Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 26
  1. #11
    ROG Enthusiast Array theWanderer521 PC Specs
    theWanderer521 PC Specs
    MotherboardROG Strix Z370-E
    Processori7 8700k
    Memory (part number)Corsair Vengeance 32Gb 3200MHz
    Graphics Card #1Aorus GTX 1080 Ti
    MonitorAsus 27" and 23"
    Storage #11 TB Seagate HHD / 2 TB Seagate HHD
    Storage #2500 GB Samsung EVO
    CPU CoolerCoolerMaster MasterLiquid 240 AIO
    CaseCougar Panzer Mid-Tower Chassis
    Power SupplyCorsair RM750i
    Keyboard Logitech G810 RGB Orion Spectrum
    Mouse Logitech G102 Prodigy
    Mouse Pad VIPAMZ XL Mouse Pad
    OS Windows 10 64 bit

    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    61

    Quote Originally Posted by Crusher View Post
    I updated to 805 today and everything works fine. However, I wanted to reflash with 616 and get a message saying it can't use the .cap file. Hmm. First time I've not been able to go back a version . I redownloaded 616 directly to the flash drive and tried again. No go. I then put 805 on the flash drive and it did the normal read and reflash.

    Are we at place where once we install this 805 version we cannot go back to previous versions?
    Thanks for the comment. Sadly, I haven't experienced that myself. Would it have to do with the ME firmware update? just a guess

    *EDIT* as of 2:01 PM 6/15/18

    Updated to BIOS 0805 - all working fine
    Last edited by theWanderer521; 06-15-2018 at 06:02 AM.

  2. #12
    ROG Member Array Crusher PC Specs
    Crusher PC Specs
    MotherboardStrix Z370-E Gaming
    ProcessorIntel 8700K
    Memory (part number)16GB Corsair Low Profile 3000MHz
    Graphics Card #11070Ti FTW
    MonitorZowie 24" 1ms x2
    Storage #1SSD 500GB x2
    CPU CoolerNoctua D15
    CaseNZXT 410 Phantom
    Power SupplyCorsair 850 Watt Gold
    Keyboard HP
    Mouse Logitech
    Headset Logitech
    OS W10 Home
    Crusher's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Quote Originally Posted by theWanderer521 View Post
    Thanks for the comment. Sadly, I haven't experienced that myself. Would it have to do with the ME firmware update? just a guess
    Hopefully someone will come along who knows why this BIOS 805 ME is blocking installing prior versions. I had 616 .cmo saved with lots of tweaks I would like to get them back.

    I also reset bios to default then tried it again. Still the "can't use the file" message. But can use 805 again as normal.

  3. #13
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Apr 2016
    Reputation
    11
    Posts
    37

    Quote Originally Posted by Crusher View Post
    Hopefully someone will come along who knows why this BIOS 805 ME is blocking installing prior versions. I had 616 .cmo saved with lots of tweaks I would like to get them back.

    I also reset bios to default then tried it again. Still the "can't use the file" message. But can use 805 again as normal.
    I'm making an educated guess that this Intel ME firmware update has something to do with patching up a critical security vulnerability so maybe that's the reason why rolling back seems to be blocked. Googling up IME turned this up:

    https://www.intel.com/content/www/us.../software.html

  4. #14
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    12
    Posts
    310

    how can we check the Intel ME FW version post the update, should it be done from the BIOS menu?

  5. #15
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2018
    Reputation
    10
    Posts
    11

    You can check at system information and ASUs ai suite 3


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  6. #16
    ROG Member Array Crusher PC Specs
    Crusher PC Specs
    MotherboardStrix Z370-E Gaming
    ProcessorIntel 8700K
    Memory (part number)16GB Corsair Low Profile 3000MHz
    Graphics Card #11070Ti FTW
    MonitorZowie 24" 1ms x2
    Storage #1SSD 500GB x2
    CPU CoolerNoctua D15
    CaseNZXT 410 Phantom
    Power SupplyCorsair 850 Watt Gold
    Keyboard HP
    Mouse Logitech
    Headset Logitech
    OS W10 Home
    Crusher's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Quote Originally Posted by mondenath01 View Post
    You can check at system information and ASUs ai suite 3


    Sent from my iPhone using Tapatalk

    I dont' use AI Suites on my Asus motherboards. I prefer tweaking BIOS manually. However, I know others like AI Suite but for the Z370 Series, the AI Suite III (updated) has not yet been released. I am involved with this stuff everyday at www.mousegolf.com .

  7. #17
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    12
    Posts
    310

    Quote Originally Posted by mondenath01 View Post
    You can check at system information and ASUs ai suite 3


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    Mind u be a little more specific please?

    Thanks.

  8. #18
    ROG Enthusiast Array theWanderer521 PC Specs
    theWanderer521 PC Specs
    MotherboardROG Strix Z370-E
    Processori7 8700k
    Memory (part number)Corsair Vengeance 32Gb 3200MHz
    Graphics Card #1Aorus GTX 1080 Ti
    MonitorAsus 27" and 23"
    Storage #11 TB Seagate HHD / 2 TB Seagate HHD
    Storage #2500 GB Samsung EVO
    CPU CoolerCoolerMaster MasterLiquid 240 AIO
    CaseCougar Panzer Mid-Tower Chassis
    Power SupplyCorsair RM750i
    Keyboard Logitech G810 RGB Orion Spectrum
    Mouse Logitech G102 Prodigy
    Mouse Pad VIPAMZ XL Mouse Pad
    OS Windows 10 64 bit

    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    61

    Quote Originally Posted by katlani View Post
    Mind u be a little more specific please?

    Thanks.
    https://images_bios.pugetsystems.com/837779.jpg

    You can check firmware version from BIOS - after the update it must be version 11.8.50.3470

    You can also download the tool from Intel

    https://www.intel.com/content/www/us.../software.html

    Install it then click DiscoveryTool.GUI folder then run the program. It will say what version is your firmware below

  9. #19
    ROG Member Array Crusher PC Specs
    Crusher PC Specs
    MotherboardStrix Z370-E Gaming
    ProcessorIntel 8700K
    Memory (part number)16GB Corsair Low Profile 3000MHz
    Graphics Card #11070Ti FTW
    MonitorZowie 24" 1ms x2
    Storage #1SSD 500GB x2
    CPU CoolerNoctua D15
    CaseNZXT 410 Phantom
    Power SupplyCorsair 850 Watt Gold
    Keyboard HP
    Mouse Logitech
    Headset Logitech
    OS W10 Home
    Crusher's Avatar
    Join Date
    Oct 2015
    Reputation
    10
    Posts
    12

    I have learned that there is no going back once 0805 is installed. This is due to the Intel ME security in the new BIOS. The 0805 update works fine for me but it's good to know why it won't allow downgrades through any built-in BIOS Flash method on the Z370-E Gaming Board.
    Last edited by Crusher; 06-17-2018 at 06:51 AM.

  10. #20
    New ROGer Array urbangapfiller2's Avatar
    Join Date
    May 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Thumbs up bios 805

    if i use my ai suite installer it install but when i it reboots the suite is emty now utils or fan xpert or D.I.Processors aaaaaaarrrrrrrr spent days doing my o/c had 5.4 ghz on i5 8600k and memory at 3666mhz cpu cache at 5.2 ghz it was absolute lightning and stable withe cpu burner stress test and rog furmark stress test now am at stock can anyone help pleeeeeeeeeeease lol
    Last edited by Raja@ASUS; 06-18-2018 at 12:38 PM.

Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •