Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 11 to 20 of 35
  1. #11
    ROG Guru: Yellow Belt Array Mr. Fox PC Specs
    Mr. Fox PC Specs
    Laptop (Model)- NA -
    MotherboardEVGA X299 Dark
    Processori9-7960X @ 5.2GHz
    Memory (part number)32GB Corsair LPX DDR4-4000 @ 4200
    Graphics Card #1EVGA RTX 2080 Ti xC2 Ultra Gaming
    MonitorPredator XB271HU 2560x1440 165Hz
    Storage #1512GB 960 Pro x 2 (OS Boot Drives)
    Storage #2960GB Samung Enterprise NVMe SSD x 2 | 2TB HDD
    CPU CoolerDual 360MM XPSC Rads+1/2 HP Water Chiller
    CasePraxis WetBench
    Power SupplyEVGA SuperNOVA P2 1600W
    Keyboard Corsair K95 RGB
    Mouse SteelSeries Sensei Wireless
    Headset Skullcandy Crusher Wireless S6CRW
    Mouse Pad Black Anodized Aluminum
    Headset/Speakers Logitech Z506 5.1 Speaker System
    OS W10 Ent LTSB 2016 / W7 Ultimate (Dual Boot)
    Accessory #1 Hailea HC-500A 1/2HP~790Watt Water Chiller
    Mr. Fox's Avatar
    Join Date
    May 2018
    Reputation
    41
    Posts
    126

    Quote Originally Posted by Redhawk View Post
    Also on another note, a buddy of mine build a pc just recently and is using the same mb but using corsair ram. same bios 1602 and he has not encountered the same problem that i currently am having. So could it be the G.Skill ram or is it the MB. Ram would be the cheapest to replace between the 2 unless anyone has a better idea or thinks its something else.


    P.S. Thanks for replying and for your ideas of what may be wrong
    Are you running 2 or 4 sticks? And, your buddy with the same motherboard? Here is why I ask...

    I have Corsair DDR4-4000 (4*8GB) and since the "upgrade" to BIOS 1602 my system is totally unstable with 4 sticks of it. It works flawlessly with only 2 sticks. It overclocks to 4200 CL16 fine with 2 sticks. It used to do the same with 4 sticks until the day I flashed 1602.

    Using BIOS Flashback does not downgrade the ME firmware. I am assuming the new ME is the culprit. It ran flawlessly with 4 sticks for months. I sent it back to ASUS on RMA for repair or replacement and they sent it back to me the same as before.

    After getting it back and finding it was not fixed, Corsair replaced the RAM under warranty and it made no difference. If I slow down the RAM to 3800 it's stable with the new ME with all 4 sticks. Before 1602 it was stable to 4200 CL16 with all 4 sticks.
    Last edited by Mr. Fox; 08-13-2018 at 03:39 AM.
    Punisher | EVGA X299 Dark | i9-7960X @ 5.2GHz | 32GB Corsair LPX 4000 @ 4200 | EVGA 2080 TI xC2 HydroCopper Block
    EVGA SuperNOVA 1600W P2 | 2x 512GB 960 Pro / 2x 1TB Enterprise NVMe / 2TB HDD / 4TB HDD | W10 / W7 (Dual Boot)
    2x XSPC RX360 | Praxis WetBench | Hailea HC-500A (1/2HP~790W) Water Chiller | Results:
    http://hwbot.org/user/mr._fox/

  2. #12
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2018
    Reputation
    11
    Posts
    12

    Yup i updated bios, all seemed well until the next day when i tried to wake the monitor ( i keep the computer on but have to turn off the monitor at 10min) with no luck and have to hard reset the system. the critical error i get is the kernel-power event id 41 task category (63). Which i think i figured that error out, its from having to hard reset the system to get it back up and running. Any errors or warning before that are some DistributedCOM 10016 (The application-specific permission settings do not grant Local Launch permission for the COM Server application with CLSID
    Windows.SecurityCenter.WscBrokerManager
    and APPID
    Unavailable
    to the user NT AUTHORITY\SYSTEM SID (S-1-5-18) from address LocalHost (Using LRPC) running in the application container Unavailable SID (Unavailable). This security permission can be modified using the Component Services administrative tool)

  3. #13
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2018
    Reputation
    11
    Posts
    12

    I also get these.....
    The local adapter does not support an important Low Energy controller state to support peripheral mode. The minimum required supported state mask is 0x491f7fffff, got 0xffffffff. Low Energy peripheral role functionality will not be available.

    The application-specific permission settings do not grant Local Activation permission for the COM Server application with CLSID
    {6B3B8D23-FA8D-40B9-8DBD-B950333E2C52}
    and APPID
    {4839DDB7-58C2-48F5-8283-E1D1807D0D7D}
    to the user NT AUTHORITY\LOCAL SERVICE SID (S-1-5-19) from address LocalHost (Using LRPC) running in the application container Unavailable SID (Unavailable). This security permission can be modified using the Component Services administrative tool.

    The application-specific permission settings do not grant Local Activation permission for the COM Server application with CLSID
    {D63B10C5-BB46-4990-A94F-E40B9D520160}
    and APPID
    {9CA88EE3-ACB7-47C8-AFC4-AB702511C276}

  4. #14
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2018
    Reputation
    11
    Posts
    12

    Faulting application name: MicrosoftEdgeCP.exe, version: 11.0.17134.191, time stamp: 0x5b4973a1
    Faulting module name: unknown, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x00000000
    Exception code: 0xc0000409
    Fault offset: 0x000000000000008c
    Faulting process id: 0xbb0
    Faulting application start time: 0x01d4327b9811ea62
    Faulting application path: C:\Windows\SystemApps\Microsoft.MicrosoftEdge_8wek yb3d8bbwe\MicrosoftEdgeCP.exe
    Faulting module path: unknown
    Report Id: 9b31c984-01fb-43ce-a993-8f81301261cd
    Faulting package full name: Microsoft.MicrosoftEdge_42.17134.1.0_neutral__8wek yb3d8bbwe
    Faulting package-relative application ID: ContentProcess

  5. #15
    ROG Guru: Green Belt Array Phillyflyer's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    30
    Posts
    536

    Quote Originally Posted by mr_fox_rox View Post
    Are you running 2 or 4 sticks? And, your buddy with the same motherboard? Here is why I ask...

    I have Corsair DDR4-4000 (4*8GB) and since the "upgrade" to BIOS 1602 my system is totally unstable with 4 sticks of it. It works flawlessly with only 2 sticks. It overclocks to 4200 CL16 fine with 2 sticks. It used to do the same with 4 sticks until the day I flashed 1602.

    Using BIOS Flashback does not downgrade the ME firmware. I am assuming the new ME is the culprit. It ran flawlessly with 4 sticks for months. I sent it back to ASUS on RMA for repair or replacement and they sent it back to me the same as before.

    After getting it back and finding it was not fixed, Corsair replaced the RAM under warranty and it made no difference. If I slow down the RAM to 3800 it's stable with the new ME with all 4 sticks. Before 1602 it was stable to 4200 CL16 with all 4 sticks.
    I don't think that the bios 1602 update or memory is the issue here.....I would suggest put memory in slots A2/B2..make sure firmly seated in dram slots...load stock defaults...apply XMP and 3200mxz...stock multiplier...remove all USB except for keyboard and mouse....if the board has Mode 1 in dram timings...I would enable it for compatibility...if issue still persists...I would suggest removal of cooler and chip....check socket for bent pins....your getting too many errors which leads me to believe that the later my be the root cause.
    Asus ROG Maximus XI EXTREME
    Intel i7 9900K OC'D @ 5.2 GHZ @ 1.345V (1.296V LOAD) LLC 6 PRIME 95 STABLE 8 HRS
    XSPC RX360 Rad (6)Scythe Gentle Typhoon 1850 RPM Fans In Push/Pull @ 1500 RPMS
    Swiftech Drive II / Swiftech MCP35X Pump
    Enermax Platimax 1200 Watt Power Supply
    32GB G.Skill F4-3866C18Q-32GTZR 3866 MHZ CL18 1.35V (OC 4266MHZ 17-18-18-41-2T @1.45V)
    MSI GTX 1070 SEA HAWK EK X SLI WITH ASUS HB RGB
    (5)Samsung 840 Pro 128 GB In Raid 0
    (2) WD 1TB Black Edition
    Corsair 900 D

  6. #16
    ROG Guru: Yellow Belt Array Mr. Fox PC Specs
    Mr. Fox PC Specs
    Laptop (Model)- NA -
    MotherboardEVGA X299 Dark
    Processori9-7960X @ 5.2GHz
    Memory (part number)32GB Corsair LPX DDR4-4000 @ 4200
    Graphics Card #1EVGA RTX 2080 Ti xC2 Ultra Gaming
    MonitorPredator XB271HU 2560x1440 165Hz
    Storage #1512GB 960 Pro x 2 (OS Boot Drives)
    Storage #2960GB Samung Enterprise NVMe SSD x 2 | 2TB HDD
    CPU CoolerDual 360MM XPSC Rads+1/2 HP Water Chiller
    CasePraxis WetBench
    Power SupplyEVGA SuperNOVA P2 1600W
    Keyboard Corsair K95 RGB
    Mouse SteelSeries Sensei Wireless
    Headset Skullcandy Crusher Wireless S6CRW
    Mouse Pad Black Anodized Aluminum
    Headset/Speakers Logitech Z506 5.1 Speaker System
    OS W10 Ent LTSB 2016 / W7 Ultimate (Dual Boot)
    Accessory #1 Hailea HC-500A 1/2HP~790Watt Water Chiller
    Mr. Fox's Avatar
    Join Date
    May 2018
    Reputation
    41
    Posts
    126

    Quote Originally Posted by Phillyflyer View Post
    I don't think that the bios 1602 update or memory is the issue here.....I would suggest put memory in slots A2/B2..make sure firmly seated in dram slots...load stock defaults...apply XMP and 3200mxz...stock multiplier...remove all USB except for keyboard and mouse....if the board has Mode 1 in dram timings...I would enable it for compatibility...if issue still persists...I would suggest removal of cooler and chip....check socket for bent pins....your getting too many errors which leads me to believe that the later my be the root cause.
    Everything works fine with 2 sticks in A1/B1 or A2/B2. It's only when 4 sticks are installed that there is a problem.

    It began immediately after flashing 1602. None of the pins are bent. Board when back to ASUS and came back to me again the same way they got it from me. Wasted my time and money shipping it to them. I put the CPU, GPU, RAM and all other peripherals on a ASROCK Taichi motherboard and the problems went away. (That was while ASUS had my board on RMA.)

    I think the motherboard needs to be replaced. It was either an odd coincidence or something triggered it with flashing 1602 since that is when everything went haywire with 4 sticks of RAM. Trying to get ASUS to take care of it now. If they do not take care of it this week I may have to buy another Maximus X Hero motherboard, test it to confirm the problems are gone, document the results to show ASUS and then return it for a refund.
    Last edited by Mr. Fox; 08-13-2018 at 07:44 PM.
    Punisher | EVGA X299 Dark | i9-7960X @ 5.2GHz | 32GB Corsair LPX 4000 @ 4200 | EVGA 2080 TI xC2 HydroCopper Block
    EVGA SuperNOVA 1600W P2 | 2x 512GB 960 Pro / 2x 1TB Enterprise NVMe / 2TB HDD / 4TB HDD | W10 / W7 (Dual Boot)
    2x XSPC RX360 | Praxis WetBench | Hailea HC-500A (1/2HP~790W) Water Chiller | Results:
    http://hwbot.org/user/mr._fox/

  7. #17
    ROG Guru: Green Belt Array Phillyflyer's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    30
    Posts
    536

    Quote Originally Posted by mr_fox_rox View Post
    Everything works fine with 2 sticks in A1/B1 or A2/B2. It's only when 4 sticks are installed that there is a problem.

    It began immediately after flashing 1602. None of the pins are bent. Board when back to ASUS and came back to me again the same way they got it from me. Wasted my time and money shipping it to them. I put the CPU, GPU, RAM and all other peripherals on a ASROCK Taichi motherboard and the problems went away. (That was while ASUS had my board on RMA.)

    I think the motherboard needs to be replaced. It was either an odd coincidence or something triggered it with flashing 1602 since that is when everything went haywire with 4 sticks of RAM. Trying to get ASUS to take care of it now. If they do not take care of it this week I may have to buy another Maximus X Hero motherboard, test it to confirm the problems are gone, document the results to show ASUS and then return it for a refund.
    Sorry Mr_Fox_Rox....reply was meant for the OP....
    As for your issue...I don't doubt that the ME Firmware is in play here....If memory serves me correct...you flashed from 1101 to 1602....new ME was in 1401...but was in 1602 as well...1401 was buggy too...personally think that the ME has some corruption and has affected some bios chips.....just my tthoughts here.
    Asus ROG Maximus XI EXTREME
    Intel i7 9900K OC'D @ 5.2 GHZ @ 1.345V (1.296V LOAD) LLC 6 PRIME 95 STABLE 8 HRS
    XSPC RX360 Rad (6)Scythe Gentle Typhoon 1850 RPM Fans In Push/Pull @ 1500 RPMS
    Swiftech Drive II / Swiftech MCP35X Pump
    Enermax Platimax 1200 Watt Power Supply
    32GB G.Skill F4-3866C18Q-32GTZR 3866 MHZ CL18 1.35V (OC 4266MHZ 17-18-18-41-2T @1.45V)
    MSI GTX 1070 SEA HAWK EK X SLI WITH ASUS HB RGB
    (5)Samsung 840 Pro 128 GB In Raid 0
    (2) WD 1TB Black Edition
    Corsair 900 D

  8. #18
    ROG Guru: Yellow Belt Array Mr. Fox PC Specs
    Mr. Fox PC Specs
    Laptop (Model)- NA -
    MotherboardEVGA X299 Dark
    Processori9-7960X @ 5.2GHz
    Memory (part number)32GB Corsair LPX DDR4-4000 @ 4200
    Graphics Card #1EVGA RTX 2080 Ti xC2 Ultra Gaming
    MonitorPredator XB271HU 2560x1440 165Hz
    Storage #1512GB 960 Pro x 2 (OS Boot Drives)
    Storage #2960GB Samung Enterprise NVMe SSD x 2 | 2TB HDD
    CPU CoolerDual 360MM XPSC Rads+1/2 HP Water Chiller
    CasePraxis WetBench
    Power SupplyEVGA SuperNOVA P2 1600W
    Keyboard Corsair K95 RGB
    Mouse SteelSeries Sensei Wireless
    Headset Skullcandy Crusher Wireless S6CRW
    Mouse Pad Black Anodized Aluminum
    Headset/Speakers Logitech Z506 5.1 Speaker System
    OS W10 Ent LTSB 2016 / W7 Ultimate (Dual Boot)
    Accessory #1 Hailea HC-500A 1/2HP~790Watt Water Chiller
    Mr. Fox's Avatar
    Join Date
    May 2018
    Reputation
    41
    Posts
    126

    Quote Originally Posted by Phillyflyer View Post
    Sorry Mr_Fox_Rox....reply was meant for the OP....
    As for your issue...I don't doubt that the ME Firmware is in play here....If memory serves me correct...you flashed from 1101 to 1602....new ME was in 1401...but was in 1602 as well...1401 was buggy too...personally think that the ME has some corruption and has affected some bios chips.....just my tthoughts here.
    Yes, I agree with you. Sorry, I did not realize you were not replying to my post.

    It is possible there is ME corruption. There could also be something about the ME that requires a change for the new 9-series processors that is not understood. Fortunately, my system still works excellent with only two RAM slots filled. It's just a bummer I cannot use all four sticks of my RAM until this gets sorted.
    Punisher | EVGA X299 Dark | i9-7960X @ 5.2GHz | 32GB Corsair LPX 4000 @ 4200 | EVGA 2080 TI xC2 HydroCopper Block
    EVGA SuperNOVA 1600W P2 | 2x 512GB 960 Pro / 2x 1TB Enterprise NVMe / 2TB HDD / 4TB HDD | W10 / W7 (Dual Boot)
    2x XSPC RX360 | Praxis WetBench | Hailea HC-500A (1/2HP~790W) Water Chiller | Results:
    http://hwbot.org/user/mr._fox/

  9. #19
    ROG Member Array
    Join Date
    Aug 2018
    Reputation
    11
    Posts
    12

    Reply to Mr. Fox... I am using 2 sticks of ram, (2x8) kit at 3200Mhz, and slightly experienced the same thing as when i didnt use xmp and it set the ram at 2666. I seemed to have no problem. Running the system with a single stick at xmp resulted in freezes also.

    Ram is already in A2/B2. Should i try the opposite ram slots then. If bent pins for the cpu socket, why the problem now? and not before on way earlier bios?

  10. #20
    ROG Guru: Green Belt Array Phillyflyer's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    30
    Posts
    536

    Quote Originally Posted by mr_fox_rox View Post
    Yes, I agree with you. Sorry, I did not realize you were not replying to my post.

    It is possible there is ME corruption. There could also be something about the ME that requires a change for the new 9-series processors that is not understood. Fortunately, my system still works excellent with only two RAM slots filled. It's just a bummer I cannot use all four sticks of my RAM until this gets sorted.
    Mr_ fox_rox....will discuss your issue in the other thread
    Asus ROG Maximus XI EXTREME
    Intel i7 9900K OC'D @ 5.2 GHZ @ 1.345V (1.296V LOAD) LLC 6 PRIME 95 STABLE 8 HRS
    XSPC RX360 Rad (6)Scythe Gentle Typhoon 1850 RPM Fans In Push/Pull @ 1500 RPMS
    Swiftech Drive II / Swiftech MCP35X Pump
    Enermax Platimax 1200 Watt Power Supply
    32GB G.Skill F4-3866C18Q-32GTZR 3866 MHZ CL18 1.35V (OC 4266MHZ 17-18-18-41-2T @1.45V)
    MSI GTX 1070 SEA HAWK EK X SLI WITH ASUS HB RGB
    (5)Samsung 840 Pro 128 GB In Raid 0
    (2) WD 1TB Black Edition
    Corsair 900 D

Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •