Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    ROG Member Array jlautier PC Specs
    jlautier PC Specs
    MotherboardASUS H110M-A/M.2
    ProcessorIntel Core i7-7700
    Memory (part number)8GB Corsair Vengeance DDR4-2133 SDRAM
    Graphics Card #1EVGA GTX 1070 SC Black Edition ACX 3.0
    Storage #11GB Seagate ST1000DM010-2EP102
    Case3XS Customised Corsair 88R Mid Tower
    Power SupplyPSU Corsair 450W VS - 80PLUS
    OS win 10 home

    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    6

    HELP!! Why is Second hard disk not showing up in Bios or windows explorer

    Hi,

    When I connect my second hard disk, which is a samsung hd203wi 2tb hard disk, as an external drive using ICYbox it shows up in BIOS and in Windows explorer.

    However when I connect the same samsung hd203wi 2tb hard disk to the power supply (PSU Corsair 450W VS - 80PLUS) and to the other available Sata6Gb Ports, on the Asus H110M-A/M.2 motherboard using a Sata 3GB cable, it does not show up in BIOS or in Windows Explorer.


    Can anyone please help?

    Thanks in advance

  2. #2
    iron man Array kkn's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Reputation
    243
    Posts
    6,112

    tried another sata cable?

  3. #3
    ROG Guru: Green Belt Array Heini PC Specs
    Heini PC Specs
    MotherboardAsus SABERTOOTH Z170 MARK 1
    Processori7-6700K
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ (2 x 16GB) F4-3000C14D
    Graphics Card #1Evga 2080Ti XC Ultra
    Sound CardAsus Essence STX II
    MonitorASUS MG279Q
    Storage #1Samsung 950 Pro 512GB
    CPU CoolerNoctua NH-D15
    CaseCooler Master HAF XB EVO
    Power SupplyEVGA SuperNOVA G3 1000W
    Keyboard Ducky Shine 6 (Brown Cherry MX)
    Mouse Secret (Ducky)
    Headset Sennheiser HD 580
    Mouse Pad EVGA TORQ
    Headset/Speakers Logitech Z906
    OS Win10 Pro 64
    Heini's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    50
    Posts
    600

    You're testing fate with a PSU 450W. Could be the HD problem too.

  4. #4
    ROG Member Array jlautier PC Specs
    jlautier PC Specs
    MotherboardASUS H110M-A/M.2
    ProcessorIntel Core i7-7700
    Memory (part number)8GB Corsair Vengeance DDR4-2133 SDRAM
    Graphics Card #1EVGA GTX 1070 SC Black Edition ACX 3.0
    Storage #11GB Seagate ST1000DM010-2EP102
    Case3XS Customised Corsair 88R Mid Tower
    Power SupplyPSU Corsair 450W VS - 80PLUS
    OS win 10 home

    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Quote Originally Posted by kkn View Post
    tried another sata cable?
    Hi tried cable of dvd player which is working fine so it is not cable.
    Thanks

  5. #5
    ROG Member Array jlautier PC Specs
    jlautier PC Specs
    MotherboardASUS H110M-A/M.2
    ProcessorIntel Core i7-7700
    Memory (part number)8GB Corsair Vengeance DDR4-2133 SDRAM
    Graphics Card #1EVGA GTX 1070 SC Black Edition ACX 3.0
    Storage #11GB Seagate ST1000DM010-2EP102
    Case3XS Customised Corsair 88R Mid Tower
    Power SupplyPSU Corsair 450W VS - 80PLUS
    OS win 10 home

    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Quote Originally Posted by Heini View Post
    You're testing fate with a PSU 450W. Could be the HD problem too.
    Hi

    PSU 450W is brand new.
    As I said, HD shows up in BIOS and in win explorer when connected as an external drive so it is not faulty.
    It does not appear when I connect to motheroard.

    I think it must be some BIOS setting
    Any ideas?

  6. #6
    ROG Junior Member Array commandosqueak PC Specs
    commandosqueak PC Specs
    MotherboardRampage v Extreme
    ProcessorIntel i7 5930K
    Memory (part number)Corsair CMK16GX4M4A2400C14 Vengeance LPX 16 GB (4 x 4 GB) DDR4 2400 MHz
    Graphics Card #1MSI NVIDIA 780TI 6GB Gaming edition
    Storage #1Sandisk Ultra 480GB SSD
    CPU CoolerCoolermaster AIO Cooler
    CaseCorsair 780T Graphite Series
    Power SupplyCorsair HX1000i
    Keyboard STRIKE 7
    Mouse Posturite Penguin Mouse
    Headset/Speakers Logitech 5.1 surround sound
    OS Windows 10 Education 64bit

    Join Date
    Mar 2017
    Reputation
    10
    Posts
    4

    If its not being found in the BIOS then its likely one of two things. No Power or no Signal.

    Try a different SATA cable
    Try a different SATA port
    Try a different power supply plug
    Try a different power supply
    Make sure boot drive is SATA 0 and not the extra drive
    Try updating your BIOS
    Clear CMOS

  7. #7
    ROG Enthusiast Array Lu_GRU PC Specs
    Lu_GRU PC Specs
    MotherboardASUS x299 Prime Deluxe
    Processori9-7900X
    Memory (part number)32GB GSKIL CL14
    Graphics Card #1MSI GTX 1080Ti
    Storage #1NVME Samsung
    CPU CoolerNH-D15
    OS Windows 10 Pro, Debian

    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    15
    Posts
    49

    Assuming drive is detected correctly in BIOS, it could be that Windows, for whatever reason, don't assign letter to drive and hence it's not visible.
    Try this:

    - Start menu
    - search / type: disk management and hit enter
    - see if drive is detected and if partition/s on it have assigned letters

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •