Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    ROG TYTAN G30AB does not support win10

    You know that we bought Rog series just for high performance. And the major feature of the computer is sytem level up and controllable features of mainboard.
    BUT I cannot use sytem level up with my G30AB just because they dont have windows 10 driver. I have just formated my system and reinstall a clean version of w10 and tried from the beginning I cannot install drivers of system level up driver and asus suite II, either installation didnt started and gave me an error message which is "your system doesnt support" etc.
    I cannot install the driver of chipset bcs of there is no version for w10.
    I read that some of you guys solve that problem with using drivers for w8.1 but it doesnt work for me.
    I cannot understand WTF is that!

    If you can give me any suggestion it would be great.
    Thank you...

  2. #2
    ROG Guru: Black Belt Array toronto699 PC Specs
    toronto699 PC Specs
    Laptop (Model)G752-VY-DH78K , G751-JYDH72X
    MotherboardRog Tytan G30AB
    Processori7-4770K
    Memory (part number)32GB
    Graphics Card #1Asus Gold20th GTX980Ti
    Sound CardDell X-Fi Audigy SoundBlaster
    Monitor3 Acer K272HL
    Storage #1118 GB/OS
    Storage #22.72 TB
    CPU CoolerIntegrated Liquid-Cooled CPU
    CaseG30AB
    Power SupplyAsus 700 Watt
    Keyboard Razer BlackWidow Ultimate
    Mouse Razer Diamond Back
    Headset Sony Studio Professional , Razer Seiren Mic
    Mouse Pad Razer FireFly
    Headset/Speakers Logittech 5.1 Z-5500
    OS W 10
    Network RouterSagemon Fast 5250 Hub 2000

    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    74
    Posts
    2,408

    The G30 Ab Supports W10 , I Have One , You Can Install The original W8.1 drivers for over clocking and they will work just fine , What Bios Do You Have In stalled , Every 8.1 driver should install On That PC , chip set does not care what version of windows you have , When you did a clean install W10 installed all its own drivers , rightly or wrongly for the unit , check version #s from your W10 install and the G30 driver page ,
    Last edited by toronto699; 10-02-2018 at 01:57 PM.

  3. #3
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    I cannot understand why I cannot install asus suite II in that case?
    My bios version is 0602. it is the latest isnt it?

    After I read your message i tried installing "AISuite_II_Win8-1_G30AB_VER20401" but it gave me severals error before the installation start
    "no driver file"
    "load Aslo error" x2 times
    "the model does not support this application"

    any idea?

  4. #4
    ROG Guru: Black Belt Array toronto699 PC Specs
    toronto699 PC Specs
    Laptop (Model)G752-VY-DH78K , G751-JYDH72X
    MotherboardRog Tytan G30AB
    Processori7-4770K
    Memory (part number)32GB
    Graphics Card #1Asus Gold20th GTX980Ti
    Sound CardDell X-Fi Audigy SoundBlaster
    Monitor3 Acer K272HL
    Storage #1118 GB/OS
    Storage #22.72 TB
    CPU CoolerIntegrated Liquid-Cooled CPU
    CaseG30AB
    Power SupplyAsus 700 Watt
    Keyboard Razer BlackWidow Ultimate
    Mouse Razer Diamond Back
    Headset Sony Studio Professional , Razer Seiren Mic
    Mouse Pad Razer FireFly
    Headset/Speakers Logittech 5.1 Z-5500
    OS W 10
    Network RouterSagemon Fast 5250 Hub 2000

    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    74
    Posts
    2,408

    Read This Thread , He reinstalled W8.1 Just like the day he bought it
    https://rog.asus.com/forum/showthrea...ICKING-ALIVE!-)

    W8.1
    https://www.bing.com/search?q=wimdow...R&pc=EUPP_ASTE
    Last edited by toronto699; 10-03-2018 at 12:39 AM.

  5. #5
    New ROGer Array
    Join Date
    Sep 2018
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Thank you so much for your help. As soon as I can I will install a clean w 8.1 as you did. But it is not understandable why asus doesnt have w10 drivers for our PCs. It is still one of good performance gaming machine.
    I wrote an email to the assus service about that subject and they said "sorry we dont have w10 drivers for that model." thats all (!)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •