Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    ROG Guru: White Belt Array HisEvilness PC Specs
    HisEvilness PC Specs
    MotherboardASUS ROG Maximus Hero XI
    ProcessorIntel i7 8086k
    Memory (part number)32gb G.Skill TrridentZ RGB
    Graphics Card #1ASUS ROG 1080ti
    MonitorAcer Predator 27Inch/Iiyama G-Master GE2488HS-B2/ProLite E2474HDS
    Storage #1Samsung 960 EVO
    Storage #2Samsung 860 EVO x 2
    CPU CoolerCorsair 150i Pro
    CaseLian-Li Dynamic
    Power SupplyRMx 850
    Keyboard Roccat Vulcan 120 AIMO
    Mouse Roccat Kone AIMO
    Headset Sennheiser 58X
    OS Win 10 Pro 64
    Network RouterASUS RT-N18U
    HisEvilness's Avatar
    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    81

    ASOS ROG Hero XI IO RGB not working

    Hello,

    Just finished a build and I noticed the rgb zone on top of the rear IO is not lighting up.
    The cover for the mobo chip does light up but is behind my GPU.
    Is there some there anything i could do or do i need to request an RMA?
    Miniatura de Adjuntos Miniatura de Adjuntos 20181017_214417.jpg  


  2. #2
    ROG Guru: Gold Belt Array Menthol PC Specs
    Menthol PC Specs
    MotherboardM 10 Apex / XI gene
    Processor8700K / 9900K
    Memory (part number)2x8 Gskill Trident Z 4266/2x2x8 Gskill Trident Z 4500
    Graphics Card #1RTX 2080ti / GTX 1060
    Sound CardSoundBlaster Ae5 / Onboard
    MonitorBENQ 32" 4K
    Storage #1Intel 900p 480GB/Samsung 960 Pro 1TB
    Storage #2Intel 750 1.2TB/Plextor 1 TB 2X 950 Pro
    CPU CoolerCorsair H150i AIO / H1110i
    CaseCorsair 740 ? Lian Li Air
    Power SupplyCorsair AX 1200i / AX 1200i
    Keyboard Corsair
    Mouse ASUS Strix
    Headset HyperX Cloud Alpha
    Mouse Pad ASUS
    Headset/Speakers Logitech Z906
    OS 10 X64 Pro
    Network RouterVerizon Fios
    Accessory #1 Intel Wifi BT pcie card
    Accessory #2 Red Bull
    Accessory #3 English Breakfast Tea
    Menthol's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    241
    Posts
    4,547

    Have you installed ASUS lighting app? does it show that zone? I don't know where the lights behind that cover are plugged into the motherboard but it is possible it is loose or un plugged, you are going to have to do a little research and trouble shooting

  3. #3
    ROG Guru: White Belt Array HisEvilness PC Specs
    HisEvilness PC Specs
    MotherboardASUS ROG Maximus Hero XI
    ProcessorIntel i7 8086k
    Memory (part number)32gb G.Skill TrridentZ RGB
    Graphics Card #1ASUS ROG 1080ti
    MonitorAcer Predator 27Inch/Iiyama G-Master GE2488HS-B2/ProLite E2474HDS
    Storage #1Samsung 960 EVO
    Storage #2Samsung 860 EVO x 2
    CPU CoolerCorsair 150i Pro
    CaseLian-Li Dynamic
    Power SupplyRMx 850
    Keyboard Roccat Vulcan 120 AIMO
    Mouse Roccat Kone AIMO
    Headset Sennheiser 58X
    OS Win 10 Pro 64
    Network RouterASUS RT-N18U
    HisEvilness's Avatar
    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    81

    Aye, i have Aura sync installed and Back IO-1 and Back AI-2 show up in Aura sync ofc the latest update.
    PCH-1, PCH-2 and PCH-3 are the chipset cover
    So I gotta take the cover off and check if the RGB connector is plugged in?

  4. #4
    ROG Guru: Gold Belt Array Menthol PC Specs
    Menthol PC Specs
    MotherboardM 10 Apex / XI gene
    Processor8700K / 9900K
    Memory (part number)2x8 Gskill Trident Z 4266/2x2x8 Gskill Trident Z 4500
    Graphics Card #1RTX 2080ti / GTX 1060
    Sound CardSoundBlaster Ae5 / Onboard
    MonitorBENQ 32" 4K
    Storage #1Intel 900p 480GB/Samsung 960 Pro 1TB
    Storage #2Intel 750 1.2TB/Plextor 1 TB 2X 950 Pro
    CPU CoolerCorsair H150i AIO / H1110i
    CaseCorsair 740 ? Lian Li Air
    Power SupplyCorsair AX 1200i / AX 1200i
    Keyboard Corsair
    Mouse ASUS Strix
    Headset HyperX Cloud Alpha
    Mouse Pad ASUS
    Headset/Speakers Logitech Z906
    OS 10 X64 Pro
    Network RouterVerizon Fios
    Accessory #1 Intel Wifi BT pcie card
    Accessory #2 Red Bull
    Accessory #3 English Breakfast Tea
    Menthol's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    241
    Posts
    4,547

    Look in the manual, if the connection is under the cover yes you have a task at hand, if the wires come out from under the cover and the connection is visible you may not have to, you would have to look in the manual

  5. #5
    ROG Guru: White Belt Array HisEvilness PC Specs
    HisEvilness PC Specs
    MotherboardASUS ROG Maximus Hero XI
    ProcessorIntel i7 8086k
    Memory (part number)32gb G.Skill TrridentZ RGB
    Graphics Card #1ASUS ROG 1080ti
    MonitorAcer Predator 27Inch/Iiyama G-Master GE2488HS-B2/ProLite E2474HDS
    Storage #1Samsung 960 EVO
    Storage #2Samsung 860 EVO x 2
    CPU CoolerCorsair 150i Pro
    CaseLian-Li Dynamic
    Power SupplyRMx 850
    Keyboard Roccat Vulcan 120 AIMO
    Mouse Roccat Kone AIMO
    Headset Sennheiser 58X
    OS Win 10 Pro 64
    Network RouterASUS RT-N18U
    HisEvilness's Avatar
    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    81

    You were correct there is an RGB connector behind the shield that was not or connected or even poorly, after reseating the plugs on both sides the RGB works.

  6. #6
    ROG Guru: Brown Belt Array MrAgapiGC PC Specs
    MrAgapiGC PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Code
    Processor9900K
    Memory (part number)CMK32GX4M4B3600C18
    Graphics Card #1STRIX-GTX1080ti-O8G-GAMING
    MonitorAOC AGON AG2701QX (2)
    Storage #1Samsung 960 EVO 256GB
    Storage #2Kingston Savage 500GB
    CPU CoolerNzxt X74 360mm AIO
    CaseNzxt H700
    Power SupplyEVGA 850 G2
    Keyboard Logitech G810
    Mouse Asus Spartha
    Headset Hyper X Cloud Revolver S
    Mouse Pad Hyper X Fury S 900mx420mm
    Headset/Speakers Logitech Z337
    OS Windows 10 64btis
    Network RouterTpLink Archer C9
    Accessory #1 EKWB FANs all of them
    MrAgapiGC's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    17
    Posts
    1,572

    Quote Originally Posted by HisEvilness View Post
    Hello,

    Just finished a build and I noticed the rgb zone on top of the rear IO is not lighting up.
    The cover for the mobo chip does light up but is behind my GPU.
    Is there some there anything i could do or do i need to request an RMA?
    UFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF that look sick. Are u using the 8700k ??? pm me for more info

  7. #7
    ROG Guru: Gold Belt Array Menthol PC Specs
    Menthol PC Specs
    MotherboardM 10 Apex / XI gene
    Processor8700K / 9900K
    Memory (part number)2x8 Gskill Trident Z 4266/2x2x8 Gskill Trident Z 4500
    Graphics Card #1RTX 2080ti / GTX 1060
    Sound CardSoundBlaster Ae5 / Onboard
    MonitorBENQ 32" 4K
    Storage #1Intel 900p 480GB/Samsung 960 Pro 1TB
    Storage #2Intel 750 1.2TB/Plextor 1 TB 2X 950 Pro
    CPU CoolerCorsair H150i AIO / H1110i
    CaseCorsair 740 ? Lian Li Air
    Power SupplyCorsair AX 1200i / AX 1200i
    Keyboard Corsair
    Mouse ASUS Strix
    Headset HyperX Cloud Alpha
    Mouse Pad ASUS
    Headset/Speakers Logitech Z906
    OS 10 X64 Pro
    Network RouterVerizon Fios
    Accessory #1 Intel Wifi BT pcie card
    Accessory #2 Red Bull
    Accessory #3 English Breakfast Tea
    Menthol's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Reputation
    241
    Posts
    4,547

    Glad to hear is was an easy fix
    It's to bad Corsair's AIO RGB lights cannot be controlled by ASUS software but I have zero issues with Corsairs software

  8. #8
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Jun 2016
    Reputation
    62
    Posts
    48

    The author of SIV (which can also control Corsair LINK enabled products) would like to add Aura device control to SIV. He (and others) have posted in the Aura SDK thread asking for a 64-bit version of the SDK. Unfortunately, that thread seems to be dead with no response from Asus Aura SDK developers. I don't get why Asus pours tons of money into marketing Aura, and wants to expand the "Aura Universe", and encourages 3rd party incorporation of Aura compliant hardware into other products, and establishes a forum for Aura SDK developers, and then ignores it. Why Asus? Just Why?

    Corsair LINK has been plagued by bugs for years. Now it’s EOL, replaced by iCue, so its doubtful Corsair will ever update LINK. I have not messed with iCue too much, and I gave up on LINK (with its high CPU usage and memory leaks) a long time ago, and just use SIV to control all of my LINK devices. It’s much more stable and uses very little CPU. The only thing SIV cannot do is the software based control of LL Series LED fans. When Corsair released them, they also abandoned use of the Global\CorsairLinkReadWriteGuardMutex lock to interlock access to LINK devices. Since they did that, LINK (and iCue) can no longer run concurrently with SIV, or HWINFO64, or AIDA, or any other program that attempts to communicate with LINK devices. A poor decision on Corsair's part.

    So now I use SIV to control LINK devices but am stuck with AURA to control AURA devices. My dream is that Asus will get off their duffs and release a decent 64-bit version of the AURA SDK. The SIV author will add control of AURA devices to SIV. Then I would not have to run LINK, or iCue, or AURA, and just let SIV do it all. Now THAT would be nice!

  9. #9
    ROG Guru: White Belt Array HisEvilness PC Specs
    HisEvilness PC Specs
    MotherboardASUS ROG Maximus Hero XI
    ProcessorIntel i7 8086k
    Memory (part number)32gb G.Skill TrridentZ RGB
    Graphics Card #1ASUS ROG 1080ti
    MonitorAcer Predator 27Inch/Iiyama G-Master GE2488HS-B2/ProLite E2474HDS
    Storage #1Samsung 960 EVO
    Storage #2Samsung 860 EVO x 2
    CPU CoolerCorsair 150i Pro
    CaseLian-Li Dynamic
    Power SupplyRMx 850
    Keyboard Roccat Vulcan 120 AIMO
    Mouse Roccat Kone AIMO
    Headset Sennheiser 58X
    OS Win 10 Pro 64
    Network RouterASUS RT-N18U
    HisEvilness's Avatar
    Join Date
    May 2017
    Reputation
    10
    Posts
    81

    Quote Originally Posted by Itzycharles View Post
    UFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF that look sick. Are u using the 8700k ??? pm me for more info
    8086k 5.1ghz none AVX, 5.0 AVX @ 1.3vcore -1AVX, Corsair 150i Pro AIO, ASUS Maximus Hero XI Z390 mobo.
    I need to do a delid though, get's hot with standard bird **** as paste.

    @ BillBittel@Me.com Yes RGB software is somewhat of a problem i cannot get the RAM sticks to sync even when i set the correct settings in the BIOS.
    And it would be nice if the various RGB providers can come together somehow and enable cross-platform compatibility they do release an SDK so it is not like they hold copyright other then on the brand name.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •