Page 14 of 25 FirstFirst ... 4 12 13 14 15 16 24 ... LastLast
Results 131 to 140 of 247
  1. #131
    ROG Member Array Needsnurfing PC Specs
    Needsnurfing PC Specs
    MotherboardAsus ROG Crosshair VII Hero
    ProcessorAMD Ryzen 7 2700X Eight-Core Processor
    Memory (part number)F4-3200C14-8GTZR 2x8GB
    Graphics Card #1Asus ROG Strix RXVega56
    Sound CardSteinberg UR12 Audio Interface
    MonitorLG 29" Ultrawide 2560x1080
    Storage #1Samsung SSD 960 EVO 250GB
    Storage #2Samsung SSD 850 EVO 1TB
    CPU CoolerCorsair H110i
    CaseCorsair Crystal 570x
    Power SupplyCorsair HX750i platinum
    Keyboard Corsair K70 MK2 low profile RGB
    Mouse Logitech G502 Proteus core
    Headset Audio-Technica ATH-A990Z Art Monitors
    Mouse Pad nooo!
    Headset/Speakers Edifier R2000DB
    OS Windows 10 64bit 1809.
    Network RouterASUS DSL-AC68U
    Accessory #1 Samson GO mic connect
    Accessory #2 Schiit audio modi(multibit)/magni stack
    Accessory #3 Track IR
    Needsnurfing's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    10
    Posts
    17

    yes

    Quote Originally Posted by liakou View Post
    Is PBO back with this?
    I can see PBO options and pstate controls.

  2. #132
    ROG Member Array Needsnurfing PC Specs
    Needsnurfing PC Specs
    MotherboardAsus ROG Crosshair VII Hero
    ProcessorAMD Ryzen 7 2700X Eight-Core Processor
    Memory (part number)F4-3200C14-8GTZR 2x8GB
    Graphics Card #1Asus ROG Strix RXVega56
    Sound CardSteinberg UR12 Audio Interface
    MonitorLG 29" Ultrawide 2560x1080
    Storage #1Samsung SSD 960 EVO 250GB
    Storage #2Samsung SSD 850 EVO 1TB
    CPU CoolerCorsair H110i
    CaseCorsair Crystal 570x
    Power SupplyCorsair HX750i platinum
    Keyboard Corsair K70 MK2 low profile RGB
    Mouse Logitech G502 Proteus core
    Headset Audio-Technica ATH-A990Z Art Monitors
    Mouse Pad nooo!
    Headset/Speakers Edifier R2000DB
    OS Windows 10 64bit 1809.
    Network RouterASUS DSL-AC68U
    Accessory #1 Samson GO mic connect
    Accessory #2 Schiit audio modi(multibit)/magni stack
    Accessory #3 Track IR
    Needsnurfing's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    10
    Posts
    17

    usb still broken

    Click image for larger version. 

Name:	2103 still broke..jpg 
Views:	0 
Size:	243.6 KB 
ID:	79786

    The motherboard is still having issues detecting the corsair usb attached devices. Namely PSU and Water cooling AIO, kind getting annoying now as the new ryzen chips are dropping soonish and we can't simply just rollback anymore to a prev working version if we intend to upgrade.

    I believe last working version was 0803.

  3. #133
    ROG Enthusiast Array liakou PC Specs
    liakou PC Specs
    MotherboardCrosshair VII Hero X470
    ProcessorRyzen 3900x
    Memory (part number)G.Skill TridentZ RGB 32GB 3600@3400C14
    Graphics Card #1ASUS ROG Strix Vega 64
    MonitorSamsung C27HG70
    Storage #1Samsung 960 Evo 250GB
    Storage #2Samsung 860 Evo 1TB+500GB
    CPU CoolerCorsair H115i Pro RGB
    CaseCoolermaster H500M
    Power SupplyCorsair RMi 850
    Keyboard Logitech G910 Orion Spectrum
    Mouse Logitech G PRO Wireless
    Headset Sharkoon Skiller
    Headset/Speakers Logitech G560
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterZTE ZXHN H168N VDSL2 + ASUS RT-AC86U

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    10
    Posts
    36

    Quote Originally Posted by Needsnurfing View Post
    Click image for larger version. 

Name:	2103 still broke..jpg 
Views:	0 
Size:	243.6 KB 
ID:	79786

    The motherboard is still having issues detecting the corsair usb attached devices. Namely PSU and Water cooling AIO, kind getting annoying now as the new ryzen chips are dropping soonish and we can't simply just rollback anymore to a prev working version if we intend to upgrade.

    I believe last working version was 0803.
    I got an RM850i PSU and an H115i Pro RGB connected on the mobo and they're being detected as they should. Using BIOS v1201.
    The Corsair driver USBXp is installed and working.

  4. #134
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2012
    Reputation
    11
    Posts
    42

    Quote Originally Posted by Needsnurfing View Post
    Click image for larger version. 

Name:	2103 still broke..jpg 
Views:	0 
Size:	243.6 KB 
ID:	79786

    The motherboard is still having issues detecting the corsair usb attached devices. Namely PSU and Water cooling AIO, kind getting annoying now as the new ryzen chips are dropping soonish and we can't simply just rollback anymore to a prev working version if we intend to upgrade.

    I believe last working version was 0803.
    It is not the motherboard...but corsair. This has been a long ongoing problem with their stuff...namely USB AIOs and PSU. Check out their official forums. What always worked for me is power down the PC, and disconnect the cable for 5 mins..plug it back in and boot up for my AIO corsair coolers.

  5. #135
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    10
    Posts
    34

    Corsair just updated iCUE, but I'm not interested in trying the latest bios again. The most recent didn't work for me, so I'm still on 0803. It's kind of extremely inconvenient to unplug the USB and all that, at least for me and where my computer is.

    Somebody let me know if the latest iCUE fixes it, okay?

  6. #136
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2012
    Reputation
    11
    Posts
    42

    Anyhow it appears the new bios 2103 with Agesa 0.0.7.2 allows search to work again for items in the bios that are not displayed. Can see and edit spread spectum, hpet, etc...though it may only work in my personally modded bios. I did not check when I installed the unaltered 2103 bios.

  7. #137
    ROG Member Array Needsnurfing PC Specs
    Needsnurfing PC Specs
    MotherboardAsus ROG Crosshair VII Hero
    ProcessorAMD Ryzen 7 2700X Eight-Core Processor
    Memory (part number)F4-3200C14-8GTZR 2x8GB
    Graphics Card #1Asus ROG Strix RXVega56
    Sound CardSteinberg UR12 Audio Interface
    MonitorLG 29" Ultrawide 2560x1080
    Storage #1Samsung SSD 960 EVO 250GB
    Storage #2Samsung SSD 850 EVO 1TB
    CPU CoolerCorsair H110i
    CaseCorsair Crystal 570x
    Power SupplyCorsair HX750i platinum
    Keyboard Corsair K70 MK2 low profile RGB
    Mouse Logitech G502 Proteus core
    Headset Audio-Technica ATH-A990Z Art Monitors
    Mouse Pad nooo!
    Headset/Speakers Edifier R2000DB
    OS Windows 10 64bit 1809.
    Network RouterASUS DSL-AC68U
    Accessory #1 Samson GO mic connect
    Accessory #2 Schiit audio modi(multibit)/magni stack
    Accessory #3 Track IR
    Needsnurfing's Avatar
    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    10
    Posts
    17

    No go

    Quote Originally Posted by Stalkholm View Post
    Corsair just updated iCUE, but I'm not interested in trying the latest bios again. The most recent didn't work for me, so I'm still on 0803. It's kind of extremely inconvenient to unplug the USB and all that, at least for me and where my computer is.

    Somebody let me know if the latest iCUE fixes it, okay?
    Updated to latest corsair software, not working. Pretty sure it's different to the standard unplug corsair cable try another header etc. Those instances from memory never find a usb device in device manager.

    This issue since 1001ish finds the USB device but fails to initiate it with a device descriptor error. I belive this issue falls to asus to correct. If rolling back the bios, it works flawlessly, with that said if it was the common usb issue people have suggested then intermittent experience would be seen on 0803 too. Further more, no amount of restarting, powering down or cable swapping will get the usb device to register on 2103.

    I'm sure some of the earlier people in this thread can attest to the fact it's a bios issue and not the same general usb ghost issues you get from time to time with corsair products.

  8. #138
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2012
    Reputation
    11
    Posts
    42

    Quote Originally Posted by Needsnurfing View Post
    Updated to latest corsair software, not working. Pretty sure it's different to the standard unplug corsair cable try another header etc. Those instances from memory never find a usb device in device manager.

    This issue since 1001ish finds the USB device but fails to initiate it with a device descriptor error. I belive this issue falls to asus to correct. If rolling back the bios, it works flawlessly, with that said if it was the common usb issue people have suggested then intermittent experience would be seen on 0803 too. Further more, no amount of restarting, powering down or cable swapping will get the usb device to register on 2103.

    I'm sure some of the earlier people in this thread can attest to the fact it's a bios issue and not the same general usb ghost issues you get from time to time with corsair products.
    Seriously this has been a problem of Corsair. It does not only happen on this motherboard but others both AMD and Intel. It has been an issue for years now. End users have found various work arounds. Corsair has been aware of this for years but never actually fixed it. Just look at their official forums. This is not something that Asus or any other board manufacturer can fix...Corsair has to fix it.

  9. #139
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    10
    Posts
    34

    Quote Originally Posted by Needsnurfing View Post
    Updated to latest corsair software, not working. Pretty sure it's different to the standard unplug corsair cable try another header etc. Those instances from memory never find a usb device in device manager.

    This issue since 1001ish finds the USB device but fails to initiate it with a device descriptor error. I belive this issue falls to asus to correct. If rolling back the bios, it works flawlessly, with that said if it was the common usb issue people have suggested then intermittent experience would be seen on 0803 too. Further more, no amount of restarting, powering down or cable swapping will get the usb device to register on 2103.

    I'm sure some of the earlier people in this thread can attest to the fact it's a bios issue and not the same general usb ghost issues you get from time to time with corsair products.
    Hey Needsnurfing, thank you for testing that out and letting me know. I'm sure you can appreciate how tiring it is to update the bios, update my settings, log into Windows, try fixing the problem there for the hundredth time, download the old bios since I can't fix it, to USB flashback, update my settings since they didn't save properly, log back into Windows, wait another month for new bios. As you said, this is the third or fourth bios put out with this specific problem, and I'm tired of being ASUS beta tester.

    Anyway, thanks again for going the extra mile, I appreciate it!

  10. #140
    ROG Member Array Conenubi701 PC Specs
    Conenubi701 PC Specs
    MotherboardAsus ROG Crosshair VII
    ProcessorAMD R7 2700x
    Memory (part number)32GB F4-3200C14D-16GFX
    Graphics Card #1Asus ROG Strix OC Vega 64 (EKWB)
    Sound CardOn-Board
    MonitorNixeus
    Storage #1Samsung 850 EVO 120GB SSD / 850 EVO 500GB SSD
    Storage #2M.2 NVME 480GB / 120GB MX100 / WD 1tb
    CPU CoolerAlphacool Eisbaer 360
    CasePhanteks Eclipse 400
    Power SupplyCorsair RMx 850w
    Mouse Zowie EC2-B
    OS Microsoft Windows 10 x64

    Join Date
    Feb 2016
    Reputation
    10
    Posts
    18

    OP updated, time to play with this bios


    Quote Originally Posted by Stalkholm View Post
    Hey Needsnurfing, thank you for testing that out and letting me know. I'm sure you can appreciate how tiring it is to update the bios, update my settings, log into Windows, try fixing the problem there for the hundredth time, download the old bios since I can't fix it, to USB flashback, update my settings since they didn't save properly, log back into Windows, wait another month for new bios. As you said, this is the third or fourth bios put out with this specific problem, and I'm tired of being ASUS beta tester.

    Anyway, thanks again for going the extra mile, I appreciate it!
    This has been a known issue with Corsair. It's not an ASUS specific issue since it still happens on the Z370 Gigabyte boards.

Page 14 of 25 FirstFirst ... 4 12 13 14 15 16 24 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •