Page 9 of 80 FirstFirst ... 7 8 9 10 11 19 59 ... LastLast
Results 81 to 90 of 791

Thread: Deleted

  1. #81
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jul 2018
    Reputation
    10
    Posts
    43

    Quote Originally Posted by liakou View Post
    I just tried Sonic Studio 3 UWP v3.13.1 which is bundled in an older Realtek UAD driver version that I got. I uninstalled v3.13.3 and installed the older app and I can confirm that the "Application Manager" list under Advanced mode works fine in this version. Every media application that I run is being detected by SS3. So that's clearly a bug of the newer version. And maybe the other issue im having is also a bug. So yeah.. Im going to also wait and see if it gets fixed in the next SS3 update and if not im going back to HDA.
    would you mind sharing a LINK to that .exe, I would like to try it please?

    Nevermind, found some

    You beast!!!!!1 It works on my rig now, thanks dude, you are a legend!!!

    what I can say is in the new SS3 and SR3 update file, something was missing, I downloaded the ones off the support page, they worked, updated in windows update and no issues anymore
    Last edited by DJ Asthma; 11-02-2018 at 07:37 PM.

  2. #82
    ROG Enthusiast Array liakou PC Specs
    liakou PC Specs
    MotherboardCrosshair VII Hero X470
    ProcessorRyzen 3900x
    Memory (part number)G.Skill TridentZ Neo 32GB 3600C16@3600C14
    Graphics Card #1ASUS ROG Strix Vega 64
    MonitorSamsung C27HG70
    Storage #1Samsung 960 Evo 250GB
    Storage #2Samsung 860 Evo 1TB+500GB
    CPU CoolerArctic Liquid Freezer II 360
    CaseCoolermaster H500M
    Power SupplyCorsair RMi 850
    Keyboard Logitech G910 Orion Spectrum
    Mouse Logitech G PRO Wireless
    Headset Corsair VOID Pro
    Mouse Pad Logitech Powerplay
    Headset/Speakers Logitech G560
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterZTE ZXHN H168N VDSL2 + ASUS RT-AC86U
    liakou's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    10
    Posts
    68

    Glad it worked for you! Just make sure now that you don't have auto updates checked in Microsoft Store. Will wait for the next update to see if it gets better. I'll make sure to let you know here.

  3. #83
    ROG Guru: White Belt Array GotKevlar PC Specs
    GotKevlar PC Specs
    MotherboardAsus Strix Z370-G Gaming (WiFi AC)
    Processori7-8700K @ 4.4 Ghz
    Memory (part number)F4-3466C16D-32GTZ (2x16) (XMP On)
    Graphics Card #1ZT-P10800H-10P
    Sound CardSupremeFX 8-Channel HDA CODEC S1220A
    MonitorSamsung 55" Curved
    Storage #1Samsung SSD 970 EVO 250G NVMe M.2
    Storage #2Intel 660p Series M.2 SSDPEKNW020T8X1
    CPU CoolerNZXT RL-KRX42-02
    CaseTT Level 20 VT
    Power SupplyPS-TPG-0850FPCPUS-P
    Keyboard SteelSeries MERC Stealth
    Mouse R2 Omnimouse
    Headset SteelSeries H Wireless
    Mouse Pad KILLENFLOR DECK
    Headset/Speakers Yamaha SR-300
    OS Win 10 Pro X64 1803 (os build 17134.345)
    Network RouterUbiquiti USGv3
    Accessory #1 (1) ThermalTake 200 mm Fan
    GotKevlar's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    10
    Posts
    75

    Damn drivers. what a pain to get installed. But im good now

  4. #84
    ROG Guru: Yellow Belt Array Clouseau PC Specs
    Clouseau PC Specs
    MotherboardROG STRIX X470-F GAMING
    Processor3800X @ PE lvl3
    Memory (part number)F4-3600C16D-16GTZ @ 3600
    Graphics Card #1ROG STRIX OC GTX 1080
    MonitorSamsung C27HG70
    Storage #1Samsung 960 EVO
    Storage #2Samsung 850 EVO
    CPU CoolerNoctua NH-D15 SE-AM4
    CaseThermaltake Core X9
    Power SupplySeasonic Prime SSR-1200PD
    OS Windows 10 Pro RS4(1903)
    Clouseau's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    146

    Experiences with the C6H board:

    • UAD version 8553 first version that worked with UWP Real Audio Console
    • UAD 8553 for some reason needed A-Volute N3 version 1030 for SS3 to work
    • SR3 has never worked; always would start and immediately close
    • UAD version 8557 installed(updated) on top of 8553 worked perfectly
    • Recent SS3 update stuck in debug mode (constant creation of tiny dump files in temp folder)
    • Clean install of 8557 (after removing all traces in registry and file folders of Realtek, Nahimic, and SS3) nothing worked (listed audio device was for HDA)
    • Clean installed 8553 and now both UWP Real Audio Console and SS3 works again

    What the change between packaged versions 8553 and 8557 do not know. But enough of one for it not to function with the UWP apps on a clean install.

  5. #85
    ROG Guru: Brown Belt Array MrAgapiGC PC Specs
    MrAgapiGC PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Code
    Processor9900K
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3600C18
    Graphics Card #1STRIX-GTX1080ti-O8G-GAMING
    MonitorAOC AGON AG2701QX (2)
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Kingston Savage 500GB
    CPU CoolerNzxt X74 360mm AIO
    CaseNzxt H700
    Power SupplyEVGA 850 G2
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Asus Spartha
    Headset Hyper X Cloud Revolver S
    Mouse Pad Hyper X Fury S 900mx420mm
    Headset/Speakers Logitech Z337
    OS Windows 10 64btis
    Network RouterTpLink Archer C9
    Accessory #1 EKWB FANs all of them
    MrAgapiGC's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    17
    Posts
    1,717

    Quote Originally Posted by MoKiChU View Post
    Hi everyone,

    I removed the drivers version with SS3 + SR3 from the thread, I will not propose more tutorial Drivers + SS3 + SR3, thank you to refer to the support page of your motherboard.
    So is confirm that SS3 and SR3 is not supporter with with new drivers. ok. I skip those for a change i think the problem is on windows. since the SS3 functionally is part of windows now. I will not miss it. thanks. but the mic portion is. that was nice, since i was using that a lot. I will test the drivers and see what it up

    So the 8564 driver is good to go by it own, (without SS3 and SR3 correct?)

  6. #86
    ROG Enthusiast Array pokuly PC Specs
    pokuly PC Specs
    MotherboardASUS PRIME Z370-A
    ProcessorSpectre inside i7 8700k
    Memory (part number)G.Skill Trident Z F4-3200C14D-32GTZSW
    Graphics Card #1EVGA GTX 970 SC
    MonitorASUS VN279QLB@75Hz
    CPU CoolerThermalright Macho
    Power SupplySuperflower 550W

    Join Date
    Feb 2018
    Reputation
    10
    Posts
    69

    I will wait for UAD drivers until Win 10 1903 is done. It is really like beta testing atm. In 1903 they also open the Sound System settings when clicking the Windows own volume symbol in the tray. This way it comes more near to the recent Realtek console functunality.

  7. #87
    ROG Guru: Brown Belt Array MrAgapiGC PC Specs
    MrAgapiGC PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Code
    Processor9900K
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3600C18
    Graphics Card #1STRIX-GTX1080ti-O8G-GAMING
    MonitorAOC AGON AG2701QX (2)
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Kingston Savage 500GB
    CPU CoolerNzxt X74 360mm AIO
    CaseNzxt H700
    Power SupplyEVGA 850 G2
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Asus Spartha
    Headset Hyper X Cloud Revolver S
    Mouse Pad Hyper X Fury S 900mx420mm
    Headset/Speakers Logitech Z337
    OS Windows 10 64btis
    Network RouterTpLink Archer C9
    Accessory #1 EKWB FANs all of them
    MrAgapiGC's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    17
    Posts
    1,717

    Quote Originally Posted by MoKiChU View Post
    Hi,

    I do not use Sonic Studio 3 & Sonic Radar 3, I only use UAD drivers with Realtek Audio Console, and everything works perfectly on Windows 10 64 bit 1809/RS5 (build 17763.107), follow the tutorial IF FIRST INSTALL and you will have no worries.
    MIne is craching.

    Open windows settings, sounds and move the vol up and down. and open Advance sounds options. there, the drivers crash and send these to event viewer

    Faulting application name: SystemSettings.exe, version: 10.0.17763.1, time stamp: 0x9d9d9332
    Faulting module name: AudioHandlers.dll, version: 10.0.17763.1, time stamp: 0x1d4fee79
    Exception code: 0xc0000005
    Fault offset: 0x000000000001fe93
    Faulting process id: 0x10d0
    Faulting application start time: 0x01d473a5e53ecb92
    Faulting application path: C:\Windows\ImmersiveControlPanel\SystemSettings.ex e
    Faulting module path: C:\Windows\System32\AudioHandlers.dll
    Report Id: 4a4ce349-7182-4275-ac59-ab5624a5eaff
    Faulting package full name: windows.immersivecontrolpanel_10.0.2.1000_neutral_ neutral_cw5n1h2txyewy
    Faulting package-relative application ID: microsoft.windows.immersivecontrolpanel

    If you need to enter my computer to check let me know. I am rolling back!

    aUDIO IS GONE!

  8. #88
    ROG Guru: Brown Belt Array MrAgapiGC PC Specs
    MrAgapiGC PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Code
    Processor9900K
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3600C18
    Graphics Card #1STRIX-GTX1080ti-O8G-GAMING
    MonitorAOC AGON AG2701QX (2)
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Kingston Savage 500GB
    CPU CoolerNzxt X74 360mm AIO
    CaseNzxt H700
    Power SupplyEVGA 850 G2
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Asus Spartha
    Headset Hyper X Cloud Revolver S
    Mouse Pad Hyper X Fury S 900mx420mm
    Headset/Speakers Logitech Z337
    OS Windows 10 64btis
    Network RouterTpLink Archer C9
    Accessory #1 EKWB FANs all of them
    MrAgapiGC's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    17
    Posts
    1,717

    Quote Originally Posted by MoKiChU View Post
    Try to switch to HDA Drivers (IF FIRST INSTALL) : https://rog.asus.com/forum/showthrea...o-(HDA-Legacy)
    let me try that tomorrow

    So far. 6.01.8557 realtek high def audio driver is working as expected
    So far Realtek Audio Console 1.2.147.0 is working perfect including audio fx I will test mic today night (central time)

    i am not install the sonic studio or radar. since with windows 10 sound routing do the sane. I will miss the mic functions.

    I will try tomorrow and make a another restore point and try again i have to get ready for today stream.

  9. #89
    ROG Member Array
    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    19

    For my situation after uninstalling the Realtek drivers and installing the 8564 ones Sonic Studio 3 and Sonic Radar 3 wouldn't work. Fair enough it must've also removed the Nahimic Component Driver am I correct? So I had an older link to ONLY that Nahimic_Component_Driver_V1030 downloaded it and installed the thing as Admin, it worked. My problem is where do I find the updated Nahimic Component Driver in the future? I know the one you had in 8557 was newer so ummm where do you get it and how do I know the newest version?

  10. #90
    ROG Guru: White Belt Array GotKevlar PC Specs
    GotKevlar PC Specs
    MotherboardAsus Strix Z370-G Gaming (WiFi AC)
    Processori7-8700K @ 4.4 Ghz
    Memory (part number)F4-3466C16D-32GTZ (2x16) (XMP On)
    Graphics Card #1ZT-P10800H-10P
    Sound CardSupremeFX 8-Channel HDA CODEC S1220A
    MonitorSamsung 55" Curved
    Storage #1Samsung SSD 970 EVO 250G NVMe M.2
    Storage #2Intel 660p Series M.2 SSDPEKNW020T8X1
    CPU CoolerNZXT RL-KRX42-02
    CaseTT Level 20 VT
    Power SupplyPS-TPG-0850FPCPUS-P
    Keyboard SteelSeries MERC Stealth
    Mouse R2 Omnimouse
    Headset SteelSeries H Wireless
    Mouse Pad KILLENFLOR DECK
    Headset/Speakers Yamaha SR-300
    OS Win 10 Pro X64 1803 (os build 17134.345)
    Network RouterUbiquiti USGv3
    Accessory #1 (1) ThermalTake 200 mm Fan
    GotKevlar's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    10
    Posts
    75

    My specs are under my name. i have never gotten uad to work properly, not realtek audio console or nihimic. i have removed all realtek audio files, reg entries and installer, but when i load the audio drivers for my board, nothing launches and nothing works properly. not sure what im doing wrong. Please help.

Page 9 of 80 FirstFirst ... 7 8 9 10 11 19 59 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •