Page 56 of 70 FirstFirst ... 6 46 54 55 56 57 58 66 ... LastLast
Results 551 to 560 of 693
  1. #551
    ROG Enthusiast Array olimpiubogatean PC Specs
    olimpiubogatean PC Specs
    MotherboardAsus ROG Maximus X Code / Z170 PRO GAMING
    ProcessorIntel Core i7-8086K / Intel Core i7 6700K
    Memory (part number)Kingston HyperX KHX3000C15D4 16GB
    Graphics Card #1MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8GB
    Graphics Card #2Drive #4 - ST1000DM010-2EP102 (931 GB)
    Graphics Card #3Drive #3 - ST1000DX002-2DV162 (931 GB)
    Graphics Card #4Drive #5 - INTEL SSDPEKKW128G7 (119 GB)
    MonitorDell UltraSharp U2515H (MiniDP)
    Storage #1Drive #1 - ST2000DX002-2DV164 (1863 GB)
    Storage #2Drive #2 - KINGSTON SUV400S37120G (111 GB)
    CPU CoolerCooler CPU Enermax Liqmax II 240
    CaseCarcasa Thermaltake Versa U21
    Power SupplySeasonic G Series 650W
    OS Windows10 Pro
    Network RouterLINKSYS WRT1900ACS V2 firmware OpenWrt
    olimpiubogatean's Avatar
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    10
    Posts
    51

    Quote Originally Posted by MoKiChU View Post
    Hello everyone,

    New version of Realtek HD Audio Drivers (UAD - ASUS ROG & ASUS PRIME-TUF) has just been released :

    - Realtek HD Audio Drivers (UAD - ASUS ROG) - Latest version [23/07/2019] :
    ----Drivers : 6.0.8761.1 WHQL
    ----SS3 Extension Driver : 1.2.5.59003 WHQL
    ----NH3/SS3 APO SoftwareComponent Driver : 1.4.2.0 WHQL
    ----DTSX Ultra APO4x Extension Driver : 1.0.4.0 WHQL
    ----DTS APO4x Service SoftwareComponent Driver : 1.0.20.0 WHQL
    ----DTS APO4x Core SoftwareComponent/SoftwareDevice Driver : 1.0.20.0 WHQL
    ----Download : https://mega.nz/#!pFsSEIDD!ZwzWxeSKi...Xcdo7QbboysfLU

    - Realtek HD Audio Drivers (UAD - ASUS PRIME-TUF) - Latest version [23/07/2019] :
    ----Drivers : 6.0.8761.1 WHQL
    ----DTSX Ultra APO4x Extension Driver : 1.0.4.0 WHQL
    ----DTS APO4x Service SoftwareComponent Driver : 1.0.20.0 WHQL
    ----DTS APO4x Core SoftwareComponent/SoftwareDevice Driver : 1.0.20.0 WHQL
    ----DTS HPXv1 APO3x Extension Driver : 1.0.18.1 WHQL
    ----DTS HPXv1 APO3x SoftwareComponent Driver : 2.0.0.1 WHQL
    ----DTS Custom APO3x Extension Driver : 1.0.9.0 WHQL
    ----DTS Custom APO3x SoftwareComponent Driver : 1.1.10.1 WHQL
    ----DTS APO3x SoftwareComponent/SoftwareDevice Driver : 1.0.17.0 WHQL
    ----Download : https://mega.nz/#!dQsA2A7J!e0XzVgHYG...O0e8PCYi4aEUew

    Thread updated.
    Hello,

    ROG Maximus X Code, there is no sound with this driver,
    I went back to the previous version to have sound, strange I do not get any error.
    When unzipping the archive I received an error with winrar, I had to use 7zip to get no error while unzipping!

    ,

  2. #552
    New ROGer Array
    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    11
    Posts
    2

    Lightbulb can't connect to RPC server

    So I was struggling to resolve that nasty "can't connect to RPC server" issue with Realtek Audio Console recently.
    I have ASUS ROG Maximus XI Hero WIFI MB, clean win10 1903 install, tried everything, standard drivers from Asus support web page, new drivers from ROG forums, some other 3rd party sources without any luck... Clean install, registry and traces clean - all related software components in Device manager seems to be working but Audio Console doesn't.
    In despair, absolutely randomly was browsing tenforums on Realtek HDA drivers thread and somebody just mentioned the very same issue with the solution, which was very unexpected:

    There is a system service REaltek Audio Universal Service which is running just fine but Audio console still doesn't want to.
    BUT as it turned out, there is a missing autorun entry, which runs THE VERY SAME executable AGAIN, but under current user context, makes no sense to me, but it's freaking works now.
    2 full days of troubleshooting... maaan...

    in the registry path:
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run
    you have to manually add an entry (refer to existing ones or google how to add)
    C:\WINDOWS\System32\RtkAudUService64.exe -background

    OR run the same command manually for immediate effect
    (Realtek Audio Universal Service still needs to be running.)

    now all 3 apps are working fine and I finally could swap central and sub channels which drove me crazy.

    And also MS store direct links for those who's also struggling finding that:

    Console
    https://www.microsoft.com/store/productId/9p2b8mcsvpln
    Sonic Studio
    https://www.microsoft.com/store/productId/9n81c41dq5sj
    Sonic Radar
    https://www.microsoft.com/store/productId/9n42q5xmcxms


    CU round,
    MarvinFS

  3. #553
    ROG Enthusiast Array olimpiubogatean PC Specs
    olimpiubogatean PC Specs
    MotherboardAsus ROG Maximus X Code / Z170 PRO GAMING
    ProcessorIntel Core i7-8086K / Intel Core i7 6700K
    Memory (part number)Kingston HyperX KHX3000C15D4 16GB
    Graphics Card #1MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8GB
    Graphics Card #2Drive #4 - ST1000DM010-2EP102 (931 GB)
    Graphics Card #3Drive #3 - ST1000DX002-2DV162 (931 GB)
    Graphics Card #4Drive #5 - INTEL SSDPEKKW128G7 (119 GB)
    MonitorDell UltraSharp U2515H (MiniDP)
    Storage #1Drive #1 - ST2000DX002-2DV164 (1863 GB)
    Storage #2Drive #2 - KINGSTON SUV400S37120G (111 GB)
    CPU CoolerCooler CPU Enermax Liqmax II 240
    CaseCarcasa Thermaltake Versa U21
    Power SupplySeasonic G Series 650W
    OS Windows10 Pro
    Network RouterLINKSYS WRT1900ACS V2 firmware OpenWrt
    olimpiubogatean's Avatar
    Join Date
    Feb 2019
    Reputation
    10
    Posts
    51

    Quote Originally Posted by MoKiChU View Post
    Hello everyone,

    New version of Realtek HD Audio Drivers (UAD - ASUS ROG-PRIME-TUF) has just been released :

    - Realtek HD Audio Drivers (UAD - ASUS ROG-PRIME-TUF) - Latest version [23/07/2019] :
    ----Drivers : 6.0.8761.1 WHQL
    ----SS3 Extension Driver : 1.2.5.59003 WHQL
    ----NH3/SS3 APO SoftwareComponent Driver : 1.4.2.0 WHQL
    ----DTSX Ultra APO4x Extension Driver : 1.0.4.0 WHQL
    ----DTS APO4x Service SoftwareComponent Driver : 1.0.20.0 WHQL
    ----DTS APO4x Core SoftwareComponent/SoftwareDevice Driver : 1.0.20.0 WHQL
    ----DTS HPXv1 APO3x Extension Driver : 1.0.18.1 WHQL
    ----DTS HPXv1 APO3x SoftwareComponent Driver : 2.0.0.1 WHQL
    ----DTS Custom APO3x Extension Driver : 1.0.9.0 WHQL
    ----DTS Custom APO3x SoftwareComponent Driver : 1.1.10.1 WHQL
    ----DTS APO3x SoftwareComponent/SoftwareDevice Driver : 1.0.17.0 WHQL
    ----Download : https://mega.nz/#!MRFhAYBK!ZyAmSUmsC...Jy31YPuN8rKPhQ

    Thread updated.
    I installed the latest version of the driver, now I have sound but can not adjust the sound of the equalizer and the soni studio does not open.
    The sound stays the same even if you choose another equalizer configuration profile in the realtek audio controller interface

    Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	0 
Size:	754.9 KB 
ID:	81170

    I went back to the old version that works smoothly!

    Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	0 
Size:	100.1 KB 
ID:	81171
    Last edited by olimpiubogatean; 07-26-2019 at 06:18 PM.

  4. #554
    ROG Enthusiast Array Saltgrass PC Specs
    Saltgrass PC Specs
    MotherboardMaximus X Hero (Wi-Fi)
    Processori7 8700K
    Memory (part number)HX433C16PB3K4/32
    Graphics Card #1EVGA GTX 1080 Ti
    Sound CardOn Board
    MonitorLG 34UC89G
    Storage #1Samsung 970 Pro 1 TB
    Storage #2Samsung 860 Pro 1 TB
    CPU CoolerCooler Master Hyper 212X
    CaseCooler Master
    Power SupplyAntec HCP Platinum 1000
    Keyboard Black Widow Ultimate
    Mouse Logitech G600
    Headset/Speakers Logitech wired 5.1
    OS Win 10 Pro
    Network RouterROG Rapture GT-AX11000
    Accessory #1 VR Headset
    Accessory #2 Saitek X53

    Join Date
    Jan 2014
    Reputation
    10
    Posts
    51

    If the Sonic Studio 3 window does not completely open, the Nahimic service is probably not running. I brought this up just prior to your post and it was related to a Nvidia driver disabling enhancements, or so it appears.

  5. #555
    ROG Guru: White Belt Array dfaovred PC Specs
    dfaovred PC Specs
    MotherboardASUS Rog Strix Z390-F Gaming
    ProcessorIntel i5 8600K
    Memory (part number)16GB HyperX Predator RGB DDR4 3200MHz
    Graphics Card #1ASUS Rog Strix 1070 OC
    Storage #1Samsung 970 EVO Plus 500GB M.2 NVMe
    Storage #2Samsung 860 EVO 1TB
    CPU CoolerNZXT Kraken X52
    CaseNZXT H440
    Power SupplyCorsair HX850
    Keyboard HyperX Alloy Elite RGB
    Mouse HyperX Pulsefire Core RGB
    Headset HyperX Cloud II
    Mouse Pad HyperX
    Headset/Speakers Corsair SP2500
    OS Windows 10 (1903)
    dfaovred's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    12
    Posts
    83

    Quote Originally Posted by MoKiChU View Post
    Hello everyone,

    New version of Realtek HD Audio Drivers (UAD - ASUS ROG-PRIME-TUF) has just been released :

    - Realtek HD Audio Drivers (UAD - ASUS ROG-PRIME-TUF) - Latest version [23/07/2019] :
    ----Drivers : 6.0.8761.1 WHQL
    ----SS3 Extension Driver : 1.2.5.59003 WHQL
    ----NH3/SS3 APO SoftwareComponent Driver : 1.4.2.0 WHQL
    ----DTSX Ultra APO4x Extension Driver : 1.0.4.0 WHQL
    ----DTS APO4x Service SoftwareComponent Driver : 1.0.20.0 WHQL
    ----DTS APO4x Core SoftwareComponent/SoftwareDevice Driver : 1.0.20.0 WHQL
    ----DTS HPXv1 APO3x Extension Driver : 1.0.18.1 WHQL
    ----DTS HPXv1 APO3x SoftwareComponent Driver : 2.0.0.1 WHQL
    ----DTS Custom APO3x Extension Driver : 1.0.9.0 WHQL
    ----DTS Custom APO3x SoftwareComponent Driver : 1.1.10.1 WHQL
    ----DTS APO3x SoftwareComponent/SoftwareDevice Driver : 1.0.17.0 WHQL
    ----Download : https://mega.nz/#!MRFhAYBK!ZyAmSUmsC...Jy31YPuN8rKPhQ

    Thread updated.
    Thanks for the update.

    After updating I am now suffering the slow program startup (Chrome/Firefox) etc.

    I tried to go back a version but it did not solve the issue. Nahimic service is causing the slowdown.

  6. #556
    ROG Member Array leo91531 PC Specs
    leo91531 PC Specs
    MotherboardROG MAXIMUS XI HERO
    ProcessorIntel® Core™ i9-9700K Processor
    Memory (part number)T-froce RGB DDR4 4000 8G*4
    Graphics Card #1Sea Hawk X RTX2080Ti
    Monitor35' 21:9 3440*1440@100Hz
    Storage #1Intel® 760P 256GB SSD
    Storage #2HGST 8TB He HDD
    CPU CoolerCorsair Hydro H150i PRO RGB 360mm
    Power SupplyAntec NeoECO GOLD 750W
    Keyboard ASUS STRIX TACTIC PRO
    Mouse Logic
    Headset ROG CENTURION 7.1
    Headset/Speakers SONY SRS-D5
    OS WIN10 64bit
    Accessory #1 ML120*6
    leo91531's Avatar
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    10
    Posts
    17

    Quote Originally Posted by olimpiubogatean View Post
    i installed the latest version of the driver, now i have sound but can not adjust the sound of the equalizer and the soni studio does not open.
    The sound stays the same even if you choose another equalizer configuration profile in the realtek audio controller interface

    Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	0 
Size:	754.9 KB 
ID:	81170

    i went back to the old version that works smoothly!

    Click image for larger version. 

Name:	Capture.PNG 
Views:	0 
Size:	100.1 KB 
ID:	81171
    +1

    fuxk win10

  7. #557
    New ROGer Array booimXI PC Specs
    booimXI PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Formula
    ProcessorIntel i9-9900K
    Memory (part number)32 GB Corsair DDR4-2133
    Graphics Card #1MSI nVidia Geforce RTX 2080
    MonitorAsus PA329Q
    Storage #1Samsung 970 Pro NVME M2 1 TB
    Storage #2WDC Black Sata 3 TB
    CPU CoolerNoctua NH-D15
    CaseCooler Master Cosmos 700P
    Power SupplySeasonic Platinum Plus 850 W
    Keyboard Microsoft Ergonomic 2000
    Mouse SteelSeries Sensei (RAW)
    Mouse Pad Logitech Hardmat
    OS Windows 10 Pro x64 (build 1903)
    Accessory #1 Wacom Intuos

    Join Date
    Jun 2019
    Reputation
    10
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by MarvinFS View Post
    So I was struggling to resolve that nasty "can't connect to RPC server" issue with Realtek Audio Console recently.
    I have ASUS ROG Maximus XI Hero WIFI MB, clean win10 1903 install, tried everything, standard drivers from Asus support web page, new drivers from ROG forums, some other 3rd party sources without any luck... Clean install, registry and traces clean - all related software components in Device manager seems to be working but Audio Console doesn't.
    In despair, absolutely randomly was browsing tenforums on Realtek HDA drivers thread and somebody just mentioned the very same issue with the solution, which was very unexpected:

    There is a system service REaltek Audio Universal Service which is running just fine but Audio console still doesn't want to.
    BUT as it turned out, there is a missing autorun entry, which runs THE VERY SAME executable AGAIN, but under current user context, makes no sense to me, but it's freaking works now.
    2 full days of troubleshooting... maaan...

    in the registry path:
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run
    you have to manually add an entry (refer to existing ones or google how to add)
    C:\WINDOWS\System32\RtkAudUService64.exe -background

    OR run the same command manually for immediate effect
    (Realtek Audio Universal Service still needs to be running.)

    now all 3 apps are working fine and I finally could swap central and sub channels which drove me crazy.

    And also MS store direct links for those who's also struggling finding that:

    Console
    https://www.microsoft.com/store/productId/9p2b8mcsvpln
    Sonic Studio
    https://www.microsoft.com/store/productId/9n81c41dq5sj
    Sonic Radar
    https://www.microsoft.com/store/productId/9n42q5xmcxms


    CU round,
    MarvinFS
    Wow, this one actually works!!
    Thanks, man...

  8. #558
    New ROGer Array killin PC Specs
    killin PC Specs
    MotherboardAsus ROG maximus XI hero WIFI
    ProcessorIntel 8700k OC'd 5.0GHZ @1.3515V
    Memory (part number)G-Skill ripjaws 16GB @ 3200MHZ dual channel
    Graphics Card #1EVGA FTW3 2080TI
    Sound CardN/A
    MonitorAcer Predator XB271HU
    Storage #1Samsung 970 pro NVME M.2 500GB
    Storage #2Samsung 860 Pro 4TB SSD
    CPU CoolerCorsair 360MM AIO Cooler
    CaseCorsair Carbide 275R
    Power SupplyEVGA 850W PSU Modular 80+ Gold
    Keyboard Corsair k70
    Mouse Corsair M65
    Headset Razer Kraken Pro V2
    Mouse Pad Corsair MM300
    Headset/Speakers Logitech G560
    OS Windows 10 X64 Pro

    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    5

    This thread assisted me on getting the realtek audio console back! thank you!

  9. #559
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Sep 2018
    Reputation
    10
    Posts
    60

    Hello guys.
    So now the drivers are united? One executable for all motherboards?
    Thank you.

  10. #560
    New ROGer Array davidsds PC Specs
    davidsds PC Specs
    MotherboardAsus ROG Strix Z370-F Gaming
    ProcessorIntel Core i7-8700K
    Memory (part number)CMR16GX4M2C3000C15
    Graphics Card #1EVGA GTX 970
    Storage #1Samsung 840 EVO 250GB
    OS Windows 10 1803

    Join Date
    Jul 2019
    Reputation
    10
    Posts
    3

    Problem with Realtek Audio Console app

    Hello Guys.

    I have a ROG Strix Z370-F motherboad and I never had problems until a week ago. I was using the driver/apps from "DRV_Audio_RTK_SZ_Nahimi_TSD_W10_64_VER6018666_201 90611R.zip", that I got on the official page from my motherboard. Everything works. But almost one week ago, the "Microsoft Store" updated the "Sonic Studio 3" and asked me to restart the computer. I did and after that, the "Realtek Audio Console" get stuck on the "splash" screen. The "Sonic Studio 3" app open with no problem and I have sound. The only problem are the Realtek app.

    I tried uninstall everything and install again, I tried to use the old "Sonic Studio 3" from "DRV_Audio_RTK_SZ_Nahimi_TSD_W10_64_VER6018666_201 90611R.zip", but the problem remained. I followed all the steps from the page 1 from this thread and nothing fixed the problem.

    After try a lot, I found a workaround: if I go in Services and change the Nahimic service from "Automatic" to "Automatic (Delayed Start)", after about 3 minutes from Windows startup (when the delayed services are running), if I open the Realtek app and Sonic Studio 3 App, both works without problem. But if I let it on "Automatic", the Realtek app get stuck on the splash screen.

    If anyone knows how I can fix that issue properly, I appreciate the help.

    PS.: I using the Windows 10 1803.

    A capture showing the problem:

Page 56 of 70 FirstFirst ... 6 46 54 55 56 57 58 66 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •