Page 24 of 27 FirstFirst ... 14 22 23 24 25 26 ... LastLast
Results 231 to 240 of 269
  1. #231
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Sync does not detect Mobo

    AURA Sync does not detect motherboard. Only device it detects is the Corsair RAM. AURA is able to configure the RAM sticks with no issue. AURA also does not detect the GPU or CLC.


    Update to 1.07.22-Check
    Troubleshoot with old versions/reinstalls/cleaners/youtube videos/other forums/etc etc etc - Check
    Email Support - Check

    1. The BIOS/firmware version: ROG MAXIMUS XI HERO (WI-FI) BIOS 0602
    2. The AURA SYNC products you own and any other 3rd-party lighting software:
    • EVGA 2070 XC Ultra
    • EVGA 280 CLC
    • CORSAIR Vengeance RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz C15 Desktop Memory - Black
    • MasterCase MC500M Mid-Tower ATX Case w/ FreeForm Modular, Tempered Glass, RGB Panel Plate
    • EVGA SuperNOVA 750 G2 80+ GOLD
    • Intel Core i7-9700K

    3. If a power cycle has made any difference - No
    4. If you have tried reinstalling Aura or Windows already - Yes
    5. Do you have Aura for Graphics Cards installed also - No
    6. OS build/version: Win10-64 Home
    7. If the issue was present in the previous version(s) - First time using (Installing previous versions did not help)

  2. #232
    ROG Junior Member Array synistr PC Specs
    synistr PC Specs
    MotherboardASUS ROG STRIX X-470-F GAMING
    ProcessorAMD Ryzen 7 2700x
    Memory (part number)TEAMGROUP 16GB DDR4 2800MHZ
    Graphics Card #1MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6GB
    MonitorHP es27
    Storage #1PNY SSD 240GB
    Storage #2Seagate HDD 1TB
    CPU CoolerCorsair H80i V2
    CasePhanteks Eclipse p400s
    Power SupplyRaidmax Vampire 800GH
    Keyboard Razer Death Stalker
    Mouse Corsair RGB 65
    Headset Corsair Wireless VOID Pro
    OS Windows 10 Pro 64 build 10586.713
    Network RouterAsus rt-AC68u

    Join Date
    Jul 2015
    Reputation
    10
    Posts
    1

    Possible solution to "Aura Sync not detecting mobo"

    Try this, go into the folder where you downloaded the latest version of Aura Sync. From there go into the "Lighting Service" folder and you will see a folder called "aac". Go into that folder, there will be a bunch of Aac####.exe files. Click each one to uninstall. After you are done you may either choose to reinstall the ones you need or all. Make sure to right click and give Admin rights when you re-install each .exe. I only re-installed 4 of the exe's, 1. Display 2.MB 3. Terminal and 4.VGA. And last but not least, reboot. After I did that Aura Sync sees my mobo again. Hopefully this helps you and others.


    Quote Originally Posted by Gus508 View Post
    AURA Sync does not detect motherboard. Only device it detects is the Corsair RAM. AURA is able to configure the RAM sticks with no issue. AURA also does not detect the GPU or CLC.


    Update to 1.07.22-Check
    Troubleshoot with old versions/reinstalls/cleaners/youtube videos/other forums/etc etc etc - Check
    Email Support - Check

    1. The BIOS/firmware version: ROG MAXIMUS XI HERO (WI-FI) BIOS 0602
    2. The AURA SYNC products you own and any other 3rd-party lighting software:
    • EVGA 2070 XC Ultra
    • EVGA 280 CLC
    • CORSAIR Vengeance RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz C15 Desktop Memory - Black
    • MasterCase MC500M Mid-Tower ATX Case w/ FreeForm Modular, Tempered Glass, RGB Panel Plate
    • EVGA SuperNOVA 750 G2 80+ GOLD
    • Intel Core i7-9700K

    3. If a power cycle has made any difference - No
    4. If you have tried reinstalling Aura or Windows already - Yes
    5. Do you have Aura for Graphics Cards installed also - No
    6. OS build/version: Win10-64 Home
    7. If the issue was present in the previous version(s) - First time using (Installing previous versions did not help)
    Last edited by synistr; 01-03-2019 at 03:20 AM.

  3. #233
    ROG Member Array yuzdaboyz PC Specs
    yuzdaboyz PC Specs
    MotherboardAsus Rampage V 10th Edition
    ProcessorIntel Xeon 2630 v4 2.2GHz
    Memory (part number)G.Skill Trident Z RGB
    Graphics Card #1ROG Strix GTX1080 Ti OC
    Storage #1WD Black 2TB
    CPU CoolerCooler Master X4
    CaseThermaltake The Tower 900
    Power SupplyThermaltake DPS G 850W
    Keyboard ROG Claymore
    Mouse ROG Spatha
    Mouse Pad ROG Scabbard
    OS Windows 10 Pro Insider
    Network RouterROG AC5400
    yuzdaboyz's Avatar
    Join Date
    Apr 2017
    Reputation
    10
    Posts
    10

    ROG Phone Synchronization

    Is there any planned support for ROG Phone Synchronization? Currently the only setting sync with other phones..what about Aura enabled devices?

    https://www.asus.com/us/support/FAQ/1037227

  4. #234
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Oct 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Gskill Trident Z (AMD)

    Last week, when I turned my pc back on, Aura just lost the rams. Tried to reinstall, update UEFI, still cant see them. Wrote to gskill tech support, they replied that it is probably the Aura software.
    Last edited by Tomek; 01-03-2019 at 06:43 PM.

  5. #235
    New ROGer Array
    Join Date
    Dec 2018
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by Gus508 View Post
    AURA Sync does not detect motherboard. Only device it detects is the Corsair RAM. AURA is able to configure the RAM sticks with no issue. AURA also does not detect the GPU or CLC.


    Update to 1.07.22-Check
    Troubleshoot with old versions/reinstalls/cleaners/youtube videos/other forums/etc etc etc - Check
    Email Support - Check

    1. The BIOS/firmware version: ROG MAXIMUS XI HERO (WI-FI) BIOS 0602
    2. The AURA SYNC products you own and any other 3rd-party lighting software:
    • EVGA 2070 XC Ultra
    • EVGA 280 CLC
    • CORSAIR Vengeance RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz C15 Desktop Memory - Black
    • MasterCase MC500M Mid-Tower ATX Case w/ FreeForm Modular, Tempered Glass, RGB Panel Plate
    • EVGA SuperNOVA 750 G2 80+ GOLD
    • Intel Core i7-9700K

    3. If a power cycle has made any difference - No
    4. If you have tried reinstalling Aura or Windows already - Yes
    5. Do you have Aura for Graphics Cards installed also - No
    6. OS build/version: Win10-64 Home
    7. If the issue was present in the previous version(s) - First time using (Installing previous versions did not help)
    As stupid as it might sound, try to reset the CMOS by removing the battery for a few secs. I had the same issue with the Z390-E motherboard and only the memory was being detected but no motherboard. I spent hours and hours researching and trying different things and version of Aura with no luck. Someone recommended resetting CMOS and just tried it since it couldn't hurt. Surprisingly that fixed the issue.

  6. #236
    ROG Member Array Hobbinho PC Specs
    Hobbinho PC Specs
    MotherboardROG STRIX Z370-F GAMING
    Processori7-8700k
    Memory (part number)16 GB
    Graphics Card #1ROG STRIX-GTX1070-O8G-GAMING

    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    9

    1. The BIOS/firmware version for your hardware.
    ASUS ROG STRIX Z370-F GAMING Bios Version 1601 - 11. Nov 18
    ASUS GeForce GTX 1070 ROG STRIX 8GB Gaming (NVIDIA Driver 417.58) and current Bios

    2. The AURA SYNC products you own and any other 3rd-party lighting software.
    Lighting_Control_1.07.22.1 / ASUS GPU Tweak II V1.9.3.0

    3. If a power cycle has made any difference. (Shutdown, power off, unplug power cable for a minute)
    After deinstalling and reinstalling Lightning Control and a Reboot, the graphic card is missing in AURA. Same effect after the procedure written before.

    4. If you have tried reinstalling Aura or Windows already.
    AURA yes / Windows no

    5. Do you have Aura for Graphics Cards installed also. (Please uninstall)
    Uninstalled and everything in cache removed

    6. OS build/version.
    Windows 10 x64 18.09

    7. If the issue was present in the previous version(s).
    Yes


    Please Include a screenshot of the Aura UI, and any other pictures if applicable.
    For the moment Aura is working until the next reboot, so no screenshot.
    Edit: Included after a reboot.Click image for larger version. 

Name:	Aura.jpg 
Views:	2 
Size:	219.8 KB 
ID:	77996
    Click image for larger version. 

Name:	Aura-gputweak-vender.jpg 
Views:	66 
Size:	10.0 KB 
ID:	77997
    Last edited by Hobbinho; 01-05-2019 at 05:21 PM. Reason: Added screenshots

  7. #237
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    15
    Posts
    5

    Angry Can't run Fortnite or other Easy Anti-Cheat games with Aura Sync in background.

    Hello,
    today I got my new PC with Asus Aura compatible Case, Motherboard and RAM. I was really glad when everything was working with the Aura Sync, but then I started Fortnite and it gave me this error: "Easy Anti-Cheat: Game Security Violation Detected (#0000000D) [LightingService.exe]". So then I looked the error up on the internet and found out that LightingService.exe is a service of the Aura Sync software that won't let you play any games with Easy Anti-Cheat when it's running in the background. I also had the same issue with Rainbow Six Siege (which also uses Easy Anti-Cheat). If you kill this service in Task-Manager you can start the games, but then the RBG stops and stays at the same color. It's a really annoying bug and already existing for like a year and the developer of this software still hasn't take action. Also I'm not the only person who has the problem, many other users have the same annoying bug. So now you could tell it's the fault of EAC (and yeah I know that this ****ty anti cheat returns many false positive results), but if you ask e.g. the Epic Games Support, they also tell you to go to Asus support and it's not their fault.

    I really don't think this is so god damn hard to fix even if I don't know much about programming.

    I hope the developer reads this and starts to take action!

    My System:

    Mainboard: Asus ROG Strix B350-F Gaming (Bios Version 4207 - 2018/12/13)
    CPU: AMD Ryzen 7 1800X
    RAM: 16GB G.Skill Trident Z RGB DDR4-3000
    GPU: KFA2 GTX 1060 6gb
    Case: Sharkoon TG5 RGB

    Software version in use: Lighting_Control_1.07.22.1

    Windows and Aura Sync are both fresh installed


    Best reagards, gehrunde

  8. #238
    ROG Guru: Orange Belt Array
    Join Date
    Dec 2017
    Reputation
    12
    Posts
    309

    So the above doesn't occur on v1.06.17?

  9. #239
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    15
    Posts
    5

    Quote Originally Posted by katlani View Post
    So the above doesn't occur on v1.06.17?
    It doesn't, like i heard. But the problem is that I cant run this version. It crashes instantly on start, so I also can't use it.

  10. #240
    ROG Guru: White Belt Array Ghozer PC Specs
    Ghozer PC Specs
    MotherboardAsus Prime Z270-A
    Processori7-7700k
    Memory (part number)G.Skill TridentZ RGB DDR4-3200
    Graphics Card #1Asus ROG Strix GTX 1070
    Monitor2x HP 23xi
    Storage #12TB Seagate Firecuda SSHD
    CPU CoolerARCTIC Freezer 33 eSports Edition (Black/White)
    CasePhanteks P400S
    Power SupplyCorsair RM750X
    Keyboard Logitech G510 (Soon to be Asus Claymore)
    Mouse Asus Gladius II
    Headset Logitech Wireless
    Mouse Pad Random Alienware
    Headset/Speakers Creative Inspire GD580
    OS Windows 10
    Network RouterISP Standard (200mbps connection)

    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    10
    Posts
    82

    I have noticed that "LightingService" holds my CPU at maximum speed, when it would normally be idle..

    if I kill "LightingService" my CPU speed returns to a lower speed state (SpeedStep) as it should - but after a reboot when LightingService is running again, my CPU sits up at full speed....

    Hadn't noticed this on any previous versions.

Page 24 of 27 FirstFirst ... 14 22 23 24 25 26 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •