Page 1 of 12 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 10 of 119
  1. #1
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    ROG Rapture GT-AC5300 - Firmware 3.0.0.4.384.32799 [Report if any issues]

    New firmware (3.0.0.4.384.32799) was just released for the ROG Rapture GT-AC5300

    Manual firmware update download here:
    https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/w...221.1511925089

    Please report in this thread if any issues, thanks!

  2. #2
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2016
    Reputation
    10
    Posts
    10

    5ghz-2 still not working !! *

    Click image for larger version. 

Name:	8yGIav5.jpg 
Views:	8 
Size:	222.9 KB 
ID:	75876
    Last edited by belizejackie; 09-20-2018 at 04:56 AM.

  3. #3
    ROG Guru: White Belt Array
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    10
    Posts
    83

    Quote Originally Posted by belizejackie View Post
    5ghz-2 still not working !! *

    Click image for larger version. 

Name:	8yGIav5.jpg 
Views:	8 
Size:	222.9 KB 
ID:	75876
    random reboots still happening here.
    clients with issues to connect to WiFi still happening here.

  4. #4
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    Quote Originally Posted by belizejackie View Post
    5ghz-2 still not working !! *

    Click image for larger version. 

Name:	8yGIav5.jpg 
Views:	8 
Size:	222.9 KB 
ID:	75876
    Have you tried changing the control channel?
    Click image for larger version. 

Name:	Control Channel.JPG 
Views:	221 
Size:	31.2 KB 
ID:	75877

  5. #5
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2016
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Quote Originally Posted by MasterC@ASUS View Post
    Have you tried changing the control channel?
    Click image for larger version. 

Name:	Control Channel.JPG 
Views:	221 
Size:	31.2 KB 
ID:	75877
    The only channel works for me is 165 but it gives me 173.3mbps .. not getting the full speed ...

  6. #6
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    for me

    - 5GHz-1 not working also in guest mode
    done 3 times factory reset still same.
    (1gbps fiber speed)

  7. #7
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    11
    Posts
    42

    Quote Originally Posted by belizejackie View Post
    The only channel works for me is 165 but it gives me 173.3mbps .. not getting the full speed ...
    Try setting the wireless mode to N/AC mixed. Pick a channel (say 157 for example) Try setting the bandwidth to 40mhz or 80mhz depending on distance to the router. On professional page, turn off roaming assistant. I'm getting a 350mbps connection on 5ghz-2 to a bridge in another building about 75ft away with those settings and bandwidth set to 80mhz.

  8. #8
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    11
    Posts
    42

    Quote Originally Posted by MasterC@ASUS View Post
    New firmware (3.0.0.4.384.32799) was just released for the ROG Rapture GT-AC5300

    Manual firmware update download here:
    https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/w...221.1511925089

    Please report in this thread if any issues, thanks!
    Is it safe to assume bridge mode is still not fixed or addressed in this? I'm getting tired of updating firmware, initializing a reset, configure, find out it's still not working and then having to put the router into rescue mode, flash fw .20308, initialize a reset and configure again.

  9. #9
    ROG Member Array
    Join Date
    Jul 2016
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Quote Originally Posted by chris k View Post
    Try setting the wireless mode to N/AC mixed. Pick a channel (say 157 for example) Try setting the bandwidth to 40mhz or 80mhz depending on distance to the router. On professional page, turn off roaming assistant. I'm getting a 350mbps connection on 5ghz-2 to a bridge in another building about 75ft away with those settings and bandwidth set to 80mhz.

    same..tried all the channels and nothing ... I have been using Asus router since 66u 68u 87u ac5300 and this gt5300 is so stressful ...
    *Click image for larger version. 

Name:	cK2giiz.jpg 
Views:	5 
Size:	233.0 KB 
ID:	75895
    *

  10. #10
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    11
    Posts
    42

    Quote Originally Posted by belizejackie View Post
    same..tried all the channels and nothing ... I have been using Asus router since 66u 68u 87u ac5300 and this gt5300 is so stressful ...
    *Click image for larger version. 

Name:	cK2giiz.jpg 
Views:	5 
Size:	233.0 KB 
ID:	75895
    *
    In the screen shot, it looks like you still have the channel bandwidth set to 20/40/80. Try setting that to 80mhz. Did you "initialize" a factory reset after uploading the new firmware and then redo your settings?
    I certainly agree with your last statement! The GT has been out a year and a half and it's still not ready for the market. My rt-ac5300 does pretty much everything better then the GT.

Page 1 of 12 1 2 3 11 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •