Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    New ROGer Array majorSam PC Specs
    majorSam PC Specs
    MotherboardAsus ROG Strix H370-F Gaming
    ProcessorIntel i7-8700
    Memory (part number)CMK16GX4M1A2400C16
    Graphics Card #1Gigabyte GeForce GTX 1070
    Storage #1Samsung 860 EVO SATA M.2 500GB
    CPU CoolerCoolerMaster Blizzard T2
    CaseBluecase BG-015
    Power SupplyCorsair CX750
    Keyboard Ozone StrikeBattle Brown Switch
    Mouse Microsoft SideWinder
    Headset HyperX Cloud II
    OS Windows 10 Pro
    majorSam's Avatar
    Join Date
    Sep 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Trying to understand the LED1_CON1 in ROG Strix H370-F

    Hello there.

    I have a super simple question which I can't find its answer anywhere.

    I own a H370-F mobo and its I/O shroud's LEDs never gave a sign of life since day 0. Since I needed the PC for work and reasoning it never impacted on its performance, I couldn't really care to spend a lot of time on such pretties. Now I have some time and I'm even investing a little bit on the look of my build, so it's starting to mock me.
    I've noticed, on H370-F manual, that there is a LED1_CON1 connector under the bridge of my mobo.

    Manual image: https://i.imgur.com/RaiXjss.png

    ... I builded the PC myself and couldn't really understand what it was for at first sight. I understood it was a hidden (?) connector for a LED strip or something. Basically, purely optional, but Aura software never ever started on my PC since I've been trying and I think it has to do with it.

    Which brings me to the TL;DR questions:

    1- Is the LED1_CON1 for the LEDs on the I/O shroud? (refer to the manual image link above to understand)

    2- If positive, how can I connect a LED strip later since the H370-F only has one RGB header?


    Thanks in advance.

  2. #2
    New ROGer Array majorSam PC Specs
    majorSam PC Specs
    MotherboardAsus ROG Strix H370-F Gaming
    ProcessorIntel i7-8700
    Memory (part number)CMK16GX4M1A2400C16
    Graphics Card #1Gigabyte GeForce GTX 1070
    Storage #1Samsung 860 EVO SATA M.2 500GB
    CPU CoolerCoolerMaster Blizzard T2
    CaseBluecase BG-015
    Power SupplyCorsair CX750
    Keyboard Ozone StrikeBattle Brown Switch
    Mouse Microsoft SideWinder
    Headset HyperX Cloud II
    OS Windows 10 Pro
    majorSam's Avatar
    Join Date
    Sep 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    I took the weekend to open my case and verify this.

    Turns out my IO shield's light wasn't turning on because the LED1_CON1 cable wasn't properly connected.
    The manual mentions it but it comes already connected, so no additional cable came with the motherboard. This is solved now, thanks.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •