Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    New ROGer Array
    Join Date
    Nov 2018
    Reputation
    10
    Posts
    2

    Looking for some ROG G20CB help if possible.

    Have bought a Rog G20CB refurbished, previous owner gave it back to the shop as they thought it was a different model.

    Specs are i7 6700
    12GB DDR4 2133mhz, Nvidia GTX 950


    Anyway tried booting it and it shows the ASUS splash screen with the words "Preparing Automatic Repair", and as soon as the white Windows 10 dots start to spin (to indicate it is loading) it freezes. I was also getting an occasional error code which said something to do with I/O device, then said file windows/system/winload.efi (i forget exactly) - HDD is fine as i hooked it up to my other desktop and it booted normal, but i installed a fresh Windows 10 anyway (made no difference)

    Entered the BIOS on the G20 and my HDD and DVD drive were showing,

    However, I then realised I only have the 230W power supply, and when I opened the case, next to the power adapter ports it says on the motherboard:

    DC_IN (next to the 180 watt port)

    DC_IN_GPU (next to the 230 watt port)

    My question is this, am i right in suspecting that I need both power bricks in order to get this to boot correctly. Because my thinking right now is either the GPU, or HDD etc are not getting any power

    Really stumped, thanks for your help

    Rick

  2. #2
    ROG Guru: Black Belt Array toronto699 PC Specs
    toronto699 PC Specs
    Laptop (Model)G752-VY-DH78K , G751-JYDH72X
    MotherboardRog Tytan G30AB
    Processori7-4770K
    Memory (part number)32GB
    Graphics Card #1Asus Gold20th GTX980Ti
    Sound CardDell X-Fi Audigy SoundBlaster
    Monitor3 Acer K272HL
    Storage #1118 GB/OS
    Storage #22.72 TB
    CPU CoolerIntegrated Liquid-Cooled CPU
    CaseG30AB
    Power SupplyAsus 700 Watt
    Keyboard Razer BlackWidow Ultimate
    Mouse Razer Diamond Back
    Headset Sony Studio Professional , Razer Seiren Mic
    Mouse Pad Razer FireFly
    Headset/Speakers Logittech 5.1 Z-5500
    OS W 10
    Network RouterSagemon Fast 5250 Hub 2000

    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    73
    Posts
    2,365

    u need both bricks

  3. #3
    ROG Guru: Yellow Belt Array Welsh Whoopee's Avatar
    Join Date
    Jan 2016
    Reputation
    17
    Posts
    227

    your best best is to download and install a fresh windows 10, the windows could be gone and hard to fix. you will need more power bricks on, otherwise take oyt the GPU and the second power brick and use the built on HDMI and try it that way to make sure that the graphics card is not the issue also
    YOUTUBE CHANNEL @ http://bit.ly/2LNo1dI

    ASUS ROG G20 PLAYLIST @ http://bit.ly/2R9njXC

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •