Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    10
    Posts
    31

    ASUS Aura LIghtingservice lost Gskill DRAM linkup 7/11/2018

    I believe Asus just ran an auto update and the software no longer shows the DRAM (Gskill) on the top of the window. The ram is lit up even though Aura is off.

    Anyone know what happened?

  2. #2
    ROG Guru: Yellow Belt Array Sprayingmango PC Specs
    Sprayingmango PC Specs
    Laptop (Model)Late 2017 MacBook Pro 15"
    MotherboardRampage VI Extreme X299
    Processori9 7900X
    Memory (part number)G-Skill Trident Z RGB 3600 32GB
    Graphics Card #1EVGA 2080Ti XC Ultra
    Graphics Card #2EVGA 2080Ti XC Ultra
    MonitorTriple Asus PG27UQ G-Sync
    Storage #1Samsung 970 Evo 2TB NVME
    Storage #2Samsung 970 Evo 1TB NVME
    CPU CoolerCorsair H150i Pro RGB
    CaseCorsair 1000D
    Power SupplyCorsair AX1600i
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Logitech G Pro Lightspeed
    Headset No...just no. Sennheiser HD650s w/ Schitt Stack
    Mouse Pad Logitech PowerPlay
    Headset/Speakers Denon 7.2 Atmos w/ Polk Signature Series
    OS Win10 Pro 1809
    Network RouterAsus Rog Rapture GT-5300

    Join Date
    Mar 2013
    Reputation
    10
    Posts
    193

    I'm running the latest version of Aura on my Rampage VI Extreme with G.Skill TridentZ RGB ram, it's all synced up perfetly, DRAM shows up in Aura....maybe you need to fully remove it and reinstall Aura?

  3. #3
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    10
    Posts
    31

    I switch AURA off in the Bios and in the lighting service software.


    I found out that Aura sometimes forgets that it's switched off in the BIOS.



    Sometimes I'll switch my PC off and all of a sudden Aura lights up inc DRAM. Literally the PC is off and Aura lights up the motherboard and DRAM. How can that happen if it is switched off in the BIOS? Why is that?


    And other times I notice the DRAMS have turned on all of a sudden. When I notice that and go into Aura software it won't let me control them (or let me turn them off).

    This software is so glitchy. Why does it do that?

    EDIT: Could I have a hardware failure causing that or is this software just bad?
    Last edited by Gold333; 07-11-2018 at 09:02 PM.

  4. #4
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jan 2017
    Reputation
    10
    Posts
    38

    Quote Originally Posted by Gold333 View Post
    I switch AURA off in the Bios and in the lighting service software.


    I found out that Aura sometimes forgets that it's switched off in the BIOS.



    Sometimes I'll switch my PC off and all of a sudden Aura lights up inc DRAM. Literally the PC is off and Aura lights up the motherboard and DRAM. How can that happen if it is switched off in the BIOS? Why is that?


    And other times I notice the DRAMS have turned on all of a sudden. When I notice that and go into Aura software it won't let me control them (or let me turn them off).

    This software is so glitchy. Why does it do that?

    EDIT: Could I have a hardware failure causing that or is this software just bad?
    It’s just embarrassingly poorly written software.*

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •