Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    CPU Not Working in GL553VD ROG Gaming center

    Hi ROG community.

    I have a probleme with my ROG GL553VD. Whene i open the ROG Gaming center i see that the Laptop don't use the CPU only the GPU is working. i don't understand why. the CPU Print 0 MHz and 0C. (You can see it in the Screenshot https://ibb.co/ewc95e ).

    What i need to do?
    Regards.

  2. #2
    ROG Guru: Yellow Belt Array StarJack's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    42
    Posts
    187

    You could try reinstalling the ATK package from ASUS' support site.

    StarJack

  3. #3
    ROG Guru: White Belt Array mmohamed2's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    97

    I have the same problem too,
    this laptop is like a beta version for the other newer models like gl503, i have issue with the rgb colors, the screen hinge make weird noises...and the asus support don't care about old laptop models, the last time i talked with someone on live chat on asus offical website about the rgb colors, she said that the issue is because the power button is on red light

  4. #4
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Thank you guys for your answers. i will try to fix it and let you know about it.

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Quote Originally Posted by yagami View Post
    I have a probleme with my ROG GL553VD. Whene i open the ROG Gaming center i see that the Laptop don't use the CPU only the GPU is working. i don't understand why. the CPU Print 0 MHz and 0C. (You can see it in the Screenshot https://ibb.co/ewc95e ).
    The CPU is always used, otherwise you cannot use the laptop.
    The main problem is the significant sensors accees time (sometimes 10-15 seconds for the ROG Gaming Center).
    I'm not sure if this is a software design flaw, but if reinstalling the ATK package doesn't help,
    you should consider other software solutions (CPU-Z, Core Temp, etc)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •