Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 15 of 15
  1. #11
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Smile

    Okay...Just bought a Samsung 512GB 970 PRO NVMe M.2 last week and took the G20cb apart over the weekend. I have a pic and a screenshot to share but uploading is not working for me. I was able to remove the disk tray without removing the cpu cooler by gently lifting the radiator slightly and carefully. So with the M.2 installed and the G20cb back together I proceeded to mess around the BIOS. The M.2 slot was already "ENABLED" as purchased. Maybe it's just me but I could not get anything to show that a M.2 had been detected in the BIOS, so I let it boot off the Toshiba 1.81TB drive that the unit came with. I then installed the Samsung NVM_Express_Driver_3.1 and let the machine reboot. I then attempted to use the Samsung Data Migration Software to clone the M.2. But this failed with an error saying the Toshiba could not be defragmented...huh??? Say what??? I proceeded to "Computer Management / Storage / Disk Management" and lo and behold there's the 970 PRO. I thus made it "ONLINE", then initialized, made it a GUID, assigned a drive letter and did a quick format. Windows File Explorer now recognized the M.2 as a legit drive ready for use. Now back into the BIOS where I still could not find any evidence of a M.2 drive in which to install Windows 10.

    So feeling like my back was up against a wall I "DISABLED" the SATA controller and having stuck my "RESCUE" Windows 10 USB Flash Drive in, I exited with a save. The machine went directly into flash drive rescue mode where I allowed it proceed even tho there was nothing to indicate which drive would be receiving the O/S. Now when the Windows O/S installation begins the machine is going thru some kind of restoration mode when half way thru it issues a "WARNING" that I must choose if I want to rewrite the MTB ??? which will have all kinds of disastrous effects. Naahhh...Esc time...

    So it proceeded to install Windows 10. On the final boot after the BIOS screen I never even saw the little dots that dance around a circle...the screen just flashed to my wallpaper. OMG !!! 1 second...two tops...from BIOS screen to Wallpaper...use to take 50-55sec... Launched "EDGE" and went right to the Samsung website to download and reinstall the NVMe driver. Samsung Magician reports 3,397mb/sec. 35 times faster than the Toshiba.

    Seems to be working fine...What a neat machine !

    Hey ASUS why are you selling G20's with anything else ???
    Last edited by 1bad50; 07-19-2019 at 09:58 AM.

  2. #12
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    10
    Posts
    30

    so, you WERE able to get a 512GB 970 PRO to work in a G20CB?

  3. #13
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    10
    Posts
    6

    Ahh....Yes...

    Working perfectly for 5 months now...

    Considering putting it in my laptop...

    And getting a 1-TB 970 PRO for the G20cb...

    Just for fun...

  4. #14
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    10
    Posts
    30

    So what exactly was the issue that kept it from working and how did you fix it? Just install windows 10 and update the firmware?

  5. #15
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    10
    Posts
    30

    G20CB m.2

    Quote Originally Posted by Sameerplchandra View Post
    My friend tried, he said there is a way but its non-conventional. Il ask him about it and let you know ASAP!
    Hey were you able to find out about his unconventional method?

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •