Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 15 of 15
  1. #11
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2018
    Reputation
    10
    Posts
    12

    How do I update the mouse firmware?

    Quote Originally Posted by D4ilyD0se View Post
    The Armoury software, upon loading, will remain in the loading screen and eventually crash causing Windows to do a force close. I am able to view the firmware/software version, but that's about it. I am using Windows 10 fully updated.

    Attachment 75342Attachment 75343

    How do I update the mouse firmware? I'm noticing that it's different. I have the mouse plugged in directly, but... with Armoury freezing, I am not sure how to move forward and get the mouse to update.

  2. #12
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2018
    Reputation
    10
    Posts
    12

    The DPI Switch on my Spatha causes it to close

    So, the Armoury II eventually loaded up. But the DPI switch on my Spatha, when clicked enough times, causes Armoury to close. Armoury suggests there are only two options to DPI switch through, but it seems the only options are fast fast fast fast fast fast fast fast fast slow... then closes Armoury. This is the issue I was having originally before I reverted it to older version of Armoury and then Armoury crashed my computer.... and I mean CRASHED!

  3. #13
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    Gotta ask, are your systems overclocked and have you checked if issues persist when running stock?

  4. #14
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    Quote Originally Posted by killing_floors View Post

    According to the picture, the keyboard is plugged into the bottom left (2nd one underneath the ps2 port). the rog spatha docking station is plugged into the one above. The claymore is plugged directly into the port (no hub or extensions etc).

    The claymore behave's the same in other ports...sometimes hassle free and sometimes it has a massive surge of disconnecting issues.
    I have tried the spatha in the bottom left port and that works flawlessly, other peripherals and flash drives work normally aswell.
    i cant try the keyboard in another pc just yet but if you supply the firmware then i can flash it on a 'good day'

    As for the keypad that just instantly disconnects the keyboard, causes the top row to flash really fast....and sometimes throws the keyboard into one of its 'moments'. This happens on both sides of the keyboard aswell. I downgraded the armory to an older version (armory 1) not sure if thats played a part in the claymore behaving nice. (armory is currently closed and not set to open on boot)

    Not sure if this helps but i have noticed tonight, after resetting profiles back to standard (function +esc for 20 secs), that profile 1 seems to disconnect and reconnect quickly once the red leds hit a certain brightness, im guessing around the 220 red (effect is red breathing). this also happens with profile 2, similar brightness for the blue led (blue breathing). but profile 3 works fine (green breathing).
    From your explanation, I think an RMA may be needed because it sounds like a bad contact somewhere, perhaps in the cable or connectors. First, play around with the cable and check the connectors on both ends. Also see if the connector feels loose when inserted into the port. If there is an issue, hopefully it's that because a USB cable is easy to replace.

    Software issues tend to be more consistent, making it possible to replicate on a different system. My Claymore never disconnects like that.

    How are you changing the brightness? You mean moving the color wheel in Armoury or are you using Aura?
    Last edited by MasterC@ASUS; 08-23-2018 at 07:59 AM.

  5. #15
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    Quote Originally Posted by D4ilyD0se View Post
    How do I update the mouse firmware? I'm noticing that it's different. I have the mouse plugged in directly, but... with Armoury freezing, I am not sure how to move forward and get the mouse to update.
    Your firmware is not up-to-date. Please check your inbox, I have sent a link for you to download the latest firmware.

Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •