Reputation
    38
    Posts
    307

    Quote Originally Posted by Alex0915 View Post
    Is 1.0.0.4 the new chipset driver? Thats what I installed, and it says minimum idle 90% maximum 99% should I just leave that there or change those settings?
    1.0.0.4B is the latest bios version(AGESA), it's in bios 5406 from Asus. It's needed for the latest chipset driver to work as intended by AMD.

    Minimum/maximum works as is by default(90/99%), but I set minimum to 0% to get lower idle clocks and hence more silent fans. Also, it benefits boost as inactive cores doesn't generate as much heat, leaving more thermal headroom to the active ones. General performance takes a very small hit, but it's worth it for the silence.

    Boost on Ryzen is mostly dependent on temps.

    Screen/sleep settings always resets when installing new powerplans.
    R9 3900X - Crosshair VII - 32GB G.Skill Trident Z RGB@3800MHz 1:1:1 - Corsair H150i Pro - 1080Ti@Water
    NZXT H700 - Corsair RM850x - 1TB 970 Evo Plus - BIOS 2801 (ABBA)

  5. #1725
    ROG Guru: Yellow Belt Array
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    10
    Posts
    211

    I see. I set my own custom fan profile in BIOS where my fans run at only 20% until the cpu gets to 70C so the fans are already pretty silent.... should I still set minimum to 0% (would that increase processor life or lower temps) or should I stay at 90%

  6. #1726
    ROG Member Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    14

    Ok I just updated to the 5406 from the 5220.
    System specs: 3700x, 32gb (2 sets of HX436C17PB3K2/16), 2070S, x470 F gaming, Win10 1909, latest AMD chipset drivers (1.11.22.0454)
    - Everything works fine so far, cinebench scores (R15, R20) are almost the same+-
    - Ram latency went down from 71ns to 70.1, timings and frequency are the same, I didn't have to change anything here as it works just as stable as it was before. 3600mhz, 17, 18, 18, 18, 39, 85, gear mode disabled, FCLK 1800, 1.35v.
    - Boot time improved a lot! It was fine until 1.0.0.3 came out, finally they did the fix.

  7. #1727
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    10
    Posts
    13

    I'm having an issue after updating to 5406, sometimes my PC won't boot and the yellow qled stays on, I need to turn it off like 2 times and then it boots, any of you guys have experienced something like that?

  8. #1728
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    46

    Post

    Quote Originally Posted by Sarronco View Post
    I'm having an issue after updating to 5406, sometimes my PC won't boot and the yellow qled stays on, I need to turn it off like 2 times and then it boots, any of you guys have experienced something like that?
    1) Clear CMOS and then load optimized defaults in BIOS. If it doesn't help:
    2) I wouldn't do this because I don't really see how it may help if the first step hasn't helped, and it might even brick your motherboard if something goes really wrong, but if you would like to check your luck - backup your UUID, MAC, S/N, make sure it really backed up your unique numbers (and anyway backup your current BIOS with flashrom just like the manual says just in case), then add them to uniqueless BIOS v5406 and flash what you get as a result with flashrom.
    But personally, if the first step doesn't work, I would just apply to your local authorized service center.

  9. #1729
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    10
    Posts
    13

    Quote Originally Posted by Topfn View Post
    @Sarronco:
    Your specs?
    Take the battery out and do a CMOS reset.
    Did you change anything inside the BIOS? Did you try to load an older BIOS profile?
    As a matter of fact, I think I tried to load the profile from the previous bios, I then preformed a CMOS reset and apply my settings.

    My specs:
    3700x
    2x8Gb Trident Z 3200
    GTX 1070

  10. #1730
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    10
    Posts
    13

    Quote Originally Posted by Topfn View Post
    please never load settings from previous BIOS versions
    it's better to screenshot your old settings (to USB stick, smartphone or tablet) and re-enter those values manually.
    Yes it was a mistake, so is my problem related with that? What should i do? Wouldn't the CMOS reset solve that?

Page 173 of 175 FirstFirst ... 73 123 163 171 172 173 174 175 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •