Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2018
    Reputation
    10
    Posts
    12

    ASUS Aura no longer detecing motherboard. mobo lights stuck on red

    Hello -

    ROG STRIX z370-i Bios 8050 (most recent)
    Core i7 8700k
    Strix 1080ti
    Corsair RGB Ram 2x16gb
    Coolermaster ML120R ARGB AIO
    All latest chipset drivers

    ASUS Aura was working perfect for me with no issues at all. That all changed three days ago for no reason. I did not make any changes at all, and it all of a sudden stopped detecting my motherboard while everything else syncs perfectly. Everything can do anything I ask it to, but the motherboard is just stuck on solid red.

    I have tried to uninstall Aura with Revo cleaner, ccleaner, regular windows uninstall.
    Used the aura cleaner tool
    I have tried to re-install multiple different versions of Aura from the beta, to the stable, to all the 1.05 versions
    Nothing can detect my motherboard lights
    I have also tried to update to the latest bios, unplugged everything overnight, cleared cmos, even completely took the whole thing apart and re-seated everything.
    Tried to do everything with and without AIsuite3, no help.

    I have tried to right click the zip and "unblock" before I extract the files as some people have had success with. I have installed every time using the run as administrator function. I have tried to reboot the computer a million times and re-install aura.

    NOTHING IS WORKING and I have tried EVERYTHING from multiple articles, forums, and youtube videos. Literally have spent hours on this. This is so incredibly frustrating as ASUS is my favorite company and I went out of my way to get everything ARGB Aura Sync compatible down to my mouse and keyboard.

    I even got to the point where I said screw it I don't even care about the 12 motherboard LED's so I go into my bios and turn OFF Aura for system on and off states, but the light doesn't even turn off! I even changed all modes for S4 + S5 power states, nothing. It is simply just stuck on red no matter what combination of EVERY SINGLE THING that I have tried. I can't even turn the damn thing off to just forget about it.

    HOW IN THE WORLD DOES AURA SYNC NOT DETECT THE MAINBOARD AURA LIGHTS?!?! How does that even make sense?? It should be the ONLY thing it detects if anything!

    What else can I try? Is there anyway for me to unplug the lights that are on the mobo? Is there anyway for me to reset anything?! What is left??? Super annoying can anyone assist from ASUS? All I see is forum members trying to help people out with nothing being acknowledged. There is obviously something wrong here.

    Thanks
    Last edited by m4ttjirm; 06-15-2018 at 09:40 PM. Reason: spelling

  2. #2
    ROG Member Array freemanone PC Specs
    freemanone PC Specs
    MotherboardROG STRIX Z370-F GAMING
    ProcessorIntel Core i3 8350k
    Memory (part number)F4-3200C16D-16GTZR
    Graphics Card #1Palit GTX980 TI SuperJetStream
    Sound CardAsus Xonar DGX
    MonitorLG 34UM69G-B
    Storage #1SK Hynix PC200 M.2 2280 512GB
    Storage #2Kingston Hyperx v1 120GB SH100S3B/120G
    CPU CoolerAlpenföehn Matterhorn white edition
    CaseNZXT S340 Elite White
    Power SupplySeasonic Focus Plus 550FX
    Keyboard Logitech K780
    Mouse Logitech MX Master
    Mouse Pad 140x70cm almost full table (high sense)
    Headset/Speakers Genius HT-3600
    OS W10
    Network RouterAsus RT-N18U

    Join Date
    Jan 2018
    Reputation
    10
    Posts
    13

    Dude that's creepy..... the worst case of all i've read so far!

    and i think the LED'S behind the board are surface mounted, so no connector to unplug them .....

    .... man **** this company and the bull**** they put up with aura!
    Last edited by freemanone; 06-16-2018 at 01:03 PM.

  3. #3
    ROG Enthusiast Array EvolutionX PC Specs
    EvolutionX PC Specs
    MotherboardRog Maximus X Hero WiFi
    ProcessorIntel 8700K
    Memory (part number)F4320016D16GTZR
    Graphics Card #1Evga 1080Ti iCX
    Sound CardSoundblaster Z
    MonitorAsus PG279Q
    Storage #1WD Black 1TB
    Storage #2WD Black 1TB
    CPU CoolerNZXT X72
    CaseFractal Define R6 Blackout
    Power SupplyCorsair AX860i
    Keyboard Razer Blackwidow Ultimate Stealth
    Mouse Logitech G900
    Headset Astro A40 with Mixamp
    Headset/Speakers Logitech Z 5500 Digital
    OS W10 Pro

    Join Date
    May 2018
    Reputation
    10
    Posts
    25

    I hear you man, my Aura does not see my MB either, but it does say I have a LED strip ( which I don't ). Like you said the MB is the only thing it should be reading if things are not being recognized. The good thing for me ( even though i have RGB MB and GSkill's RGB memory ) i like the static RED all over and my new build is called Demon. But i did want my memory to rainbow and the only way to do that was to turn it OFF in aura sync lol and my so called LED strip is my MB RGB control hahah. I have done all the cleaning and everything like you with revo and aura cleaner, thats not the issue. Its the Software until they can figure it out we are just stuck with it. I too love asus products and i like them for the great quality ( on most ) products not all but the lack of support is really bad. This is what happens when you wanna be good at everything ( Making products like Vid cards, MB's, monitors ETC ETC ) not perfect at 1-2 things. I think if they would to just focus on MB and 1 other thing they could be great and have less problems.


    Quote Originally Posted by m4ttjirm View Post
    Hello -

    ROG STRIX z370-i Bios 8050 (most recent)
    Core i7 8700k
    Strix 1080ti
    Corsair RGB Ram 2x16gb
    Coolermaster ML120R ARGB AIO
    All latest chipset drivers

    ASUS Aura was working perfectly for me with no issues at all. That all changed three days ago for no reason. I did not make any changes at all, and it all of a sudden stopped detecting my motherboard while everything else syncs perfectly. Everything can do anything I ask it to, but the motherboard is just stuck on solid red.

    I have tried to uninstall Aura with Revo cleaner, cleaner, regular windows uninstall.
    Used the aura cleaner tool
    I have tried to re-install multiple different versions of Aura from the beta to the stable, to all the 1.05 versions
    Nothing can detect my motherboard lights
    I have also tried to update to the latest bios, unplugged everything overnight, cleared CMOS, even completely took the whole thing apart and reseated everything.
    Tried to do everything with and without AIsuite3, no help.

    I have tried to right click the zip and "unblock" before I extract the files as some people have had success with. I have installed every time using the run as administrator function. I have tried to reboot the computer a million times and re-install aura.

    NOTHING IS WORKING and I have tried EVERYTHING from multiple articles, forums, and youtube videos. Literally, have spent hours on this. This is so incredibly frustrating as ASUS is my favorite company and I went out of my way to get everything ARGB Aura Sync compatible down to my mouse and keyboard.

    I even got to the point where I said screw it I don't even care about the 12 motherboard LED's so I go into my bios and turn OFF Aura for the system on and off states, but the light doesn't even turn off! I even changed all modes for S4 + S5 power states, nothing. It is simply just stuck on red no matter what combination of EVERY SINGLE THING that I have tried. I can't even turn the damn thing off to just forget about it.

    HOW IN THE WORLD DOES AURA SYNC NOT DETECT THE MAINBOARD AURA LIGHTS?!?! How does that even make sense?? It should be the ONLY thing it detects if anything!

    What else can I try? Is there any way for me to unplug the lights that are on the mobo? Is there any way for me to reset anything?! What is left??? Super annoying can anyone assist from ASUS? All I see is forum members trying to help people out with nothing being acknowledged. There is obviously something wrong here.

    Thanks

  4. #4
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2018
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Yeah tell me about it. I'm just running static red right now anyways so it's all good. But damn when I do want to switch it to a different color or show people what I worked on I should be able to lol. Here's hoping to the new version!



    Quote Originally Posted by EvolutionX View Post
    I hear you man, my Aura does not see my MB either, but it does say I have a LED strip ( which I don't ). Like you said the MB is the only thing it should be reading if things are not being recognized. The good thing for me ( even though i have RGB MB and GSkill's RGB memory ) i like the static RED all over and my new build is called Demon. But i did want my memory to rainbow and the only way to do that was to turn it OFF in aura sync lol and my so called LED strip is my MB RGB control hahah. I have done all the cleaning and everything like you with revo and aura cleaner, thats not the issue. Its the Software until they can figure it out we are just stuck with it. I too love asus products and i like them for the great quality ( on most ) products not all but the lack of support is really bad. This is what happens when you wanna be good at everything ( Making products like Vid cards, MB's, monitors ETC ETC ) not perfect at 1-2 things. I think if they would to just focus on MB and 1 other thing they could be great and have less problems.

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    May 2018
    Reputation
    10
    Posts
    12

    Yeah I looked everywhere for the led connection. Lol so creepy haha. I hear you man!!

    Quote Originally Posted by freemanone View Post
    Dude that's creepy..... the worst case of all i've read so far!

    and i think the LED'S behind the board are surface mounted, so no connector to unplug them .....

    .... man **** this company and the bull**** they put up with aura!

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Aug 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Angry Asus do something please

    I have the same problem. My mother is a H370f gaming. My video card (gtx 1080ti asus strix) if it is recognized, but my mother and my coolers are not, it is completely annoying, I spend a lot of money so that I do not walk and do not give me an answer. Try to do everything the same as you and nothing, regrettable.:enojado::enojado::enojado::enojado::e nojado:

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •