Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    ROG Junior Member Array StriX97 PC Specs
    StriX97 PC Specs
    MotherboardAsus strix z270e
    ProcessorIntel i7-7700k
    Memory (part number)Hyper x predator 3200mhz 16gb
    Graphics Card #1Asus strix gtx 1060 oc
    Storage #1Samsung 850 evo
    Storage #2Seagate barracuda
    CPU CoolerCorsair H115i
    CaseCorsair 400q
    Power SupplyCorsair tx750m
    Headset Asus rog strix pro
    OS Win 10

    Join Date
    Oct 2017
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Rog Strix fusion 500 noise from left side

    I bought my fusion 500 headset a week ago and when i plug them i noticed that from the left side(the touch panel side) there will ever be a metallic noise. So i decide to RMA and today i recive a new pair but the problem will persist. I already test them on different usb port and different PCs. Is this a common problem or am i the most unfortunate person in the word?
    i7-7700k
    Strix z270e
    Hyper x predator 3200mhz 2x8gb
    Strix gtx 1060 6gb oc
    Corsair h115i
    Corsair tx750m

  2. #2
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    Does this persist at all times, or only specific games or software?
    Have you tried different USB cables?

  3. #3
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Oct 2018
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by MasterC@ASUS View Post
    Does this persist at all times, or only specific games or software?
    Have you tried different USB cables?
    I have the same problem with my Fusion 700 connected with usb and also left ear cup heats up after some time of using. It presists all the time and only via usb.

  4. #4
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    Quote Originally Posted by maksi_s View Post
    I have the same problem with my Fusion 700 connected with usb and also left ear cup heats up after some time of using. It presists all the time and only via usb.
    We will investigate, so far I cannot discern any noise from my 700 or 500 but more tests will be done. When you say the ear cup heats up, how warm does it get and where is it warm (inside or outside the earcup)?
    * After 3 hours, my 700 does not heat up at all, perhaps you need to send your headset in for RMA at an ASUS Service Center.

    When you say only via USB, do you mean there won't be noise and heat when connected via Bluetooth?
    Last edited by MasterC@ASUS; 10-16-2018 at 05:50 AM.

  5. #5
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Oct 2018
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by MasterC@ASUS View Post
    We will investigate, so far I cannot discern any noise from my 700 or 500 but more tests will be done. When you say the ear cup heats up, how warm does it get and where is it warm (inside or outside the earcup)?
    * After 3 hours, my 700 does not heat up at all, perhaps you need to send your headset in for RMA at an ASUS Service Center.

    When you say only via USB, do you mean there won't be noise and heat when connected via Bluetooth?
    Yes there are no noise and heating when i using them via BT, so i think it is some problem with USB, i will go the Service Center this week, just decided to let you know that this kind of problem exists.
    I can't say concrete temperature but it is felt and inside (warm enough the i can feel it with my ear) the ear cup and outside (i can feel it if i touch it).

  6. #6
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    Quote Originally Posted by maksi_s View Post
    Yes there are no noise and heating when i using them via BT, so i think it is some problem with USB, i will go the Service Center this week, just decided to let you know that this kind of problem exists.
    I can't say concrete temperature but it is felt and inside (warm enough the i can feel it with my ear) the ear cup and outside (i can feel it if i touch it).
    Thanks for reporting your issue, I have informed the team so tests can be performed. If issues persist after RMA, let us know.

  7. #7
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Oct 2018
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by MasterC@ASUS View Post
    Thanks for reporting your issue, I have informed the team so tests can be performed. If issues persist after RMA, let us know.
    I am already doing the 2nd RMA for this model with the same issue =_=

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •