Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Jun 2015
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Z270E Sound Glitch

    Hello,

    I post here because my pc has problems with sound that I can not solve. The sound glitch. The problem occurs when I listen music,play games or watch film / video. In addition, videos and sound are sometimes out of sync by 1 - 2 seconds.

    I recorded 4 excerpt in which the problem occurs:

    https://drive.google.com/open?id=1Sx...udsL4dFlqvSEfI

    https://drive.google.com/open?id=13y...IDt_RSzUSoWL2b

    https://drive.google.com/open?id=1kq...sggUccdhwCshzC

    https://drive.google.com/open?id=1qy...hKL7zTXCXTqC4Z

    I made several attempts to fix the problem, but nothing worked. Update of all the drivers, bios, full formatting of the pc.

    Asus sent me an RMA so that their tech tests the motherboard. The problem is that oddly, the problem may not occur for a few days and start again a few days later, so it may not happen during their tests. Before dismantling my pc, I would like to know if anyone would have an idea of ​​what might be causing this.

    config:
    Windows 10
    I7 7700K
    Asus Z270E Gaming
    Asus Strix 1080TI
    2X8 GB Ram

    and yes the pc is overclock

    Thank you for your help

  2. #2
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    58

    Quote Originally Posted by pokerloict View Post
    Hello,

    I post here because my pc has problems with sound that I can not solve. The sound glitch. The problem occurs when I listen music,play games or watch film / video. In addition, videos and sound are sometimes out of sync by 1 - 2 seconds.

    I recorded 4 excerpt in which the problem occurs:

    https://drive.google.com/open?id=1Sx...udsL4dFlqvSEfI

    https://drive.google.com/open?id=13y...IDt_RSzUSoWL2b

    https://drive.google.com/open?id=1kq...sggUccdhwCshzC

    https://drive.google.com/open?id=1qy...hKL7zTXCXTqC4Z

    I made several attempts to fix the problem, but nothing worked. Update of all the drivers, bios, full formatting of the pc.

    Asus sent me an RMA so that their tech tests the motherboard. The problem is that oddly, the problem may not occur for a few days and start again a few days later, so it may not happen during their tests. Before dismantling my pc, I would like to know if anyone would have an idea of ​​what might be causing this.

    config:
    Windows 10
    I7 7700K
    Asus Z270E Gaming
    Asus Strix 1080TI
    2X8 GB Ram

    and yes the pc is overclock

    Thank you for your help

    Try reinstalling the Realtek audio driver, getting the latest BIOS version 1302:https://www.asus.com/us/Motherboards...HelpDesk_BIOS/.

    Let me know if that salves the issue.

  3. #3
    ROG Guru: Orange Belt Array chevell65 PC Specs
    chevell65 PC Specs
    MotherboardROG Strix Z370-H, ROG Maximus VII Z97
    ProcessorIntel 4790K 4.6GHz, Intel i5 8400, Intel e8600 Wolfdale, Intel Q9650 Yorkfield, Intel E6750 Conroe
    Memory (part number)16GB G.Skill PC3600
    Graphics Card #1GTX 660 OC
    MonitorAsus 23"
    CaseCorsair clear case
    Power SupplyThermaltake
    Keyboard Logitech G15
    Mouse Logitech G9
    OS Windows 10 Pro
    Network RouterDLink DIR-655, Asus AC88
    chevell65's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Reputation
    56
    Posts
    363

    With these types of sound problems it sometimes helps to 'disable' the fast start up option in Windows 10. https://www.intowindows.com/how-to-t...in-windows-10/

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •