Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Cannot install asus aura sync

    I am trying to install asus aura sync onto my system and am getting this error

    V 1.06.29

    running asussettup.exe

    does not support operating system WNT_10.0H_64

    I have tried running settup.exe and get

    installshield engine (Ikernal.exe) could not be installed. System cannot find the file specified.

    I am running windows 10

    Anyone ran into this before?

  2. #2
    ROG Guru: Brown Belt Array MrAgapiGC PC Specs
    MrAgapiGC PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Code
    Processor9900K
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3600C18
    Graphics Card #1STRIX-GTX1080ti-O8G-GAMING
    MonitorAOC AGON AG2701QX (2)
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Kingston Savage 500GB
    CPU CoolerNzxt X74 360mm AIO
    CaseNzxt H700
    Power SupplyEVGA 850 G2
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Asus Spartha
    Headset Hyper X Cloud Revolver S
    Mouse Pad Hyper X Fury S 900mx420mm
    Headset/Speakers Logitech Z337
    OS Windows 10 64btis
    Network RouterTpLink Archer C9
    Accessory #1 EKWB FANs all of them
    MrAgapiGC's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    13
    Posts
    1,432

    Quote Originally Posted by PCBuild2018 View Post
    I am trying to install asus aura sync onto my system and am getting this error

    V 1.06.29

    running asussettup.exe

    does not support operating system WNT_10.0H_64

    I have tried running settup.exe and get

    installshield engine (Ikernal.exe) could not be installed. System cannot find the file specified.

    I am running windows 10

    Anyone ran into this before?


    Did you install main drivers on the board? (ime and chipset for INTEL and Chipset to AMD) also doble check if the windows is fully update (17134.228) I have see issues like these. I will asume H is Home edition!

  3. #3
    ROG Member Array JohnJohn222 PC Specs
    JohnJohn222 PC Specs
    Laptop (Model)ROG GL553VE
    MotherboardROG MAXIMUS X HERO WIFI AC
    ProcessorINTEL 8700K @ 5.1GHZ
    Memory (part number)( 8GBx2 ) DDR4/3200 G.SKILL Trident Z RGB
    Graphics Card #1ZOTAC GTX 1080 FE
    MonitorASUS PG348Q
    CPU CoolerRaystorm PRO RGB/360RAD/Custom Loop
    CaseThermaltake Core P5
    Power SupplyThermaltake Tough Power Grand 850
    Keyboard Razer Ornata Chroma
    Mouse ASUS ROG Galdius II
    OS Window 10 PRO 64

    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    14

    This might sound stupid but did you unzip the package to a folder then install it? I get this exact error every time I click the setup.exe after I just open the zip file. For whatever reason I have to unzip it then install it.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •