Page 45 of 70 FirstFirst ... 35 43 44 45 46 47 55 ... LastLast
Results 441 to 450 of 700
  1. #441
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jan 2015
    Reputation
    10
    Posts
    27

    How do I get the ASUS Rampage V Extreme to work with sonic Studio 3? Trying to get it to work with my headphones

  2. #442
    ROG Member Array
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    9

    Quote Originally Posted by MoKiChU View Post
    HDA drivers are not made to work with Realtek Audio Control (which is made to work with UAD drivers), but with Realtek HD Audio Manager.

    Anyway, you can now use the UAD Standalone tutorial/drivers, I just integrated the drivers corresponding to your motherboard (ROG Maximus XI Apex) allowing you to install/use Realtek Audio Control.

    Thank you in advance for keeping me informed that everything works perfectly.
    Thank you very much, ist works great. Great Support!

  3. #443
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2019
    Reputation
    10
    Posts
    2

    [BUG] AUDIO ELEMENTS LOST WHEN PLAYING ON Windows 10 19H1

    Quote Originally Posted by MoKiChU View Post
    Hello everyone,

    New version of Realtek HD Audio Drivers (UAD - ASUS Nahimic & RTK | ASUS Nahimic + SS3 integration) has just been released :

    - Realtek HD Audio Drivers (UAD - ASUS Nahimic & RTK) - Last version [07/05/2019] :
    ----Drivers : 6.0.8699.1 WHQL
    ----Download : https://mega.nz/#!FVlg1I6B!C1qEAp53X...hI7dQBFf-vKaaA

    - Realtek HD Audio Drivers (UAD - ASUS Nahimic + SS3 integration) - Last version [07/05/2019] :
    ----Drivers : 6.0.8699.1 WHQL
    ----SS3 Extension Drivers : 1.2.2.58001 WHQL
    ----NH3/SS3 APO SoftwareComponent Drivers : 1.3.1.0 WHQL
    ----Download : https://mega.nz/#!9FtHxCiS!X-jtbG_jh...wTKvNwscN1wdUg

    Thread updated.

    There's a problem with UAD drivers on Windows 10 19H1 (Version 1903) that sometimes Nahimic audio enhancements loses audio elements and volumes during playing audio.
    I got this problem after installing Windows 10 19H1. I've tried drivers vary from 6.0.1.8491 to 6.0.1.8694 on my Realtek ALC255, but the problem still exists. Not sure if it is necessary to submit feedback to Microsoft or Nahimic.

  4. #444
    New ROGer Array
    Join Date
    May 2019
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Quote Originally Posted by MoKiChU View Post
    Hi,

    Which motherboard do you use ?
    I use a GL502 laptop (HM170 chipset) and an external monitor with built-in speakers.
    The problem seems to be happen after switching audio output devices (laptop speakers, headphones, monitor speakers, etc.) or when starting a new audio signal transmission (play a song, etc.). Restarting system or transmission can temporarily solve this, not sure when will it occur again.
    Also, maybe it is because they ended adaptive driver support for these devices. But I haven't rollback to see if new drivers work properly on Windows 10 RS5 (1809).
    Last edited by Episode Sane; 05-11-2019 at 04:54 AM.

  5. #445
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by MoKiChU View Post
    Hello everyone,

    New version of Realtek HD Audio Drivers (UAD - ASUS Nahimic & RTK | ASUS Nahimic + SS3 integration) has just been released :

    - Realtek HD Audio Drivers (UAD - ASUS Nahimic & RTK) - Last version [07/05/2019] :
    ----Drivers : 6.0.8699.1 WHQL
    ----Download : https://mega.nz/#!FVlg1I6B!C1qEAp53X...hI7dQBFf-vKaaA

    - Realtek HD Audio Drivers (UAD - ASUS Nahimic + SS3 integration) - Last version [07/05/2019] :
    ----Drivers : 6.0.8699.1 WHQL
    ----SS3 Extension Drivers : 1.2.2.58001 WHQL
    ----NH3/SS3 APO SoftwareComponent Drivers : 1.3.1.0 WHQL
    ----Download : https://mega.nz/#!9FtHxCiS!X-jtbG_jh...wTKvNwscN1wdUg

    Thread updated.
    Version with integrations works perfect. Standalone version installs, but there is just no sound for me. Previous versions of standalone drivers worked as they should. Windows 10 1809, Maximus IX Hero, made a clean install - without any result.

  6. #446
    ROG Enthusiast Array KSMerg PC Specs
    KSMerg PC Specs
    MotherboardASUS ROG Maximus IX Code
    ProcessorIntel Core i7-7700k
    Memory (part number)HiperX Predator HX433C16PB3K2/16
    Graphics Card #1ROG STRIX-GTX1080-A8G-GAMING
    MonitorAsus PG278Q
    Storage #1Samsung 970 PRO
    Storage #2950 PRO/960 PRO
    CPU CoolerNoctua NH-D15S
    CaseFractal Design Define C
    Power SupplyChieftec Nitro 2 (BPS-750C2)
    Keyboard Logitech G710+
    Mouse Logitech G402
    Headset/Speakers Microlab H11
    OS W10
    Network RouterAsus RT-AS87U

    Join Date
    Jul 2017
    Reputation
    10
    Posts
    32

    Quote Originally Posted by Fautor View Post
    Version with integrations works perfect. Standalone version installs, but there is just no sound for me. Previous versions of standalone drivers worked as they should. Windows 10 1809, Maximus IX Hero, made a clean install - without any result.
    Using the Standalone version you need to turn off all sound effects in the realtek audio console.

  7. #447
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by KSMerg View Post
    Using the Standalone version you need to turn off all sound effects in the realtek audio console.
    Oh, my bad, forgot about that, thx!

  8. #448
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2018
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by MoKiChU View Post
    Hello everyone,

    New version of Realtek HD Audio Drivers (UAD - ASUS Nahimic & RTK | ASUS Nahimic + SS3 integration) has just been released :

    - Realtek HD Audio Drivers (UAD - ASUS Nahimic & RTK) - Last version [07/05/2019] :
    ----Drivers : 6.0.8699.1 WHQL
    ----Download : https://mega.nz/#!FVlg1I6B!C1qEAp53X...hI7dQBFf-vKaaA

    - Realtek HD Audio Drivers (UAD - ASUS Nahimic + SS3 integration) - Last version [07/05/2019] :
    ----Drivers : 6.0.8699.1 WHQL
    ----SS3 Extension Drivers : 1.2.2.58001 WHQL
    ----NH3/SS3 APO SoftwareComponent Drivers : 1.3.1.0 WHQL
    ----Download : https://mega.nz/#!9FtHxCiS!X-jtbG_jh...wTKvNwscN1wdUg

    Thread updated.
    Hi, this driver package is defective - windows event log keeps throwing 'nahimic service could not start because file not found.'

    Can you please post a link to the previous driver package, this one keeps crashing games and causes major sound lags.

    Thanks

  9. #449
    ROG Guru: White Belt Array Scorpion PC Specs
    Scorpion PC Specs
    MotherboardASUS Maximus XI Extreme
    Processori9-9900k @ 5.0GHz
    Memory (part number)G.SKILL TridentZ RGB Series 3600MHz 16GB F4-3600C16D-16GTZR
    Graphics Card #1EVGA 1080 Ti FTW3
    Graphics Card #2EVGA 1080 Ti FTW3
    MonitorAcer Predator XB271HU 27" 1440P G-Sync
    Storage #1Samsung 970 EVO Plus 500GB NVME (OS)
    Storage #2Intel 660p NVME 2TB (Games)
    CPU CoolerCorsair H115i RGB Platinum
    CaseCorsair 750D Airflow Edition Full Tower
    Power SupplyCorsair AX1200i PSU
    Keyboard Logitech G19s
    Mouse Logitech G502
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterASUS RT-AC88U

    Join Date
    Mar 2012
    Reputation
    11
    Posts
    111

    Quote Originally Posted by Cellar Door View Post
    Hi, this driver package is defective - windows event log keeps throwing 'nahimic service could not start because file not found.'

    Can you please post a link to the previous driver package, this one keeps crashing games and causes major sound lags.

    Thanks
    No problems here, try to re-download and try again would be my first thought, I have it installed on like 5-6 systems and no problems at all...
    Intel i9-9900k @ 5000Mhz on H115i RGB Platinum
    ASUS Maximus XI Extreme BIOS 1005
    G.SKILL TridentZ RGB 16GB @ 3333MHz 2x8GB 14-14-14-36-1T
    2x in SLI EVGA GeForce GTX 1080 Ti FTW3 @ 2100/12000 On Air
    Onboard SupremeFX
    Samsung 970 EVO Plus 500GB - SSD (Games): Intel 660p 2TB
    Corsair AX1200i
    Coorsair Obsidian 750D Air
    Logitech G19s - Mouse: Logitech G502
    Windows 10 Pro x64-bit
    Acer Predator XB271HU 27" 144/165Hz G-Sync IPS 1440P

  10. #450
    ROG Member Array
    Join Date
    Sep 2018
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by Scorpion View Post
    No problems here, try to re-download and try again would be my first thought, I have it installed on like 5-6 systems and no problems at all...
    I have done this 3 times, this is on latest win 10 pro. Each time the nahimic service fails to start because the nahimicservice.exe does get installed into system32 folder.

    There is either an issue with the installer - as this worked perfectly fine with each previous version posted in this thread. Are you installing the driver manually through the device manager?

Page 45 of 70 FirstFirst ... 35 43 44 45 46 47 55 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •