Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    ROG Guru: Orange Belt Array Saltgrass PC Specs
    Saltgrass PC Specs
    MotherboardMaximus XIII Hero
    Processori9 11900K
    Graphics Card #1EVGA RTX 3090 FTW
    Sound CardOn Board
    MonitorDell AW3420DW
    Storage #1Samsung 980 Pro 2 TB
    Storage #2Samsung 860 Pro 1 TB
    CPU CoolerCooler Master Hyper 212X
    CaseCooler Master
    Power SupplyAntec HCP Platinum 1000
    Keyboard ASUS Strix Flare
    Mouse ASUS Chakram
    Headset/Speakers Logitech wired 5.1
    OS Win 10 Pro
    Network RouterROG Rapture GT-AX11000/AXE11000
    Accessory #1 VR Headset
    Accessory #2 Saitek X52

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    18
    Posts
    442

    Maximus X Hero (Wi-Fi) and Samsung 860 Pro forced disconnects

    I run a Samsung 970 Pro in the second M.2 slot. I am trying to run a Samsung 860 Pro 1TB on a SATA port. It seems quite often the Intel Rapid Storage "Removes" the 2.5 inch SSD and I get a message regarding the situation.

    It seems to work OK some of the time but disconnects far too often for the situation to be acceptable. I ran an 850 Pro on the same SATA connector and it was never disconnected. I read the Samsung Magician software may be at fault so I uninstalled it without any noticeable change.

    I have the M.2 slot set to x4 and I am not using the first M.2 slot so the SATA ports I am using should not be effected by the M.2 slots.

    The Event Viewer is showing an EventID 129 iaStorAC "Reset to device, \Device\RaidPort0, was issued". Link State Power Management is set to OFF in Windows but I need to check what the Bios shows. Once the drive has been disconnected, it seems to stay that way, even during reboots.

    As far as I know, the Bios and all drivers are up to date and this happened prior to Bios 1602 and continues with it.

    Thanks for reading...

  2. #2
    ROG Guru: Orange Belt Array Saltgrass PC Specs
    Saltgrass PC Specs
    MotherboardMaximus XIII Hero
    Processori9 11900K
    Graphics Card #1EVGA RTX 3090 FTW
    Sound CardOn Board
    MonitorDell AW3420DW
    Storage #1Samsung 980 Pro 2 TB
    Storage #2Samsung 860 Pro 1 TB
    CPU CoolerCooler Master Hyper 212X
    CaseCooler Master
    Power SupplyAntec HCP Platinum 1000
    Keyboard ASUS Strix Flare
    Mouse ASUS Chakram
    Headset/Speakers Logitech wired 5.1
    OS Win 10 Pro
    Network RouterROG Rapture GT-AX11000/AXE11000
    Accessory #1 VR Headset
    Accessory #2 Saitek X52

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    18
    Posts
    442

    It looks like no one else here is having the problem. But my situation continues. Since I have tried changing Ports and even disconnected my DVD drive, I don't know of anything else I can do except maybe try a Samsung community..

    I am getting this message and it occurred four times in succession prior to the drive being disconnected.

    EventID 51 An error was detected on device \Device\Harddisk0\DR0 during a paging operation.

    Thanks for reading.

  3. #3
    ROG Guru: Orange Belt Array Snakeyes's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Reputation
    42
    Posts
    276

    Any reason why you are not using the first M2 slot set to PCIE?


    If there is no particular reason I would put the 960 in the first M2 slot and set it to PCIE. I would then connect the other Samsung SSD to the first or third Sata slot.
    If you are determined to keep the 960 Pro on Sata, connect the other Samsung SSD to the third Sata slot.
    NAME THE SANDWICH: – White Bread, Lots of Baloney, Russian dressing and served with a small pickle.?


    Intel Core i7 8700K @5.1 Stable Delidded
    Asus Maximus X Code

    16 GB
    G skill TridentZ DDR4 ​4266 (PC4 34100)
    Corsair HX1000i digital
    EVGA 1070 GTX TiSuperclocked+
    Samsung NVMe SSD 960 pro M. 2
    Samsung 860 Pro
    Watercooled with EK block radiator fans etc.


  4. #4
    ROG Guru: Orange Belt Array chevell65 PC Specs
    chevell65 PC Specs
    MotherboardROG Strix Z370-H, ROG Maximus VII Z97
    ProcessorIntel 4790K 4.6GHz, Intel i5 8400, Intel e8600 Wolfdale, Intel Q9650 Yorkfield, Intel E6750 Conroe
    Memory (part number)16GB G.Skill PC3600
    Graphics Card #1GTX 660 OC
    MonitorAsus 23"
    CaseCorsair clear case
    Power SupplyThermaltake
    Keyboard Logitech G15
    Mouse Logitech G9
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterDLink DIR-655, Asus AC88
    chevell65's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Reputation
    56
    Posts
    368

    Maybe this will help to solve the issue. https://blogs.technet.microsoft.com/...t0-was-issued/

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •