Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Exclamation AI Suite 3 TPU not launching

    After I try to lauch TPU from AI Suid 3 it dissapears and AI Suite crashes with no error and only loading animation continue to blink on the desktop on top of all windows. The only way to get rid of this animation is to lauch AI Suite again.

    I'm using AI Suite 3 v3.00.13 with my ROG X299 RAMPAGE VI EXTREME on windows 10 Version 1803 BUILD 17134.228
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos TPU_error.jpg  


  2. #2
    ROG Guru: Orange Belt Array Abaidor PC Specs
    Abaidor PC Specs
    MotherboardRampage VI Extreme
    Processori9-7940X
    Memory (part number)F4-3600C17Q-64GTZR | Trident Z RGB 64GB
    Graphics Card #1Asus Strix 1080Ti OC
    Storage #1Samsung 960 Pro 512GB
    Storage #2WD 10TB Gold
    CPU CoolerEK Rampage VI Monoblock
    CaseC0smos 2 Modded
    Power SupplyCorsair AX1500i
    Abaidor's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    12
    Posts
    259

    AI Suite 3 was not working properly for me (Rampage VIE + Windows 1803), neither Fan Expert and I removed it.

    Unfortunately, Asus software is at a terrible state (look at all the threads) no matter the package and they are doing nothing about it. They feel pretty confident that the competition sucks probably that's why but still such behavior towards clients NEVER leads to good results sooner or later. We'll see.

    My Advice: Remove AI Suite and never look back.

  3. #3
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by Abaidor View Post
    AI Suite 3 was not working properly for me (Rampage VIE + Windows 1803), neither Fan Expert and I removed it.

    Unfortunately, Asus software is at a terrible state (look at all the threads) no matter the package and they are doing nothing about it. They feel pretty confident that the competition sucks probably that's why but still such behavior towards clients NEVER leads to good results sooner or later. We'll see.

    My Advice: Remove AI Suite and never look back.
    But we want that kewl "XX% Overclock" boot splash screen 8)

    Also, having same issue as OP. Only way I've worked around it is to switch to "Keep current settings" then I can access it again, until I try to run the auto-tuning functionality, at which point it crashes after the second reboot consistently. (I'm on a custom loop with both a 360 and 420mm rad, and liquid metal on my 7900x, and have pushed higher OCs than the autotune attempts, so I doubt that it's crashing as a result of the OC attempt)

  4. #4
    ROG Member Array liuhongxin1993 PC Specs
    liuhongxin1993 PC Specs
    Laptop (Model)/
    Motherboardx99-e ws 10g
    Processori7-6950x
    Memory (part number)Trident Z RGB F4-3200C15D-32GTZR
    Graphics Card #1asus gtx 1080ti
    Graphics Card #2gt 545
    Storage #1samsung ssd 960 pro 1TB
    CPU CoolerMasterLiquid Pro 120
    Power Supplycorsair AX1500i
    Keyboard Craft Advanced Keyboard
    Mouse Wireless Mouse MX Master 2S
    OS windows 10

    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    11

    ai suite 3 已死,都一年没更新了

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •