Page 4 of 6 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 LastLast
Results 31 to 40 of 60
  1. #31
    Administrator Array Silent Scone@ASUS's Avatar
    Join Date
    Mar 2016
    Reputation
    124
    Posts
    1,819

    Quote Originally Posted by Ch3vr0n View Post
    No it's not normal. My M8F didn't do that, and my M11F does! The difference? the BOARD, the ram used in both motherboards is the exact same 4x4GB kit. (as listed in profile)
    What you or I consider normal and what is needed from certain motherboard controllers/ancillaries aren't always the same thing

  2. #32
    ROG Guru: Blue Belt Array mdzcpa PC Specs
    mdzcpa PC Specs
    MotherboardMaximus Hero XI
    Processor9900k @ 5.1Ghz All Core 1.315v AVX -2
    Memory (part number)Gskill GTZ 4133 C17 32GB (4x8GB)
    Graphics Card #1ROG Strix 2080 TI OC
    Sound CardOn Board
    MonitorROG PG348Q
    Storage #1Samsung 970 Pro M.2 512GB for OS & APPS
    Storage #2Samsung 970 Pro M.2 1TB for GAMES
    CPU CoolerROG Ryujin 360
    CasePhanteks Evolv X
    Power SupplySeasonic Prime 1000W Titanium
    Keyboard Corsair K70 LUX RGB
    Mouse Corsair M65 RGB
    Headset Corsaur VOID Pro
    Mouse Pad Corsair MM300 Wide Desk Mat
    OS WIN 10 Pro
    Network RouterLinksys VELOP
    Accessory #1 ROG 751JY Laptop for Moobile Gaming
    Accessory #2 Koolance EXC-800 Chiller
    Accessory #3 25+ years of overclocking

    Join Date
    Nov 2011
    Reputation
    79
    Posts
    919

    Quote Originally Posted by Ch3vr0n View Post
    No it's not normal. My M8F didn't do that, and my M11F does! The difference? the BOARD, the ram used in both motherboards is the exact same 4x4GB kit. (as listed in profile)

    Why are you acting like the Maximus 11 is the first motherboard to ever need a multi power cycle at the first powered boot up? Google it. Various boards (and brands) over the last 10 years have done this. Out of the last 8 motherboards I've used in the last decade, at least 3 have had this cold boot up routine.... more common with the HEDT boards.

  3. #33
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Guys,MemOK! II switch to disable solved my 3 times cold startup problem

  4. #34
    ROG Guru: Yellow Belt Array Ch3vr0n PC Specs
    Ch3vr0n PC Specs
    MotherboardAsus Maximus XI Formula
    ProcessorCore i9 9900k @ 4.7GHZ (XMP)
    Memory (part number)CMD16GX4M4B3200C16-ROG
    Graphics Card #1Asus Strix GTX 1080 A8G
    Sound Cardon board
    MonitorASUS VG278HR & ASUS VK278Q
    Storage #1Samsung 960 Pro 512 GB & 970 EVO 2TB
    Storage #23X HGST 10TB, 1x HGST 4TB
    CPU CoolerScythe Mugen 5 PCGH
    CaseCooler Master Cosmos II
    Power SupplyCorsair AX860i
    Keyboard Corsair k95 RGB Platinum
    Mouse Corsair M65Pro RGB
    Headset Corsair Voide Wireless SE
    Mouse Pad Corsair MM300
    Headset/Speakers Logitech Z-906
    OS Windows 10 Pro x64
    Network RouterNetgear XR500
    Accessory #1 Xbox One Elite Wireless Controller
    Accessory #2 2X Corsair LL140, 4x Corsair LL120
    Accessory #3 1x Corsair LED RGB Pro expansion kit
    Ch3vr0n's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Reputation
    10
    Posts
    177

    I'll have to try that over the weekend.

  5. #35
    ROG Junior Member Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    4

    Quote Originally Posted by Bukyn_cz View Post
    Guys,MemOK! II switch to disable solved my 3 times cold startup problem
    In the end, it worked for me one day ... Since then it only has to be restarted once ... but better than three times

  6. #36
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by Bukyn_cz View Post
    In the end, it worked for me one day ... Since then it only has to be restarted once ... but better than three times
    hi all
    anyone knows if is there a way to switch to off Memok on an Asus Z270-WS ?
    i've searchend on the bios but is there no options

    my 2 new MB make fake boot 4 times (2 if there are no memory connected so isn't any compatibilty problem related to my DIMM ) and that is a part very frustrating ,,,a damage that will shortener the life of all the connected pheriperals
    i've contacted support center many times and tried to change in RMA 1 of the 2 boards but the story is always the same
    at the end the support contacted their "main center" "solving the question with a : it is a normal behavior if you totally disconnet"

    for security reason i need to discontet totally from the power my 2 workstation and each day ... they boot 4 times ...... my 900USD SSD and 500USD vcard will have really a shorter life
    my only solution is to throw away this 2 450USD ASUS MB buy other from other producers .. and "save" all the hardware connected

    it is really an unacceptable behavior from the support center and the producer. i'm owning from 25 years asus MB but i will need to change as unique solution ...
    unbeleivable that they cannot effort a bios update to let improve this behavior and just let THE THINGS GO like this
    ok you loose 1 customer? .. not only 1 .. i am a software developer , with many clients and technician as colleague ......... I WILL NOT SUGGEST to buy ASUS anymore...
    thank you

  7. #37
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    10
    Posts
    33

    Any solutions to this pain in the royal you know what problem?! Got a Z270-WS also and its doing 4 restarts to boot!

    Thanks

  8. #38
    ROG Member Array
    Join Date
    Jan 2019
    Reputation
    10
    Posts
    10

    Quote Originally Posted by moheban79 View Post
    Any solutions to this pain in the royal you know what problem?! Got a Z270-WS also and its doing 4 restarts to boot!

    Thanks
    there is no solution to "this pain" ..i tried anything but mostly tring to ask to the producer (asus) to find a fix-developer a new version of the bios

    they said : this is how it works ..... take it or die ...
    and i sent it back to the reseller .... adios Asus ....

  9. #39
    ROG Enthusiast Array phatmonkey PC Specs
    phatmonkey PC Specs
    MotherboardRog Maximus Hero Xi WiFi
    Processori9 9900k
    Memory (part number)Corsair LPX Vengenace 4 x 16GB
    Graphics Card #1MSI RTX 2080TI Gaming X Trio
    Sound CardRealtek / Mbox 3 Pro / Foccusrite 18i20 2nd Gen
    MonitorPredator Z35
    CPU CoolerCorsair H115i Pro RGB
    CaseCorsair 900D
    Power SupplyCorsair AX1200
    Keyboard Logitech G910
    Mouse Logitech G PRO
    Headset Logitech cheap **** lol
    Mouse Pad Razzer thingy
    OS Windows 10 64bit
    phatmonkey's Avatar
    Join Date
    Mar 2018
    Reputation
    10
    Posts
    35

    For me using Bios Version 0903 it only restarts once now, previously it was 2 restarts...

  10. #40
    ROG Enthusiast Array
    Join Date
    Aug 2014
    Reputation
    10
    Posts
    33

    Ok Seems like enabling MRC Fast boot and Fast boot after AC power loss fixed it for me. Thank god!

    Thanks

Page 4 of 6 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •