Results 1 to 1 of 1
  1. #1
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    M5A97 R2.0 - No video signal: randomly at boot up, and after wake from sleep

    Hello ASUS ROG,

    My noticeable issue is that my monitor seemingly randomly receives no signal from my graphics card on some boots.

    Additionally, I think a related problem is that after I put my PC in sleep mode (while working normally in Windows) it does not wake/resume correctly and similarly my monitor receives no signal from my graphics card. Sometimes after wake, my PC's components will receive power, all case fans and CPU fan will spin at full speed, and the keyboard will not respond - this situation forces me to reset.

    In order to get into Windows in the above cases I have to press the reset button on my PC case, sometimes several times, before my monitor receives a signal.

    I have tried:
    • installing a different GPU (older one),
    • different pair of RAM sticks,
    • single stick of RAM in different socket,
    • cleared BIOS CMOS and run at defaults

    Thanks for reading, and thanks in advance for your help.

    My setup:
    CPU AMD FX-8350 4GHz
    GPU Sapphire Dual-X Radeon R9 270X
    Mobo Asus M5A97 R2.0
    RAM Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3-1600 (CMZ8GX3M2A1600C9) in Dual Channel config
    SSD Samsung 840 EVO 250GB
    HDD 2 SATA Drives
    PSU EVGA Supernova 750W
    Mon ASUS VE278H

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •