Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Ethernet LAN cant be found

    Hello everyone. I am having an issue I cant resolve. I have an Asus Hero VII which updated the bios and the intel lan driver. Now it says there are no connections available in the network area. It wont connect to the internet. When I manually try to install the driver from the asus website, it says no Intel Adapters are present in this computer. Before the update the network worked fine. I tried flashing the bios back to an earlier version still the same. What is more weird is I installed a PCIE ethernet card and it wont read that one either.
    Anyone help please, tried evertything

  2. #2
    ROG Member Array michaelemcken PC Specs
    michaelemcken PC Specs
    MotherboardCrosshair Vii Hero WiFi
    ProcessorRyzen 2700X

    Join Date
    May 2018
    Reputation
    10
    Posts
    23

    What PSU are you using?

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    5

    A corsair 1000w

  4. #4
    ROG Guru: Yellow Belt Array pndiode PC Specs
    pndiode PC Specs
    Laptop (Model)ASUS G752VL-DH71
    MotherboardROG Maximus IX Extreme
    ProcessorI7-7700K
    Memory (part number)G-Skill F4-3600C19Q-32GTZRB
    Graphics Card #1ROG GTX 980 MATRIX-GTX980-P-4GD5 Bykski Water N-AS98ROG-X Full Cover
    Graphics Card #2ROG GTX 980 MATRIX-GTX980-P-4GD5 Bykski Water N-AS98ROG-X Full Cover
    MonitorSAMSUNG S22D300HY (2 ea)
    Storage #1WD Black SN750 1TB
    Storage #2WD Blue 4TB (4 ea)
    CPU CoolerEK PE 360 (Top), PE 240 (Front), and Xres 100 Elite
    CaseROG Strix Helios
    Power SupplyThermalTake Toughpower 1200W
    Keyboard Cerberus
    Mouse Logitech MX Master S2
    Headset ROG Strix Fusion 300
    Mouse Pad Generic
    Headset/Speakers Bose Companion 3 Series II
    OS Win 10 Pro 2004
    Network RouterGeneric
    Accessory #1 ROG Aura Terminal
    Accessory #2 ROG 10GB Express
    Accessory #3 Corsair ML140 (4 ea), Corsair ML120 (3 ea)

    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    10
    Posts
    216

    Ethernet LAN cant be found

    Are these set in BIOS?

    BIOS Advanced\Onboard Devices Configuration\Intel LAN Controller = Enabled

    BIOS Advanced\APM Configuration\Power On By PCI-E = Disabled

    In Device Manager, expand Network adapter. Are there any yellow triangles with an exclamation mark?

  5. #5
    ROG Enthusiast Array schweigert PC Specs
    schweigert PC Specs
    MotherboardAsus Crosshair Hero VII Wifi
    ProcessorAMD Ryzen 2 1700x
    Graphics Card #1AMD RX 480
    schweigert's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Reputation
    15
    Posts
    31

    this is a common issue afterupdating the crosshair hero VII board bios (wifi an non wifi) - you are now the 7th person to report this in their own thread. Asus has been silent on it

    https://rog.asus.com/forum/showthrea...net-port-issue

    https://rog.asus.com/forum/showthrea...shair-VII-WiFi

    https://rog.asus.com/forum/showthrea...-then-reappear

    https://rog.asus.com/forum/showthrea...tally-unstable

    https://rog.asus.com/forum/showthrea...i-bios-is-crap

  6. #6
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    5

    I went into my bios to check those settings, everything was already as it should be and didn't change anything. After I restarted, both the onboard Lan and network card are working. I have restarted the computer 50 times the past 2 days, not sure why it came on now. I am going to keep my wireless usb close by either way. I am pretty sure there is a bios issue somewhere

  7. #7
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Well, the cards are missing again. Came to my pc this evening and both are gone.

  8. #8
    ROG Guru: Yellow Belt Array pndiode PC Specs
    pndiode PC Specs
    Laptop (Model)ASUS G752VL-DH71
    MotherboardROG Maximus IX Extreme
    ProcessorI7-7700K
    Memory (part number)G-Skill F4-3600C19Q-32GTZRB
    Graphics Card #1ROG GTX 980 MATRIX-GTX980-P-4GD5 Bykski Water N-AS98ROG-X Full Cover
    Graphics Card #2ROG GTX 980 MATRIX-GTX980-P-4GD5 Bykski Water N-AS98ROG-X Full Cover
    MonitorSAMSUNG S22D300HY (2 ea)
    Storage #1WD Black SN750 1TB
    Storage #2WD Blue 4TB (4 ea)
    CPU CoolerEK PE 360 (Top), PE 240 (Front), and Xres 100 Elite
    CaseROG Strix Helios
    Power SupplyThermalTake Toughpower 1200W
    Keyboard Cerberus
    Mouse Logitech MX Master S2
    Headset ROG Strix Fusion 300
    Mouse Pad Generic
    Headset/Speakers Bose Companion 3 Series II
    OS Win 10 Pro 2004
    Network RouterGeneric
    Accessory #1 ROG Aura Terminal
    Accessory #2 ROG 10GB Express
    Accessory #3 Corsair ML140 (4 ea), Corsair ML120 (3 ea)

    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    10
    Posts
    216

    Well, the cards are missing again.

    Windows 10, AMD or ASUS? I have no other ideas!


    Click image for larger version. 

Name:	E Controller.jpg 
Views:	40 
Size:	29.0 KB 
ID:	74222
    Last edited by pndiode; 06-13-2018 at 10:53 AM.

  9. #9
    ROG Enthusiast Array Frostie36 PC Specs
    Frostie36 PC Specs
    MotherboardCrosshair VII Hero X470 WiFi
    ProcessorRyzen 2700x
    Graphics Card #1Evga 1080TI FE
    Sound CardCreative X-Fi pcie
    MonitorAsus VG278QR
    Storage #1Samsung 840 Pro 256mb
    Storage #2Samsung 850 Evo 1TB
    CPU CoolerNoctua NH-U12S SE AM4
    CaseHAF 932 Advance
    Power SupplySilverstone Strider 1000w
    Keyboard Logitech g15 v2
    Mouse Logitech G502
    Headset/Speakers Creative Headphones
    OS Windows 10 Pro X64
    Network RouterNetgear WNDR4500

    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    43

    Having the same issue with the lan although for me it only happens if memory training occurs (i.e. if I alter the memory speed etc) and I have to power off the board and power back on to get the ethernet port working again but it's been fine ever since as I haven't altered any memory frequency hence no memory training is occurring.

  10. #10
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by Frostie36 View Post
    Having the same issue with the lan although for me it only happens if memory training occurs (i.e. if I alter the memory speed etc) and I have to power off the board and power back on to get the ethernet port working again but it's been fine ever since as I haven't altered any memory frequency hence no memory training is occurring.
    Thats interesting, maybe I will check my memory.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •