Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3
Results 21 to 28 of 28
  1. #21
    ROG Guru: Orange Belt Array R5Eandme PC Specs
    R5Eandme PC Specs
    MotherboardRampage V Extreme/U3.1
    Processori7-5930K
    Memory (part number)Corsair Vengeance LPX CMK64GX4M8A2400C14
    Graphics Card #1MSI Geforce GTX 980Ti
    Sound CardAsus Essence STX II
    MonitorAcer B286HK 4K UHD
    Storage #1Samsung 960 Pro 1TB NVMe
    Storage #2Samsung 850 Pro 1TB SSD
    CPU CoolerNoctua NH-D15S
    CaseCooler Master HAF 932
    Power SupplyThermaltake TPG-1200M-F 1200W
    Keyboard Corsair K70 Cherry MX Brown
    Mouse Asus Sica
    Mouse Pad "And God said ... <Maxwell's equations> ... and there was light."
    OS Win 10 x64 Pro
    Accessory #1 Asus USB 3.1 A, StarTech USB 3.1 C PCIe adapters
    Accessory #2 Syba 1394A/B Firewire PCIe adapter PEX30009
    Accessory #3 Asus OC Panel I
    R5Eandme's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    58
    Posts
    263

    Sorry, I didn't read carefully enough to see that BIOS2 works fine. Not likely to be memory problems then. You can remove the soldered BIOS chip with a hot air soldering station and it might be possible to solder in a replacement. I have flashed a BIOS image onto a totally blank chip using an EEPROM programmer. I don't know if you can solder in a blank chip and proceed with BIOS flashback onto a totally blank chip though. It is a lot of work for a system that functions ok on BIOS2.

  2. #22
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    It is often easier to simply go on Ebay and buy a new BIOS chip for your board. The hassle is taken out of the whole process, true you have to desolder but that is not too complicated.

    Agree however that if BIOS 2 is working then really no need to do anything more, that is why ASUS put two on the board.
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  3. #23
    Banned Array JustinThyme PC Specs
    JustinThyme PC Specs
    Laptop (Model)G752VY-DH72
    MotherboardRampage VI Extreme
    ProcessorI9 9940X
    Memory (part number)64GB DDR4 8x8 Corsair Dominator Platinum 3800 MHz @ C17
    Graphics Card #1ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1GHz
    Graphics Card #2ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1Ghz
    Graphics Card #3ROG Nvlink
    Graphics Card #4Have to feed animals
    Sound CardExternal Audioengine D1 24 bit 192kbps DAC
    MonitorASUS PG348Q @ 100Hz
    Storage #1Intel 905P 480GB U2 flavor
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB X2 in RAID 0, 960 PRO 1TB DIMM.2_1
    CPU CoolerHeatKiller IV PRO and VRM blocks ,Dual D5 PWM serial, 2X 480, 1X 360 RADS
    CasePhanteks Enthoo Elite 8X LL120 PWM, 3X LL140 PWM, 12 SP120 PWM 1x AF140 PWM
    Power SupplyCorsair AX 1500i
    Keyboard ASUS Claymore
    Mouse ASUS Spatha, Logitech MX Master
    Headset Sennheiser HD 700
    Mouse Pad ASUS ROG Sheath
    Headset/Speakers Audioengine A5+ with SVS SB-1000 Sub
    OS Win10 Pro 1809
    Network RouterNetGear NightHawk X10
    Accessory #1 NetGear Prosafe 10GBe Switch
    Accessory #2 Qnap TVS-682 NAS modded with I7 CPU

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    144
    Posts
    3,858

    Quote Originally Posted by HiVizMan View Post
    that is why ASUS put two on the board.
    I use both of mine. Always save where I am and install new CAP on the other when updating. When not updating I have one set for vvery aggressive OC and the other toned back for daily use.

  4. #24
    ROG Guru: Grand Master Array HiVizMan's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Reputation
    354
    Posts
    25,742

    Quote Originally Posted by JustinThyme View Post
    I use both of mine. Always save where I am and install new CAP on the other when updating. When not updating I have one set for vvery aggressive OC and the other toned back for daily use.

    Interesting how the two bios's are used differently but very much alike at the same time - both of us like to have a back up. I like to leave the one bios with the original shipping bios. My OC profiles I tend to save on USB stick, or as a profile in the bios. So quick to swap between them using the ASUS profiles.
    To help us help you - please provide as much information about your system and the problem as possible.

  5. #25
    ROG Enthusiast Array Caipirinha PC Specs
    Caipirinha PC Specs
    MotherboardRAMPAGE VI APEX
    Processori7 7820X
    Memory (part number)TridentZ F4-3600C16D-16GTZ 4x8GB
    Graphics Card #1MSI Geforce GTX 1080 Ti LIGHTNING Z
    MonitorACER Predator X34 P @120 HZ
    Storage #1INTEL 750 PCIE SSD 400 GB
    Storage #2OCZ Vector 180 SSD 480 GB + GSKILL FTL SSD 240GB +2x WD Purple 4 TB
    CPU CoolerCorsair H150i Pro 360 AIO
    CaseCorsair Obsidian 900D + NoiseBlocker 14 1450RPM & corsair ML120 FANS
    Power SupplyCorsair AX1500i with RED Corsair sleeved cables
    Keyboard Cougar 700K for now
    Mouse Steelseries RIVAL 300 for now
    Headset gaming RAZER KRAKEN for now
    Mouse Pad ASUS ROG SHEATH + Steelseries DEX mouse pad
    OS Windows 10 Pro 64-bit Version 1903 (OS Build 18362.356)
    Accessory #1 1xASUS 16D1HT BLUERAY WRITER
    Accessory #2 NZXT HUE+
    Caipirinha's Avatar
    Join Date
    Apr 2016
    Reputation
    10
    Posts
    31

    it Finally worked

    Quote Originally Posted by Arne Saknussemm View Post
    To clear CMOS, turn off PSU and wait for all lights to go out. Then press clear CMOS button for two seconds.

    For BIOS flashback you must have the PSU connected and on (but PC off of course).

    I didn't know you could not copy BIOS 2 to BIOS 1...they must have removed that for some reason.

    Yes, pendrive is same as USB stick. Try the diskpart method on your USB.

    Oh, and no Caipiriñas before the flash...only after
    Hi again all and Sorry for Late reply was a little busy
    and shout out to you arne and justinThyme and the other Friends and great guys here Thank you For helping me during this to Solve the issue with Bios Flashback finally that day
    i formated one of my usb2 sticks with that "diskpart commands" through cmd and Unplugged everything from IO tuned off the system Cleared CMOS turned off the psu and turned it on back again and put the usb into the BIOS flashback port hold it for 3 seconds and O MY GOD Finally in my life i could Bios Flashback successfuly on an asus rampage board and the flashback LED started to flashing and blinking and didnt go Solid and at the same time bios#1 yellow/orange LED on the board was Flashing too during the process and it took like 1minute and then it finished and the LED turned off i started the pc and Bam after 4 necessary restarts of the system my BIOS#1 did came back to life again ( i picked bios 1401 btw but i will change it to another version or latest one)

    ps:i should add that i already tried formatting my usbs with some softwares but NON of them was as helpful as diskpart commands through cmd so if you had this issue you should go with cmd commands on this one and hey be aware of that " RUFUS " software which is used to make bootable usbs for windows installation it will RUIN your usb sticks for this bios flashback and many usb players. and yes the caiprinas was for the afterand ofcourse BIOS 2 to BIOS 1 or BIOS 1 to BIOS 2 doesnt exist on asus side :| they should do something about it.

    NOW im working on stablizing my 4x8GB F43600-CL16 modules on this Rampage VI APEX for 4000mhz 17-17-17 or 16-18-18 or 16-17-16 or 17-18-18 EVEN 18-18-18 18-19-19 for HCI MEMTEST 24/7 WHILE THE "CACHE "FEREQUENCY IS ALSO SET TO 3200 i still cant stablize it at that level i dont know if my RAMs (3600-CL16) are the issue or my CPU IMC and which one is limiting me but we know for sure that the 3200 cl 14 kits and 3600 cl 15 kits or 4133 Cl-17 kits have the best b-dies within better than my 3600-cl16 so any advise or suggestion on stablizing 4x8GB single sided 3600-cl16 for HCI MEMTEST 24/7 would be so much appreciated from dear friends and tell me about your case and what frequency and timing have you stabled your skylakeX+Rampage VI APEX for 24/7 (also im delieding the cpu 7820X this week so hopes that will help me)

    this thread @overclock.net is a 24/7 memory stability thread which has skylakeX 32GB memtest stability Table also , i have set and tried all kindsof voltages like them but no goal https://www.overclock.net/forum/5-in...ty-thread.html
    Last edited by Caipirinha; 11-06-2018 at 01:05 AM.

  6. #26
    ROG 師傅 Array Arne Saknussemm PC Specs
    Arne Saknussemm PC Specs
    Laptop (Model)Laptop?...No way! (Model?...Jun Amaki...yes way!)
    MotherboardROG ZENITH EXTREME
    ProcessorTHREADRIPPER 1920X
    Memory (part number)F4-3200C14Q-32GVK
    Graphics Card #1GTX Titan X
    Graphics Card #2SLI is dead to me
    Graphics Card #3Tri SLI is even dead to Nvidia
    Graphics Card #4Quad SLI is dead to everybody especially my credit card
    Sound CardXonar Essence STX
    MonitorASUS ROG Swift PG279Q
    Storage #1Samsung 950 PRO
    Storage #22x OCZ VERTEX 3/2x WD Caviar Black 500GB / 2x WD RED 2TB
    CPU CoolerCustom Loop: Dual D5s, Dual Alphacool Monsta 480s, XSPC Raystorm Neo TR4, EK TitanX WaterBlock
    CaseNope!...Phobya Bench...let it all hang out man!
    Power SupplySeasonic SS-1200XP3
    Keyboard Logitech G810 or Fender Rhodes Electric Piano (MKI 73)
    Mouse G502 or Speedy Gonzalez...not Mickey...don't do Disney!
    Headset ...firmly on neck
    Mouse Pad Mouse don't got his own pad man...lives with me
    Headset/Speakers Edifier Spinnaker...or you mean the speakers in my head...man too many voices to name them all
    OS Win XP, 7, 8, 8.1 and Windows 10 Spyware Edition
    Network Router56k modem
    Accessory #1 Umm...nice tie?
    Accessory #2 Err...belt?
    Accessory #3 3 accessories?! I'm not a girl!!
    Arne Saknussemm's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Reputation
    481
    Posts
    13,400

    Quote Originally Posted by Caipirinha View Post
    Finally in my life i could Bios Flashback successfully
    Nice one! Glad it worked!

    I don't have that motherboard so can't really help on the RAM OCing...other than to suggest using the profiles in the BIOS as a starting point. Have you tried any of those?

  7. #27
    Banned Array JustinThyme PC Specs
    JustinThyme PC Specs
    Laptop (Model)G752VY-DH72
    MotherboardRampage VI Extreme
    ProcessorI9 9940X
    Memory (part number)64GB DDR4 8x8 Corsair Dominator Platinum 3800 MHz @ C17
    Graphics Card #1ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1GHz
    Graphics Card #2ASUS Strix 2080Ti O11G @ 2.1Ghz
    Graphics Card #3ROG Nvlink
    Graphics Card #4Have to feed animals
    Sound CardExternal Audioengine D1 24 bit 192kbps DAC
    MonitorASUS PG348Q @ 100Hz
    Storage #1Intel 905P 480GB U2 flavor
    Storage #2Samsung 850 EVO 1TB X2 in RAID 0, 960 PRO 1TB DIMM.2_1
    CPU CoolerHeatKiller IV PRO and VRM blocks ,Dual D5 PWM serial, 2X 480, 1X 360 RADS
    CasePhanteks Enthoo Elite 8X LL120 PWM, 3X LL140 PWM, 12 SP120 PWM 1x AF140 PWM
    Power SupplyCorsair AX 1500i
    Keyboard ASUS Claymore
    Mouse ASUS Spatha, Logitech MX Master
    Headset Sennheiser HD 700
    Mouse Pad ASUS ROG Sheath
    Headset/Speakers Audioengine A5+ with SVS SB-1000 Sub
    OS Win10 Pro 1809
    Network RouterNetGear NightHawk X10
    Accessory #1 NetGear Prosafe 10GBe Switch
    Accessory #2 Qnap TVS-682 NAS modded with I7 CPU

    Join Date
    Nov 2013
    Reputation
    144
    Posts
    3,858

    Great to see you got it sorted!

  8. #28
    ROG Guru: Orange Belt Array R5Eandme PC Specs
    R5Eandme PC Specs
    MotherboardRampage V Extreme/U3.1
    Processori7-5930K
    Memory (part number)Corsair Vengeance LPX CMK64GX4M8A2400C14
    Graphics Card #1MSI Geforce GTX 980Ti
    Sound CardAsus Essence STX II
    MonitorAcer B286HK 4K UHD
    Storage #1Samsung 960 Pro 1TB NVMe
    Storage #2Samsung 850 Pro 1TB SSD
    CPU CoolerNoctua NH-D15S
    CaseCooler Master HAF 932
    Power SupplyThermaltake TPG-1200M-F 1200W
    Keyboard Corsair K70 Cherry MX Brown
    Mouse Asus Sica
    Mouse Pad "And God said ... <Maxwell's equations> ... and there was light."
    OS Win 10 x64 Pro
    Accessory #1 Asus USB 3.1 A, StarTech USB 3.1 C PCIe adapters
    Accessory #2 Syba 1394A/B Firewire PCIe adapter PEX30009
    Accessory #3 Asus OC Panel I
    R5Eandme's Avatar
    Join Date
    Jun 2017
    Reputation
    58
    Posts
    263

    Quote Originally Posted by Caipirinha View Post
    Hi again all and Sorry for Late reply was a little busy
    and shout out to you arne and justinThyme and the other Friends and great guys here Thank you For helping me during this to Solve the issue with Bios Flashback finally that day
    i formated one of my usb2 sticks with that "diskpart commands" through cmd and Unplugged everything from IO tuned off the system Cleared CMOS turned off the psu and turned it on back again and put the usb into the BIOS flashback port hold it for 3 seconds and O MY GOD Finally in my life i could Bios Flashback successfuly on an asus rampage board and the flashback LED started to flashing and blinking and didnt go Solid and at the same time bios#1 yellow/orange LED on the board was Flashing too during the process and it took like 1minute and then it finished and the LED turned off i started the pc and Bam after 4 necessary restarts of the system my BIOS#1 did came back to life again ( i picked bios 1401 btw but i will change it to another version or latest one)

    ps:i should add that i already tried formatting my usbs with some softwares but NON of them was as helpful as diskpart commands through cmd so if you had this issue you should go with cmd commands on this one and hey be aware of that " RUFUS " software which is used to make bootable usbs for windows installation it will RUIN your usb sticks for this bios flashback and many usb players. and yes the caiprinas was for the afterand ofcourse BIOS 2 to BIOS 1 or BIOS 1 to BIOS 2 doesnt exist on asus side :| they should do something about it.

    NOW im working on stablizing my 4x8GB F43600-CL16 modules on this Rampage VI APEX for 4000mhz 17-17-17 or 16-18-18 or 16-17-16 or 17-18-18 EVEN 18-18-18 18-19-19 for HCI MEMTEST 24/7 WHILE THE "CACHE "FEREQUENCY IS ALSO SET TO 3200 i still cant stablize it at that level i dont know if my RAMs (3600-CL16) are the issue or my CPU IMC and which one is limiting me but we know for sure that the 3200 cl 14 kits and 3600 cl 15 kits or 4133 Cl-17 kits have the best b-dies within better than my 3600-cl16 so any advise or suggestion on stablizing 4x8GB single sided 3600-cl16 for HCI MEMTEST 24/7 would be so much appreciated from dear friends and tell me about your case and what frequency and timing have you stabled your skylakeX+Rampage VI APEX for 24/7 (also im delieding the cpu 7820X this week so hopes that will help me)

    this thread @overclock.net is a 24/7 memory stability thread which has skylakeX 32GB memtest stability Table also , i have set and tried all kindsof voltages like them but no goal https://www.overclock.net/forum/5-in...ty-thread.html
    Congratulations! It seemed strange to me that you were trying BIOS Flashback with a USB drive that was made bootable. Glad it worked with a simple (non-bootable) format using Diskpart, and it shows that your BIOS1 chip was not corrupted after all. That is great news considering these are surface mounted chips.

Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •