Page 1 of 25 1 2 3 11 ... LastLast
Results 1 to 10 of 269

Hybrid View

  1. #1
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    AURA SYNC 1.07.22 - Report Issues Here

    To better understand which issues you are currently experiencing with the latest release, I will be collecting your feedback from this thread to let the team know. Thanks!

    If you are not on the latest version, update to 1.07.22 to make debugging faster, please remember to mention:
    1. The BIOS/firmware version for your hardware.
    2. The AURA SYNC products you own and any other 3rd-party lighting software.
    3. If a power cycle has made any difference. (Shutdown, power off, unplug power cable for a minute)
    4. If you have tried reinstalling Aura or Windows already.
    5. Do you have Aura for Graphics Cards installed also. (Please uninstall)
    6. OS build/version.
    7. If the issue was present in the previous version(s).
    Please Include a screenshot of the Aura UI, and any other pictures if applicable.


    Download 1.07.22 here:
    https://www.asus.com/campaign/aura/au/download.html

    If you experienced installation issues previously, please follow the procedure below:
    - Make sure you have updated the firmware for your keyboard & mouse using Armoury.
    - Right-click on Setup (not AsusSetup), then Run as administrator to uninstall the old version and remove all cached data.
    - Reboot PC.
    - Right-click on Setup, Run as administrator to install 1.07.22.
    - Reboot PC.
    - Right-click on the Aura shortcut icon, Run as administrator to open the Aura application.
    - If devices are not showing in the Aura UI, hit the refresh icon.
    Last edited by MasterC@ASUS; 12-21-2018 at 01:45 AM.

  2. #2
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Mar 2014
    Reputation
    10
    Posts
    38

    - Corsair Vengeance RGB Pro is still not controllable from aura.

    - No way to turn off the new COD from taking control of aura when launching the game.

  3. #3
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    Quote Originally Posted by axiumone View Post
    - Corsair Vengeance RGB Pro is still not controllable from aura.

    - No way to turn off the new COD from taking control of aura when launching the game.
    To help us understand your situation, please provide the necessary info as mentioned in the OP. Thanks.

  4. #4
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Aug 2015
    Reputation
    10
    Posts
    27

    Still the same big CPU usage (6-8%) on all other color settings than static and breathing.

    1. Asus x hero / Bios: 1704
    2. Corsair iCue
    3. No difference on power cycling
    4. reinstalled aura couple of times
    5. Issue was also in latest official version

  5. #5
    ROG Member Array spaccossa PC Specs
    spaccossa PC Specs
    MotherboardAsus Rog Strix Z370-F
    Processori7 8700k
    Memory (part number)G.Skill TridentZ 3200MHz DDR4
    Graphics Card #1Asus Rog Strix 1070
    CPU CoolerThermaltake Floe Riing 360
    CaseThermaltake View 37
    Power SupplyThermaltake Toughpower Grand 750W RGB
    Keyboard Logitech G910 Orion Spectrum
    Mouse Asus Pugio
    OS Windows 10

    Join Date
    Oct 2018
    Reputation
    10
    Posts
    10

    All effects, with the exception of static and color cycle, have become slow and stuttering. Also if now I try to reinstall the previous version, it no longer recognizes any device. I tried to reinstall several times with Ccleaner and asusCleaner.

    1. Asus Rog Strix Z370-F Gaming.. Bios 1412 of the 09/27/2018
    2. Asus Rog Strix Z370-F, Asus Rog Strix 1070, G.Skill Trident.Z 3200, TT Floe Riing 360
    3. No difference on power cycling
    4. Reinstalled Aura several times
    5. The issue was not present in version 1.06.95

    I have performed this procedure for update Aura Sync from 1.06.95 to 1.07.22.
    Update process : - Uninstall your current AURA apps in this order :
    1) GALAX GAMER RGB and/or Patriot Viper RGB if it is/they are installed
    2) AURA Service if it is installed
    3) AURA ("Yes" when the uninstaller asks to restart)
    Perform a cleanup with AURA Cleaner
    Perform a cleanup of the registry with CCleaner Free (or others)
    Launch "Setup.exe" (Right click > Run as administrator) > "Next" > "Next" > "Finish"
    The installer will ask you to restart your PC > "OK"
    Launch AURA via desktop AURA icon (Right click > Run as administrator)
    Hit the refresh icon (top right) to search all your AURA Sync devices

  6. #6
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    Quote Originally Posted by spaccossa View Post
    All effects, with the exception of static and color cycle, have become slow and stuttering. Also if now I try to reinstall the previous version, it no longer recognizes any device. I tried to reinstall several times with Ccleaner and asusCleaner.

    1. Asus Rog Strix Z370-F Gaming.. Bios 1412 of the 09/27/2018
    2. Asus Rog Strix Z370-F, Asus Rog Strix 1070, G.Skill Trident.Z 3200, TT Floe Riing 360
    3. No difference on power cycling
    4. Reinstalled Aura several times
    5. The issue was not present in version 1.06.95

    I have performed this procedure for update Aura Sync from 1.06.95 to 1.07.22.
    On specific platforms we have replicated this, we will work to rectify this for those affected. On other platforms, Aura works as expected with multiple products synced even after several days.

  7. #7
    ROG Enthusiast Array Al3xG PC Specs
    Al3xG PC Specs
    MotherboardB360-F Gaming
    Processori7-8700
    Graphics Card #1Strix 2080 O8G
    Monitor27UK650 4k
    Power Supply750w
    Keyboard Strix Flare
    Mouse Gladius 2 Origin
    Headset Rog Delta C
    Mouse Pad Rog Balteus
    OS Win 10 1809
    Accessory #1 Aura Terminal

    Join Date
    Jun 2018
    Reputation
    10
    Posts
    52

    Strix 2080, b360-f

    Finally Vga strix 2080 is detected by aura sync 1.07.22, but when you sync Vga to mobo b360-f or/and other peripherals the light on all devices works not smooth, stuttering is observed well on aura terminal and strix flare. Unsync Vga and its all smooth again.

  8. #8
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    Quote Originally Posted by Al3xG View Post
    Finally Vga strix 2080 is detected by aura sync 1.07.22, but when you sync Vga to mobo b360-f or/and other peripherals the light on all devices works not smooth, stuttering is observed well on aura terminal and strix flare. Unsync Vga and its all smooth again.
    Please provide the following info, thanks.

    1. The BIOS/firmware version for your hardware.
    2. The AURA SYNC products you own and any other 3rd-party lighting software.
    3. If a power cycle has made any difference. (Shutdown, power off, unplug power cable for a minute)
    4. If you have tried reinstalling Aura or Windows already.
    5. OS build/version.
    6. If the issue was present in the previous version(s).

    (Include pictures or screenshots if applicable)

  9. #9
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    Quote Originally Posted by kompura View Post
    Still the same big CPU usage (6-8%) on all other color settings than static and breathing.

    1. Asus x hero / Bios: 1704
    2. Corsair iCue
    3. No difference on power cycling
    4. reinstalled aura couple of times
    5. Issue was also in latest official version
    What other Aura products are you syncing with?
    Latest Windows 10 build/version?
    Last edited by MasterC@ASUS; 10-25-2018 at 07:20 AM.

  10. #10
    Administrator Array MasterC@ASUS's Avatar
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    96
    Posts
    1,492

    Quote Originally Posted by kompura View Post
    Still the same big CPU usage (6-8%) on all other color settings than static and breathing.

    1. Asus x hero / Bios: 1704
    2. Corsair iCue
    3. No difference on power cycling
    4. reinstalled aura couple of times
    5. Issue was also in latest official version
    We tried to replicate (with a fresh installation of Windows) and the CPU usage always stayed under 2%. Did you try a fresh install yet?
    When you mentioned 6-8%, did you mean peak when the effect was initially applied?
    Click image for larger version. 

Name:	20181114.jpg 
Views:	2 
Size:	398.0 KB 
ID:	77110

Page 1 of 25 1 2 3 11 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •